Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Strašná blbosť, ktorá si veľmi neláme hlavu s fyzikou a mechanikou. Na druhú stranu má film spád, zápletku, postavy sa niekam trochu vyvinú, takže výsledok nie je úplná tragédia. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Vcelku kvalitní "zabijácký" filmeček , který má spád, tempo i napětí takže vše co má mít ,aby se divák nenudil!!!Jak už tady někdo psal zábavné je popření všech pravidel a teorií balistiky!!! P.S. protože se na to dívám už po páté tak zvyšuji na 5*****!!! ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Trápnejší akčný film som už dlho nevidel. Nejde o príbeh či hercov, ale o tú prehnane matrixovsku akciu, ktorá kompletne nedáva zmysel. Môže človek ovplýniť dráhu vystrelenej guľky? Tu môže. Do kina to ľudí ťahalo zjavne vďaka hereckým menám, inak si to nedokážem vysvetliť. ()

CocaCola 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc přehnaný, ale když je to podle komiksu, tak se to dá zkousnout. Navíc James McAvoy alá Wesley mě moc moc bavil. Ta jeho vydeptanost na začátku a hlavně ten bod, kdy vybuchnul, to bylo výborný. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z prvních filmů kde jsem pořádně zpozoroval Jamese McAvoyeho.. bohužel jsem to viděl s dabingem a narovinu James je o 1000% lepší v jeho původním znění. Jeho hlas je prostě fantastickej a to že je skot a přitom zvláda poměrně dobře akcenty je úctyhodné. Celkově je to fajn akce, zvrat není nijak překvapivý, nic méně nápad se zahýbáním kulek je výborný a pro mě do té doby originální. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Střela ze snipera přes "půlku zeměkoule" ? Vystřelený náboj z pistole co zatáčí do strany a trefí headshot? Ano, to vše a ještě víc v tomto filmu je. Možná by si to zasloužilo i kolonku sci-fi. Né každý film Wanted dokáže ohodnotit kladně. Já vidím perfektní obsazení. Super herecký výkon a krásná kombinace Kingsmana a Max Payna. Hudební doprovod taktéž nemůže urazit. Pár scén, který už jsou opravdu až moc jakože víc než to moc co byl záměr. Po zkouknutí si buďto řeknete že je to totální blbost a nebo si ho zamilujete a rádi si ho do roka a do dne pustíte znovu. 75-80% ()

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Po několika letech jsem si konečně zase připomněl tuhle těžkou stylovku. Popírá to fyzikální zákony, má to klasický příběhový oblouk, který jsme viděli tisíckrát. Ale má to styl, super soundtrack, je to prostě hrozně moc cool a tak strašně dobře se na to kouká. ()

Eridan 

všechny recenze uživatele

Film je o efektech. Parkrat se zasmejete, obcas se vam trochu pozvedne zaludek, nekdy si reknete, ze to je totalni pitomina, ale vetsinu casu proste uzasle sedite a zirate. Hlavni hrdina je trouboviteho typu, vubec mu to nepali. Ale v tomto pripade to nejak neni na skodu. Konec koncu pracuje pro lidi co mu daji jmeno cloveka a on ho zabije aniz by se na neco ptal. K tomu clovek nejspis moc inteligence nepotrebuje. Angelina jako vzdy posobiva, potetovana a, a, proste bozi. [4/5] Film je dobry, ale nedojme. 1x kino staci, DVD nechci ()

Jazz150 

všechny recenze uživatele

Nářez! Žádný lepší slovo jsem nenašel. Kvalitně natočený film se super kamerou, Angelinou Jolie ve Viperu a prostě vším co k tomu patří. Paráda ()

djrewerz 

všechny recenze uživatele

Po Nočnej hliadke som čakal, že to bude niečo extra. Timur nesklamal. Prvá, zhruba polhodinka bola úchvatná. Tkáčska dielňa, "kill-list" zakódovaný v plátne sa mi zdali pritiahnuté za uši. Naháňačka na autách možno trošku neprehľadná. Angelina a McAvoy ma však presvedčili. ()

Groower 

všechny recenze uživatele

Výborná akční jízda ,neodolatelná Angelina a pro mě velmi sympatický James McAvoy. Film si jde od záčatku za jasným cílem a to udělat na světě rovnováhu a "trochu" se i pomstít.Po "klasické" výcvikové procedůře (líbil se mi "opravář") je Wesley vpuštěn do akce a nutno podotknout daří se mu v ní velmi dobře. Závěrečné finále je velmi dobré, byl jsem nadmíru spokojen. Jen tak dál Timure. ()

Lipps... 

všechny recenze uživatele

Možná sem blázen, ale tohle byl zase jednou excelentní film. Po dlouhé době bez pořádného filmu, bez pořádné akce a bez pořádné nadsázky přichází Wanted a i přes neskutečný příběh přináší napětí, sarkasmus a odplatu. Tohle je druh filmu, jakých je tu všude pořád ku*vsky málo. Jasně, dá se namítat, že je to přehnané a bez děje, ale je to podle komiksu sakra. Musí to být barevné a přehnané. Nejde přeci o realitu, ale o film. A o tom to je. Další zfilmování komiksu, kterých se nám v poslední době dostává víc než dost. Ale pokud si myslíte, že tu může běhat zelenej obr, lítat vožralej černoch v závěsu s červeno-žlutym "kovovym mužem" a ze zdi to pozorovat přiblblej "dragonfly" mužík, pak ano, je to přehnané. :) ()

Cinik 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divnej, ale nezabralo to. Že by to mělo společného něco s tím, že Angelina Jolie není můj typ? Takže: Děj je mizerný, zápletka překombinovaná. To s tou střelbou by bylo skvělý v Matrixu, ale tady? Vystřílení textilky je trapný a nudný. A ten vlak... To si nemůžou vybrat zemi, kde takový terén existuje?! Je jich na světě málo? Dobře, má to i plusy. Ti, co obdivují Angelinu Jolie, si přijdou na svý. Líbil se mi souboj v řezníkově doupěti. A některé zbraně vypadaly opravdu dobře. Celkově ale musím trvat na dvou hvězdičkách ()

AdamK. 

všechny recenze uživatele

Pokud jste ochotni popustit uzdu své fantazii, bude se vám to líbit. A středozem vám bude najednou připadat velmi reálná. Spousta honiček, přestřelek, bouraček a projížďka pendolinem. Je to jízda! ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Naslapla fantasmagoricka smeska prekypujici efektnimi scenami (no.1 - Pendolino na moste). McAvoy se svymi navaly uzkosti s klidem prehraje vsechny kolegy a Jolie aspon umi pekne machat kverem. Filmove dilo jinak hodne precenovane. Pocatecni nadsazku casem stridaji vazne proslovy o osudu a pomste, coz samozrejme nudi a to uz pak dalsi honicky a prestrelky nestaci zachranovat. Efektni, ale rychle zapomenutelne. ()

padress 

všechny recenze uživatele

Ak sa jedná o akciu, tak toto je to pravé. Angelina po filme Mr. and Mrs. Smith natočila ďalšie super dielo, aj keď tam na konci zomrela, dokopy nič nepovedala, ani neurobila, ale hlavná postava Wesley nám to poriadne ukázal, ako človek pri prvej príležitosti sa vzdá nudného stereotypu a chytí sa svojho ,,osudu". Samozrejme zo začiatku je pekne sprostý, potom mu to dôjde, ale už je neskoro. Veľmi zaujímavý dej, trošku aj realistické, PORIADNE akčné a efekty sú neskutočné, to treba uznať. Vysoko, najvyššie chválim režiséra Timura, čo dokázal. Ak by tu bolo viac hviezdičiek, určite by som pridával a pridával... ()

Othy 

všechny recenze uživatele

Krása! Podobných "akčňáku" který vámi pořádně zametou je opravdu čim dál míň...:) a zakřivení dráhy kulek, to pusobí opravdu suprově:-D. McAvoyvi opravdu ta role sedla (což sem nečekal) a sexy "tvrďáčka" Angelina(což sem zase čekal)? No prostě nezapomenutelný(což sem zase čekal). Jak říkám herecky velmi zajímavé:) Ještě že Bekmambetov "vyrazil" do hollywoodu:D a hned s plnou parádou! ()

Andre.w 

všechny recenze uživatele

Hrozná nerealistická blbost, kde se hodně kecá, nic moc neděje a sem tam střílí. Blbost kde kulky maj trajektorii 360° a vracej se jak bumerang, blbost kde se 150kg tlouštík pohybuje jako duch, blbost, ve který je James značně křečovitej a kde se Morgan neměl vůbec kdy objevit. Prostě blbost s eště blbějším koncem. Akční nářez nebo blockbuster tohodle léta - ani náhodou. Timur "Megaloman" Bekmambetov natočil hodně drahej reklamní spot a někteří jsou za to dokonce ochotný zaplatit, jen aby to viděli. Zvláštní. Přidejte si jeden bod navíc pokud Vám nevadí destrukce Českých drah. ()

dG! 

všechny recenze uživatele

Supervážná americká střílečka s jedním inovativním nápadem (střílení za roh), dvěma opravdu pěknými záběry (let kulky přes město) a tunou hloupostí (sebevražedný krysy, řeči o osudu, stroj plivající jména atd... chápu, že tohle není film, nad kterým bych nějak dlouze filozofoval, ale tohle je opravdu stupidita). Srdceryvná zápletka je stejně jako zbytek filmu spíš k smíchu. Škoda, že Wanted není natočen s nadsázkou podobně jako Sejmi je všechny. 50% za fešnou Angelinu, formální dokonalost a české reálie. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama