Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

Devoon 

všechny recenze uživatele

Nerealistické, ale dobré! Ak si potrebujete oddýchnuť, pri dobrej strieľačke a máte náladu na veľmi dobré herecké obsadenie, tak je to film ako stvorený pre vás! Som dievča, čo si vie užiť dobrý masaker, čo koniec viac menej aj bol. To, že 90% toho filmu bolo absolútne mimo a nereálne mi vôbec nevadí! S radosťou si to pozriem ešte raz a ešte raz....samozrejme vždy s určitým časovým odstupom! 85% ()

Darriel 

všechny recenze uživatele

Matrixovský začátek jedné kancelářské nuly, matrixovské pokračování s intermezzem "jsem tvůj otec" jak z Hvězdných válek a pořádnou dávkou akce. Jen mi není jasný, jak dlouho dával na ty krysy hodinky :D Nejsem si jistý druhým dílem, ale jsou i jiné herečky než Angelina. ()

Nag0 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa dosť dlhú dobu stránil, tak dlhú že som aj zabudol prečo. Každopádne to určite nebol pádny argument, pretože Wanted si ma omotal okolo prsta. Toľko vychytávok som v akčňáku nevidel ani nepamätám. Prakticky nemám čo vytknúť až na pár scén z ktorých som mal dosť zmiešané pocity (o krásach a nebezpečenstvách cestovaním pendolinom som do tohto snímku nemal žiadnu znalosť). Čo dodať, parádna a pomerne neokukaná akcia, sympatickí herci, slušný zvrat na koniec + Angelina vyzerá na spapkanie. ()

pablo3 

všechny recenze uživatele

Špička. Nářez. Absolutní vrchol toho, co si představuju pod pojmem moderní zábava – drsné, ale zároveň lehké, totálně ulítlé, ale perfektně provedené a hlavně originální. Tohle je jízda, která prostě skvěle baví a to tak, že máte chuť si ji brzy zopakovat. Všichni se tu rozplývají nad Angelinou a nad tím, že je to hlavně její exhibice, ale mně ta ženská v těch drsňáckých rolích prostě nesedí – je celá od hlavy až k patě jaksi vykonstruovaná a ani to její cool chování jí moc nežeru – zkrátka, kdyby její roli zkušeného zabijáka-zasvěcovatele ztvárnil někdo, kdo pro mě představuje trochu autoritu, tak ten film nemá chybu – ale budiž, ona tam prostě pro efekt musela být, jen zkrátka pro mě není takovým kultem jako pro většinu populace. Za to James McAvoy excelentní – dokonalý jako outsider a dokonalý i jako zabiják. Kdyby měl někdo problém s nudou a s tím, že už ho nic nebaví, tak ať zkusí tenhle film – skrze obrazovku může jen stěží dostat větší porci zábavy. ()

Infurius 

všechny recenze uživatele

Dej tohto filmu bol na začiatku zaujímavý ,ale potom ako sa tam začali naháňať autami a strieľať po sebe tak som si povedal že je to pekná blbosť, ja filmu potrebujem uveriť a nepozerať kde jednou guľkou zabije 10 ľudi naraz. Efekty sa mi páčili ale celkovo po niekoľkých minútach ma to prestalo baviť. Chceli vytiahnuť nudný film dobrými hercami ... ()

corrimson 

všechny recenze uživatele

Možná v následujícím textu trochu zaspoileruji, takže vy, kdož nechcete být ochuzeni o zážitky, dál raději nečtěte. Co se mi honilo hlavou při sledování tohoto díla? Nějaký nýmand se náhle dozví, že jeho otec byl mocný bojovník, který uměl se svou zbraní opravdu skvělé triky, kde již něco takového bylo? Jenom ten mistr Yoda se nějak změnil v potetovanou anorektičku, kterou zamlada asi pravidelně do rtů bodaly včely a Obi se zřejmě příliš dlouho slunil. Časem dojde dokonce i na překvapivé "Jsem tvůj otec", v tu chvíli jsem šel trošku do vývrtky jako ty kulky, co kolem vepřového lítají po prapodivných trajektoriích. Že fyzikální zákony tohoto vesmíru ve Wanted nebudou platit, to jsem předpokládal, ale že to bude až takhle šílené, to vskutku nikolivěk. Z visícího pendolina přece musejí logicky odpadat jednotlivé články hezky od konce, kde je konstrukce nejméně namáhána. Člověk už se aspoň nediví, že mají České dráhy takovou úroveň, když jim sem tam spadne vlak do malebné propasti. Nakonec ještě přijde obroské překvapení - ti "hodní" nejsou hodní a ten "zlý" vlastně není zlý. K dokonalosti chyběla půlhodinová epická bitva se závěrečným bossem a odchod hlavního hrdiny s micinou ovinutou kolem pasu. Ale jo, když člověk vypne mozek, je to celkem koukatelná popcornovka, ale dnes mi asi mozek moc vypnout nešel. Takže za necelých pade. ()

borboleta 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a trikově velice atraktivní, avšak na úkor příběhu, který mě vlastně ani moc nezajímal a příliš jsem se na něj nesoustředila. Což byl možná trik filmařů, kteří asi tušili, kde je slabina, tak to potřebovali nějak šikovně zamaskovat, což se jim taky povedlo. Nejlepší je ta část filmu, kde se Wesley zaučuje v Bratrstvu a má hroznou radost z toho, že už je z něj velkej chlap a ne jen šedivá myš. James McAvoy ho hraje naprosto přirozeně, v téhle roli se vyloženě našel. Angelina Jolie se sice možná ve své roli našla taky, ale mě svým střídáním dvou výrazů (soustředím se a spokojeně se usmívám na Wesleyho) moc neoslnila. Já ji ale nikdy moc nemusela. Zahraniční divák se na to bude dívat jinak, ale já si nemohla nevšimnout českých reálií, které vrhli na celou část s vlakem úplně jiné světlo. Už Angelina v žigulíku mi přišla hodně vtipná a když se pak najednou české luhy a háje změnili v hluboký kaňon a Pendolino po zatažení ruční brzdy nedokázalo zastavit tak, aby se nevykolejilo, což evokovalo něco o poruchových vozech Českých Drah, musela jsem se smát. Smích mě přešel až ve chvíli, kdy jsem si začala v duchu počítat, kolik lidí tam muselo umřít a až potom jsem si uvědomila, že mi asi uteklo něco z děje. Nakonec je to na tři a půl hvězdičky. ()

marketcsfd 

všechny recenze uživatele

mě to trošku přišlo jak videohra kdy hrdina prostě nemá šanci umřít :D zase nemohu říct že bych se nudila, zvraty v ději super to mam ráda. Hodně se mi líbilo obsazení, angi je prostě na tyhle role jak dělaná. Jsem ochotna se na to podivat ještě jednou takže u mě za 4. ()

Pollini 

všechny recenze uživatele

Akční filmy nemám ráda, ale tento počin mi přišel zajímavý od samého počátku až do konce. Obvyklá zápletka, co už, ale moc hezké provedení. Tedy až na ty velmi atraktivní, ale proti zákonům fyziky akční scény, to byl úlet, ale bavila jsem se. Čtyři hvězdičky za zábavu v akčním snímku. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Pár pěkných scénu, úžasná Angelina a dokonce jsem se podíval domů. No ale moc jsem se u toho nebavil, alespoň bylo na co koukat. ()

pelewi odpad!

všechny recenze uživatele

Mal som v sebe fľašu Nicolausky a aj tak sa mi ten film nepáčil. Hrozne primitívny a prehnaný (Angelina na kapote Vipera čo strieľa a s nohou riadi tých 600 koní - to ma rozosmialo a dorazil ma ten preskok policajných hliadok). Nechápem ako môže mať takýto film 72%. To snáď už bol lepší FarCry od Uweho. ()

anezka123 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla Jamese McAvoye se dvěma pistolema na plakátu s Angelinou Jolie, dost mě to zaujalo.. Představa McAvoye (typem spíš takového kluka od vedle) v akčním filmu po boku bohyně Jolie, ve mně fakt vzbudila zvědavost. A stálo za to snímek shlédnout. James McAvoy byl perfektní, stejně jako povedené akce, zpomalené záběry, efekty.. Příběh neváznul, měl myšlenku i pointu. Aniž to asi tvůrci tušili, připravili tam i pár vtipných momentů pro české oko. Tak třeba ohromný severoitalský klášter zasadili na východní Moravu, hlavního zabijáka postavili do vlaku hned vedle velkého plakátu prezidenta Klause, hlášení na českém nádraží bylo samozřejmě v ruštině a Angelina předjížděla ten naplno rozjetý vlak v trabantu. A to vše během nejakčnější scény filmu. To jsem ještě zapomněla dodat, že kousek za nádražím vjede vlak do tunelu a vyjede na most přes kilometrovou propast, kterou byste na východní Moravě taky asi těžko hledali. Ale co, je to akčňák, ne dokument… ()

Dr.Kepler 

všechny recenze uživatele

výborná záležitost.. výborné obsazení... skvělá hudba.. tomuhlen filmu se něco vytýká Angelina Jolie je v tomto snímku neuvěřitelně sexy drsná a tomu filmu to jen prospívá.. noblesný Morgan Freeman jako vždy.. filmu dává neuvěřitelný nadhled a skvěle zahraný počinek od James McAvoy, který snílka hraje opravdu přesvědčivě.. výborná akce, efekty a jako plusový bonus bych dal, že jsou zde natočeny místa v česku takový film nelze nepodpořit ;) a nelze opomenout soundtrack v podání Dannyho Elfmana.. především písně The Little Things a Every Day Is Exactly The Same od Nine Inch Nails.. tyhle dvě písničky u mě posunuly film o level výše... tyhle písničky neuvěřitelně vnitřně povzbudí a posílí něco jako je v Rockym IV Eyes of the tigres proto dávám (10/10) ()

serbero odpad!

všechny recenze uživatele

nenormálna kravina, dopozeral som to do konca, lebo som dúfal, že koniec to zachráni, no tých milion potkanov s bombami na chrbte to bola čerešnička na torte. ()

Jusky 

všechny recenze uživatele

Film nebol nudný, nebol zlý, ale bol proste blbý. Kvalite filmu dosť ubrali aj hrozne zle počítačové efekty. Klasicky holywoodský akčný film s prebytkom výbuchov a brutality a nedostatkom logiky a deja. Jedine pozitívum filmu je asi iba Angelina Jolie. ()

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Uhozenej film, ale v dobrém smyslu slova. Zajímavý, celkem napínavý, udržel si moji pozornost. Bohužel musím strhnout hvězdičku za přehnané efekty, které mi chvílemi opravdu hodně vadily a věřím, že kdybych snímek viděla na velkém kinoplátně, asi bych hodnotila ještě o trochu hůř, protože to se na mě nezlobte, ale scéna s vlakem nebo divoké střílení v tkalcovně, to už bylo vážně moc. Ale buďme tolerantní, někdo má tyhle rádoby akční scénky rád. Co mám ovšem ráda já je James McAvoy a toho jsem si užila do sytosti. Takže jedna veliká hvězda pro tohoto sympaťáka. Ve výsledku spokojenost. Na nedělní odpoledne vcelku slušné. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama