Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

sheen 

všechny recenze uživatele

DOPI** to jsem ještě nežral takovou doslova kulervoucí akci. Pocelý film jsem nechápajícně a s úsměvem ( nebo úšklebkem? ) vrtěl hlavou. Film našlápnutý akcí jako tikající bomba, připravena k explozi. Bekmambetov útočí opravdu vostrýma, servíruje dech a očiberoucí akci za akcí. Když už si myslíte, že nic lepšího nemůže přijít, tak Vás Bekmambetov překvapí? spíše šokuje ještě nečím šílenějším a božským. Kdo kdy viděl řídit Angelinu "Žigula", který se posléze octne v ...:)) No opravdu nehorázná akce. Od filmu jsem očekával dost a dostal jsem daleko více, za 85kč takovou zábavu, to jsem naposled zažil u Transformers. Žádný Temný Rytíř, Wanted je blockbuster tohoto roku. Bekmambetovův první krůček do Hollywoodu se vydařil na 1. James McAvoy hraje realisticky, uvěřitelně, tak jako zbytek osazenstva. Krásná Angelina, luxusní autíčka, kupa bombastické akce a husté hudby! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ajajajajaj! To se teda mohlo povést daleko lépe. Nepříliš sympatický hlavní hrdina doprovázený paní Kostitřasovou (na tu vyzáblost se fakt nedá dívat) se v lehce předvídatelné, vizuálně přitažlivé slátanině snaží někoho zastřelit. Dráhu několikrát zatočené střely jsem sice nepochopil (občas jsem na hodinách fyziky klimbal), ale to bylo jediné na co se mi dobře koukalo. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Rusák dává na prdel všem hollywoodským režisérům a dává na prdel i divákům. Naprosto ultimátní akce s nadpozemskou střihou skladbou, která, ač jsem nepočítal střihy za sekundu, nezabraňuje orientaci v prostoru, jak je poslední dobou v módě, a s podporou přesné hudby vytahuje diváka do osmého nebe. Je to letní blockbuster a jako takový je jej třeba brát. Věřím, že mnoho lidí bude nad scénářem a fyzikou kroutit hlavou, ale o to tu nejde.. Kupředu pádící technický pokrok je vidět především u krys, chlápci z Pixaru udělali od Ratatouille pěkný skok. Jediné, co mi trochu kazilo dojem, byly části z České republiky - vlakové nádraží nepříjemně připomínalo neslavný Hostel, ale je to čistě subjektivní a napodruhé to snad bude v pohodě. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

až na "výpadek českých drah" :-) a speed-raceress angelinu v letitém, nicméně nadzvukově rychlém žigulu :-D prostě perfektní, čistě akční smršť plná skvělých záběrů a na míru ušité hudby... jeden z nejlepších akčních filmů, co jsem kdy viděl! 90% p.s.: ochráncům zvířat (a hlodavců především) shlédnutí tohoto snímku nedoporučuji... ;-) ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Timur Bekmambetov se nezměnil a stále bazíruje na stejných věcech. A ačkoli se ho očividně snažili hollywoodští producenti mírnit, stále je ve Wanted cítit jeho chaotická ruka. A tolik nešvarů s tím spojených. Až na několik výjimek jsou akční pasáže pro Bekmambetova typicky zmatené, nesnažící se přehledně ukázat divákovi co se kde děje ale naopak ho nechává zmateného a dezorientovaného. Pomalu si začínám myslet, že Timura nikdo nenaučil základní pravidla filmového střihu a záběrových postupů. Vedení divákovi pozornosti při akčních pasážích selhává a nedokáže v tom chaosu vypíchnout ty opravdu důležité prvky. Bohužel, akční scény jsou ještě tak to nejlepší co může film nabídnout... Hlavní postavy jsou absolutně ploché a bez nějakých motivací, které by je hnaly dopředu nebo alespoň odůvodňovaly dělat to co ve filmu dělají. Přerod McAwoye z absolutního loosera na nebezpečně cool zabijáka je nulový, Bekmambetov se spokojí s tím, že se najednou z ničehonic McAwoy rozhodne, že tedy bude zabijákem, ale bez žádných důvodů, které by ho k tomu vedly. Nějaká psychologie zde tedy absolutně chybí i když scénář by k takovým scénám přímo naváděl (např.McAwoyův vývoj, finální konfrontace hlavních postav atd...) takže to nejde považovat za nic než Bekmambetovu neschopnost... A nevylepší to ani pár pěkných režisérských nápadů. Hrozné jsou také hlášky, které zní opravdu hloupě a možná zní dobře v comicsu ale zde znějí spíš vtipně. Na druhou stranu, závěrečný masakr vypadá opravdu cool, tedy až nebezpečně. To myslím v tom smyslu, že Bekmambetov zachází v zobrazování násilí na nebezpečné území. Přímo diváka vyzývá aby obdivoval tu "estetiku krve", rozstřelených hlav a rudých loužích. Až nebezpečně fašistický film... ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Akční jízda nejvyššího kalibru plná vynikajících nápadů a zajímavých příběhových zvratů. James McAvoy, změněný z klučíka, co do sebe nechá "kopat" ze všech stran, na nabušeného drsňáka - a to jedním z nejbrutálnějších a nejpoutavějších tréninků, co jsem kdy viděl! - Potetovaná Angelina, nadávající Freeman, tuny odzbrojujících akčních sekvencí a jeden tkalcovský stav, blbinec, který bych nejradši vyřadil. Jinak pro akci ála Matrix by se mi tu hodila kolonka sci-fi / fantasy. Suma sumárum: Neuvěřitelný zážitek... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejméně hezkých celebrit už několikrát dokázala, že je nadčlověk (alias Lara Croft) a tak nějak už mi její hypercool akční excesy a sukcesy v oblasti překonávání biologických limitů lezou na nervy...Wanted je filmové béčko. Na efektnost z vysoka kašlu, ta nikdy nezakryje dementnost filmu a ani tento film není výjimkou. Někdy chci vidět Angelinu v roli obyčejné prodavačky v samoobsluze, kterak váží pomeranče a počítá rohlíky...nemá make-up, ani drsňácký hadry ani rozličné druhy kvérů v pazourách...to bude teprve efektní podívaná. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +chytrý scénář, inovativní réžie, wow akční scény, velice vydařený zvuk, dobře padnoucí hudba, morava (Pernštějn), žigulík, Klaus a Pendolino rulezz -tréningová část byla trošku natahovaná, příště možná větší rozpočet/// Připadal jsem si jako bych měl halušky. Nejeden by fakt řekl, že akční film už nemůže nic nového přinést, po zhlédnutí tohoto kousku však změníte názor. Je to paráda. Další Looser, který to natře nejen svým kolegům a svému okolí, ale nakonec vymastí aji všechny padouchy. Základní motiv je trošku podobný Storbreakerovi, ale zde se hraje na vážnější notu a je pěkně masitý a krvavý. Timur Bekmambetov se s ničím nemaže a pere to do nás. Fakt úžasná jízda. Poprvé jsem viděl na plátně Jamese McAvoye a nutno uznat, že má potenciál. Přerod nýmanda v akčního zabíjáka zvládl bez zaváhání. Po půroce jsem viděl v kině Angelinu a opět byla krásná, ale mě si opět nezískala. Je ale fakt, že akční poloha jí sluší. No a Morgan Freeman, tomu jsem jeho záporáka moc nevěřil, asi proto že 9 jeho rolí z 10 jsou klaďasové. Mimojiné poslední dobou mám pocit, že není film kde by nebyl buďto právě on nebo Samuel L. Jackson (viz. Jumper). Ale to jsem odbočil. Teď jsem zvědaví na předešlé počiny pana režiséra a taky na případné pokračování, které bych si dal a nebo si dám tenhle film za půl roku na DVD. Uvidíme, teď bych to viděl na poctivé 4*./// Celkem 81%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Naštvaný James McAvoy, pobíhající po městě s pistolí a kudlou a k němu Angelina Jolie se stejným náčiním, akorát, že celý film "odehrála" s jedním výrazem. Když to berete jako komedii, docela slušně se pobavíte nad některýma scénama, pokud to berete jako skutečný akční film, tak to snad nemůžete myslet vážně. Já se občas pobavila, takže to vezmu jako komedii a dám tomu 3* protože Angelina Jolie, střílející do zatáčky, tak, že sejme asi 10 lidí, stojících v kruhu jednou kulkou, to je fakt vrchol kinematografie. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní akční nářez. Timur a jeho parta vypálili řízenou kulku přímo do mozkovny všech milovníků akce. Bay is dead, long life Bekmambetov.....pussy, pussy. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle měly vypadat všechny popcornové řežby, které se dostanou do kin, tak chci zemřít na předávkování kukuřicí. Ultimátní maso ve kterém nadsázka a přetažení reality dotává úplně nový rozměr a z nádherně vylízaného děje (je to totální číčovina, vážně, blbé jak tágo) se stává adrenalinová jízda na tobogánu ve kterém se stylovost snoubí s fantasmagorickými akčními kousky kvůli jakým nejenže tep stoupá na trojnásobek a oční bulvy samovolně opouštějí své původní místo, ale spolu s příjemným cynismem a četnými pomrknutími na diváka rozvibruje i bránici na maximum a mozek jen tak mimochodem přepne do stavu off už během prvních pár minut. A McAvoy? Ten se celý film tváří jako naprosté tele s mlíkem na bradě... ale to mu nebrání být tím nejnasranějším motherfuckerem na severní polokouli a já se omlouvám že jsem o něm po jeho několika málo výrazných rolích z poslední doby trochu pochyboval - měl jsem si vzpomenout na jeho Leta Atreida z Dětí Duny, už tam dokázal že přerod ze socky do vyvoleného kosícího nepřátele po desítkách mu není cizí. 8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak prostučký, kravinami prepletený dej sa vidí málokedy. Chlapec nula, jedného dňa zistí, že vlastne nie je nula a po počiatočnej nedôvere začne trénovať na neohrozeného najlepšieho zabijaka na svete a to pod prísnym patronátom Lary Croft a postaršieho pána s oblúkovou strelou. Ide mu to celkom dobre, veď má talent po otcovi, a tak za pár týždňov dostane diplom cvičeného super elitného zabijaka (myslím, že aj Seagal by pred ním pustil do gatí) a pošlú ho do práce. Na konci síce príde niečo málo zápletky, ktorá troška pomôže vytrhnúť myseľ zo stereotypnej nudy, ale to je na celý film málo. Pozornosť pri sledovaní tejto dejovej zlátaniny s fantasy prvkami som si udržal iba vďaka akčným scénam, ktorých bolo neúrekom a zábavným logickým blbinkám, ako napríklad pád do približne 100 m priepasti vo vagóne a neohrozenom prežití, oblúkovým strelám a pod. 55/100 ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Nabušená anarchistická akce, která sice mohla být ještě o chlup víc anarchistická (comics je), ale i tak splnila veškerá očekávání. Zadek Angeliny Jolie, Václav Klaus ve vedlejší roli a hodně krve, fuckování a originálních akčních scén. Přesně film podle mého gusta. Yeah! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda, jsem v ohromném šoku, opravdu. Co to mělo znamenat ? Mám hrozně moc v oblibě akční filmy, některé i z mé strany lehce nadhodnocuju, ale tenhle paskvil ? Opravdu nevím kde mám začít. Hodnocení zde v červených barvách ? Tak každý má svůj názor, nikomu neberu. Spomalovačky, během níž jsou rádoby střeštěné vtipné momenty - to mě dostalo. Nesympatický hlavní hrdina, nelogičnost téměř ve všech scénách a trapný ubohý zvrat spojený se závěrem. Akční scény zdigitalizované, spomalené, avšak technická stránka byla celkem slušná, což je jedním z mála kladů filmů, ještě hudba solidní. Angelina Jolie také ušla, zato Freeman mě zde štval. Fakt otřesné, blbý příběh, rádoby pubertální hrdina, trapně vtipně založené scény, které jsu především v akci. Připomnělo mi to střeštěnou kravinu Zastav a nepřežiješ 1 a 2. Nemám slov, nemůžu dále pokračovat popisovat film. Trošku nadhodnocuju, odpad nedám, znám horší, ale i tak je to slabota. Takže takhle s hodně odřenýma ušima: 13% = * ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Popina! Ale ten mladej skot me posledni dobou nejak nadchnul. James McAvoy nam bezesporu roste do zajimavych hereckych proporci. Asi ne kazdemu sedne Bekmambetovuv reziserky styl, ale me rozhodne neurazi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Wanted aneb jedna Angelina dobrý akční film nedělá a přiznejme si na rovinu, kde by film byl, kdyby v něm nehrála právě ona. A stejně tak jedna povedená akční scéna dobrý film nedělá. Stejně tak se nabízí otázka, jak by film vypadal v rukou lepšího režiséra než je Timur Bekmambetov. Prostě ten film měl navíc, a to nemluvím o šuměnkovém finále. Ani James McAvoy nedal do své role příliš, ale v jeho plus hovoří jasně jeho neokoukanost. Ve filmu mně scházelo více akce, ale Angelina to jasně vytáhla nahoru. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu nadhled, chybí tomu nápad, chybí tomu vlastně všechno možné, jen tomu nechybí bezúčelné cákance krve. Dobrou práci odvedl snad jen zvukař, což mi k úplnému zážitku z filmu bohužel nestačí. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

No upřímně sem čekala něco úplně jiného, myslela sem, že to bude lepší. Za 1. všechna ta akce byla tak přehnaná a nereálná a to nejen někdy, ale pořád, za 2. zpomalené záběry byly moc časté a štvaly mě. A za 3. nakonec mě pobouřili zabijáci, kteří mu celou dobu lhali a a manipulovali s nim, chudák zabil svýho toce, aniž by věděl kdo to je. Angelina působila jako mrcha, i když s nim byla za dobře. A James vypadal naivně a neznale, i když mezi ně už patřil. Konec mě překvapil, vlastně to skončilo naprosto trapně a nedomyšleně... nevim co si o tom mám myslet. Film nebyl zrovna nadupaný zábavou a akcí, jak se možná zdá. Přišlo mi to takový chudší, než sem si představovala. V některých částech, kdy se třeba v momentech záhadně vraceli v ději a já se v tom ztrácela. A jediný správný konec byl - že prolítla kulka hlavou Freemanovi. The end. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama