Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

pOne 

všechny recenze uživatele

I přesto, že film má (kupodivu) jakýs takýs děj (dokonce i zajímavý zvrat), přesto je to pořád jenom hra na efekt. Obsahuje pár dobrých nápadů. Záležitost kolem "kusu látky", která určuje osud, mi silně připomněla Minority Report (kde také bylo "shůry dáno", kdo je na řadě). Třeba zmíněný Minority Report je však proti Wanted do hloubky propracované dílo (oproti povrchnímu Wanted). Mně prostě nestačí, když ve filmu efektně bouchne pár aut, textilka a vlak (omlouvám se, pokud jsem ve výčtu na něco zapomněl). ()

gauny8 

všechny recenze uživatele

Mnoho mezer! Nikdo mi během filmu nevysvětlil tolik věcí. Celý děj byl o ničem a neměl žádnou logiku. Mohl bych se ptát do nekonečna "Proč?" a "Jak?", ale tak moc času tím ztrácet opravdu nechci. Zakřivení dráhy kulky, či neuvěřitelné řidičské schopnosti Angeliny Jolie mi vůbec navadily, to přece do akčního filmu patří, ale zajímalo by mě (například), jak se dostal Wesley z té obrovské trhliny, kam spadl v tom vagónu. To přiletěl ten děda helikoptérou? Ach jo, už jsem zase u toho...110minut nicoty. ()

missaak 

všechny recenze uživatele

i pres to ze waned je podle me pomerne bezny stredoproudovy akcni becko ma neco do sebe, bohuzel jen neco a to neco malo. 3 hvezdy jsou jen pro to ze sem se skoro nenudil. ()

mty 

všechny recenze uživatele

Slabota. Celé je to dost přitažené za vlasy, ale bohužel ne tím způsobem, aby to byla zábava. Skvěle vizuálně zpracované, ale přesto docela nudné dvě hodiny. ()

conoscenza 

všechny recenze uživatele

Jediný špatný pocit z Wanted mám z toho, že nejsem taky zabiják. Smůla. Jináč Wanted je film, který mě totálně zarazil do sedačky a vůbec, vůbec se mi z ní nechtělo. Parádní děj, akce, všechno do sebe pěkně zapadá, kulky si to sviští do zatáček a McAvoy si to hezky dává.. Po hodně dlouhé době se můžeme těšit na dvojku, jelikož jestli bude Bekmambetov ve stejné formě, bude to pecka. ()

Gandalf.T 

všechny recenze uživatele

Co tohle mělo být.? Pár vraždiček zde bylo opravdu efektivních - to jo. Především ale celý film chce být za každou cenu cool a zapomíná na to nejduležitější - příběh. 50% ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli film využil celkovej potenciál námětu, fakt je, že jsem byl příjemně překvapenej, že to nebyla taková hrůza, jakou jsem čekal, ale jinak...žádná sláva. Nějak jsem se do toho nemohl dostat, ačkoliv mě tenhle žánr baví. Nevím čím to je, ale na Ironmana to prostě nemělo! (pozn. Ironman je mým novým měřítkem žánru) ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

8/10... Echt hustý akčák... Len ten McAvoy mi tam dosť nesedel... Ale inak som so spokojným úsmevom načal záverečné titulky :)) ()

Allia 

všechny recenze uživatele

Potom, co jsem viděla Wanted, jsem si nedokázala udělat názor. Teď s odstupem času, když se nad filmem zamyslím, už se mi názor formuje, ale není nijak lichotivý. Myšlenka je zajímavá, ale výsledek už míň. Umění měnit směr kulky je efektní, zvlášť ve spojení s hromadnou vraždou a sebevraždou na konci, ale zbytek už dost pokulhává. Spousta násilí a návod na to, jak změnit svůj nudný život - buď te drzí a hrubý... to je myšlenka... a Angelina Jolie jako drsná, potetovaná a patetická kráska už taky začíná být trochu ohraná storka. ()

Jirásek 

všechny recenze uživatele

Střílení do zatáčky kolem vepřové flákoty, střílení křídel much nad odpadkovým košem, střílení z auta v saltu do střešního okýnka limuzíny… Promiňte, ale já rád zůstávám na zemi. Navíc, Angelina už taky není taková kusanda, jako kdysi. ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Za akciu,vizuál,a celkovo štýl filmu dávam plný počet.Ale za príbeh,scénar už nie,preto pre mňa priemer,aj keď dobrý film...Len čo ma sklamalo bola pointa filmu,príliš málo pre mňa,ale ako hovorím špičkovo natočené!(DVD,29.12.2008) ()

zimzum 

všechny recenze uživatele

Super blbosť. Nechápem koho mohlo napadnúť, že osud tvorí nejaký tkáčsky stroj. A je fakt úžasné ako sa pritom ešte herci vážne tvária. Guľky v tomto filme majú opačný falš, strieľa sa tu takmer výhradne "šajtlí" ala Tomáš Rosický. Vrcholom boli pre mňa scény zo záveru kde Angelina vystrelila guľku ktorá spravila kružnicu a keď McAvoy zachránil Angelinu tak že guľku smerujúcu na ňu odrazil svojím výstrelom !!! koukám jako blázen ()

ondrasz 

všechny recenze uživatele

Jen za McAvoye, ten je vytecny, jo a jeste samozrejme Freeman.... Jinak kdyz existuji uz 1000 let, proc sakra tedy chybela tak "zvucna" jmena jako Hitler, Stalin, velky Yao atd., atd., atd...... Dej je proste naprosta blbost. Strelme kulku do kola okolo stola la la...... :D ()

Efreeti 

všechny recenze uživatele

Mega-super-cool záběry, střihy...skoro jako reklama na Pepsi Colu. Popcornová oddychovka s dechberoucím vizuálem a závěrem, kterému se vysměje i 6-ti leté dítě. ()

Nekrofil 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že komiks, ktorý je základom pre tento film, som nečítal, preto Wanted posudzujem čisto ako nezaujatý divák. Režisér Timur Bekmambetov stvoril dynamický, vizuálne zaujímavý, celkom zábavný film, ku ktorému sa však pravdepodobne viackrát nevrátim. Herecké výkony sú slušné (s výnimkou kostlivej Angeliny :-)), no či je tento snímok dobrou a úctivou adaptáciou, toto rozhodnutie ponechám na fanúšikoch komiksu. Mne ako jednorázová zábava celkom stačil, odo mňa 60%. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama