Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Uhozenej film, ale v dobrém smyslu slova. Zajímavý, celkem napínavý, udržel si moji pozornost. Bohužel musím strhnout hvězdičku za přehnané efekty, které mi chvílemi opravdu hodně vadily a věřím, že kdybych snímek viděla na velkém kinoplátně, asi bych hodnotila ještě o trochu hůř, protože to se na mě nezlobte, ale scéna s vlakem nebo divoké střílení v tkalcovně, to už bylo vážně moc. Ale buďme tolerantní, někdo má tyhle rádoby akční scénky rád. Co mám ovšem ráda já je James McAvoy a toho jsem si užila do sytosti. Takže jedna veliká hvězda pro tohoto sympaťáka. Ve výsledku spokojenost. Na nedělní odpoledne vcelku slušné. ()

Zofan 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl po pěti letech a po všech těch filmových adaptací komiksů, tak musím říct, že to není tak úplně blbé, jak jsem si dřív myslel. Je to prostě komiks a je to prostě Bekmambetov. Už jen tyhle dva údaje by měly člověku stačit k vytvoření obrázku, jaký film bude. ()

Alpha69 

všechny recenze uživatele

Wanted je krásný příklad toho, jak může být film zároveň skvělý a hrozný. Hvězdičku si zaslouží herecké obsazení, dialogy, rozhodně přidáme body za kameru a soundtrack. Naproti tomu stojí přehnané akční scény (v některých případech to lze brát s nadsázkou, jindy nikoliv), které jsou doopravdy k smíchu. Spousta absurdních scén. Ale ano, je to adaptace komiksu a komiksy jsou absurdní. I když, možná se v rámci filmového zpracování dalo tohle všechno omezit. Protože jednu chvíli se bavím a pak už se jen směju, protože to snad není ani možný... ()

mistrpropr 

všechny recenze uživatele

hodnocení některejch filmů tady fakt nechápu... jako třeba tady. jako scifárny mam rád, ale už po tom začátku, kde nějakej strejda se rozběhne pomalu rychlostí světla a přeskočí půlku města, aby jí chvíli na to koupil do hlavy kulkou vystřelenou přes celý město...no... chtěl jsem to přepnout, ale zvědavost vyhrála. máme tady tkalce, který si místo dopisů posílaj cívky nějakejch vláken a v nich pomocí binárního kódu (musí se lupou zkoumat poloha vláken) zprávy. o kulkách, který lítaj za roh ani nemluvim. to, že trefit vystřelenou kulku svojí kulkou (nábojnice:)) je brnkačka a jde to udělat, 10 krát za film, jsem akceptoval tak max v červenym trpaslíkovi u riviery kida, ale tohle je fakt přepálený... ()

Pekram odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jedna z největších pohádek, kterou jsem kdy viděl. Ve filmu se střídá jeden větší nesmysl, než druhý. Když už si myslíte, že větší blbost už tam dát nemohli, objeví se další a ještě větší. Viz. například scéna, kdy hlavní hrdina přelétá nad autem chlapa co ho má zabít a v okamžiku, kdy je nad jeho otevřeným střešním oknem ho zastřelí. To jsem se válel smíchy po podlaze. V podstatě to ale není vtipné, to opravdu mysleli vážně tenhle film??? ()

Katrinkaaa 

všechny recenze uživatele

Asi každý by měl chvíli po shlédnutí filmu vydržet s hodnocením, já si na papír napsala odpad, to dvou dnech hodnotím dvěmi hvězdičkami, ale to opravdu jen kvůli zvuku, skvělé grafice a Freemanovi. Jinak nic neříkající Angelina, hubá až na kost, nereálná story, kde čtou z vlákna jména lidí, které zabít, hmmm nevím, asi jsem náročná. ()

zimi 

všechny recenze uživatele

Hodně akce a super odreagování, já jsem potěšen a určitě si to pustim znovu. Jen nechápu co tam dělaj s tou kulkou, to mi vyjde pokaždý, na tom nic není:) ()

KristKrist 

všechny recenze uživatele

Celé mi to přišlo poněkud na hlavu, námět mě nezaujal, ale možná je to asi tím, že jsem holka a filmům tohoto typu nerozumím. ()

El_Koko 

všechny recenze uživatele

Mám hodně rád úlety a v mých hodnoceních to je znát, ale jak by řekl klasik, ocamcaď pocamcaď... Tenhle film se bere moc vážně a já nechápu jeho zařazení jako "Akční/Krimi/Thriller". Možná bych ubral thriller a určitě přidal komedii, protože při každém výstřelu popírajícím gravitaci, balistiku a bůhví co ještě jsem se řezal, při každém moudru Morgana Freemana, kterého jinak nesmírně ctím jsem se taky řezal, vždycky když McAvoy nahodil výraz, kdy si myslel že prostě nemá na Angelinu a nám už od první chvíle bylo jasný, že mu určitě ukáže svoje úžasný dary jsem se řezal, no vlastně pořád jsem se řezal. Důvody, proč jsem ten nesmysl nesmáznul dvojkou jak jsem původně plánoval jsem si připomněl při psaní komentáře výše - bavil jsem se u toho královsky, Angie je prostě královna a McAvoy s Freemanem jsou pro mě dvě jistoty, které pozdvihají každý film stejně tak jako Gareth Bale každý tým, ve kterém hraje. Jsou svátky, já tomu dávám 66% za jízdu, kterou je tenhle film především. ()

Monkey_Bear 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 a 3/4 hvězdy. Tři hvězdy proto, že.. ehm.. místy to na mě bylo prostě moc.. Jasně, celý film bylo totální sci-fi, jen mi příjde, že přiměřené množství nereálných šílených situací je snesitelné, ba koukatelné a velice příjemné. Ale to neustálé vzájemné sestřelování kulek už mi lezlo krkem. A nejen to - když se týpek nechává stírat vypasenou šéfovou, jakž takž to chápu. Ale když si nechává srát na hlavu od debilního kolegy, co mu za zády obšťastňuje debilní přítelkyni a ještě za něj platí útratu v shopu, to už mi příjde, že si o neustálé ponižování ze všech stran vyloženě říká. Navíc, na krásnou sexy Angelinu se skvěle kouká, ale nemám pocit, že by se herecky kdovíjak předvedla. Takže zbylé 3/4 hvězdy dávám za super výkon Jamese McAvoye a za to, že akční střílečky má prostě rád každý. BTW. Ty scény, kde se McAvoyovi zrychluje tep a hlasitě a rychle mu buší srdce, mě samotnou vždycky totálně znervóznily. ()

jujask 

všechny recenze uživatele

Absolútna spokojnosť, viac ani menej som nečakal od tohoto snímku. Vidieť Morgana Freemana v roli záporáka je dosť nezvyčajné, ale budiš. Na začiatku som Jamesa McAvoya trošku podcenil, ale príjemne ma prekvapil jeho prechod v profíka. Ten záver trosku prirýchli v porovnaní s vývojom deja ale nezazlievam. A Angelina okúzlujúca profíčka ako vždy. Príjemná zábavka. ()

BR23 

všechny recenze uživatele

Za prvých 55 minút filmu, úvodné ftípky (ktoré boli naozaj dobré, počnúc hned prvou vetou :D ) a veľmi sympatického Jamesa McAvoya z ktorého priam srší charakter by som dal 5/5. ... ... Avšak ono sa to začalo postupne od približne tej hodiny rútiť, kaziť, až mi toho filmu a celkového očakávania ostalo ľúto. Myšlienka bola veľmi dobrá ale sakra, prečo z toho spravili film, ktorý tak strašne pripomína Tarantinovu tvorbu ? Tu sa mi to skrátka nehodilo, keby to bolo menej šialené a viac serióznejšie tak by to bolo fajn. Ešte jedna vec: to s tým trabantom a spôsobom ako sa dostal do vlaku by som ešte pochopil... mal rozbeh a mal aj skokanský mostík- mini jarok. Ale to že sa Angelina Jolie po odhalení ala Star Wars ( ja som tvoj otec ) objavila v zrútenom kupé spolu s hl. hrdinom, pričom ona predsa spadla ešte predtým s iným kupé, ktoré sa už dávnejšie zrútilo do priekopy... to si nikto nevšimol? ()

Onanista 

všechny recenze uživatele

Zajimava kamera a pokud to budu brat jako komiks tak super ale jako realita se to brat neda. 4 davam za angelinu, napad s krysami, slozeny napis z klaves po vymlaceni zubu a za Jamese. ()

Jarisko2 odpad!

všechny recenze uživatele

To máte za to rozbitý Pendolino! I tak jich máme málo a těch funkčních, no ani nemluvim... Fakt jsem čekal, že se ta koule, co s ní Angelína hrála kolokolomlýnský, zastaví centík od její makovice a ona mrkne na Jamese a pujde spolu s ním po starým Morganovi..Inu jsem nenapravitelný romantik :) A teď si budu muset jít srknout trochu nějakýho rozpouštědla, abych zas dostal mozek do normálu. Bo jinak zítra pujdu a vymlátim všechny lidi, co mě nějak serou, jednou rukou a budu si u toho číst Bouřlivé výšiny A teď na to tak koukám, že je to ode mne vůbec první film na kompostu, jsem tedy víc než tolerantní..ale tohle byla opravdu kravina na druhou ()

DobraVila 

všechny recenze uživatele

Snažím sa spomenúť si, kedy som naposledy videla takú blbosť a nedarí sa mi. Asi to bude tým, že som snáď hlúpejší film nevidela. Nedokážem pochopiť, kde takýto film dokázal nabrať 72%. Skutočne tomu nerozumiem. Ako môže tak prázdny a smiešny počin, popierajúci základné fyzikálne zákony a akýkoľvek zdravý rozum, dosiahnuť takú obľúbenosť u divákov. Presne k tomuto sme dospeli, masový divák sa správa ako ovca a páči sa mu všetko nad čím netreba uvažovať. Stačí mu prefetovaná Angelina a z takéhoto filmu sa stáva neskutočný trhák. Pritom neponúka ani logickú zápletku, dej je absolútne predvídateľný a nie je ničím výnimočný. Hviezdičku dávam akurát za Freemana, aj to už asi trpí stareckou demenciou, že sa dal na takúto hlúposť nahovoriť. Skrátka celé zle... ()

smirec1 odpad!

všechny recenze uživatele

to si snat robite srandu....72%???? Vsak sa ta chujovina nedala pozerat. Po pol hodine som to vypol. Najviac ma dojalo ked neuveritelne precizna Jolie na (tusim) dodge viper y nevedela uniknut zlemu zlocincovi co isiel na dvadsatrocnej dodavke....po tej nahanacke som uz vedel ze sa to nebude dat dopozerat. U mna jednoznacny odpad...a nezachranil to ani Morgan Freeman!! ()

Thuffir 

všechny recenze uživatele

Motivační film pro snílky a chcípáky. Ale provedení výborné, efekty fajn, závěr vytušitelný.... Jo, klidně se na to podívám znovu.... Šéfová účetních vede, aneb jak vyfakovat tlustou prasnici a nudný život. Taková fajn pohádka.... Vlastně... Hvězdy jsou za Angie..... Bez ní a VolnéhoMuže by to nebylo ono.... ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama