Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

tom173 

všechny recenze uživatele

Omg.. tohle už není možný.. Pro mě absolutní vrchol absurdnosti..Navíc jsem netušil, že je tu v Čechách strž kam spadl Balrog.. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Bylo to slibné a na první pohled lákavé a originální. Po bližším prozkoumání se ale člověk přestane soustředit na ten první dojem a ty úžasné křivky balistické i ty křivky Foxové nezakryjí tu tupost mnoha a mnoha momentů. Příběh o tkalcovském řádu zabijáků, lži, zradě a výcviku by nebyl špatný, ale i když je vtip dobrý, tak pokud se ho chopí blbec, nikdo se nezasměje. Třikrát opakovat Bocceliho, aby konečně v daný moment mohlo zaznít "Time to say goodbye", to nějak kazí ten vtip. Moment "Luke, jsem tvůj otec" to taky nevylepšil. A dalo by se pokračovat. Netuším co ve dvojce chtějí tvořit a pokud tam nebude Jolie, Freeman nebo další hvězdy, zřejmě se obejdu bez ní, ale za jedničku to byli oni, kteří trochu pozvedávali promrhaný potenciál. ()

petra79 

všechny recenze uživatele

Dobré obsazení, skvělé efekty, překvapivé, super hudba...prostě to má spád. A plus body za nepřeslazený konec. ()

bombit odpad!

všechny recenze uživatele

Zejména bych chtěl ocenit významný pedagogický přínos tohoto filmu a jeho osvěžující poselství mládeži: Nezobrazuje se vaše jméno na první straně Googlu? Začněte vraždit lidi! ()

Korra 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, že to bude celkem originální pojetí stereotypního příběhu o ňoumovi, který se stal chlapem s velkým CH a nandal to těm zlým parchantům. Když ale došlo na kouzelné tkací stroje, pochopila jsem svůj omyl. Opravdu nechápu tak vysoké hodnocení. Jednoduché akční příběhy jsou podle mého názoru filmy typu Predátor, kde opravdu nemusíte být žádní koumáci, abyste se v ději zorientovali, ale vyloženě neuráží divákův intelekt. Tohle byla dějová splácanina, kterou zachraňovalo jen obsazení a vymazlený vizuál. Měl to Morgan Freeman zapotřebí? Ale aspoň že Angelina byla pěkná a Thomas Kretschmann sexy, že jo... ()

macherano 

všechny recenze uživatele

Tento film ma nechytil je tam zvrat ale nijsko ma nepresvedcil salt bol urcite lepsi v podstate som to pozeral lrn kvoli angie ()

Vector18 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film plný výborných herců. Film má dle mého názoru hodně kvalitní příběh a famozní akci. Prostě super film.100% ()

lilyflower 

všechny recenze uživatele

Kopa klišé, ale nevedela som sa odtrhnúť. To je tak keď som závislá na Jamesovi a jeho kreáciách (počítačová klávesnica a jej praktické použitie). Dokonca aj Angelina sa dala zniesť. Pán Freeman je očarujúci ako vždy. Hlboký príbeh alebo pointu tu nehľadajte. Ale na zabavanie stačí. ()

Gotto 

všechny recenze uživatele

Vyborna Fantasy akce/komedie, beriem to ako skvelu myslienku/napad: jak reziser, tak scenar, kamera, hudba, herci- OK 90. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Až na těch pár renonců, které jsem fakt nebyl schopen zkousnout (žigul rychlejší, než Pendolino, zabití Řezníka kopnutím do špičky nože apod.) to vlastně bylo celkem ňami, ňami. Ne jako řádnej steak, ale jako slušnej řízek :) ()

ZionelloSVK 

všechny recenze uživatele

Zábva, akcia, prostredie, kamera, strih aj herecké výkony mi sedia skvelo, celé to vytvára celok. Jeden z mála filmov ktoré priviedol zase niečo nové čo možno nie je prevratné, ale zaujme to určite a celkový dojem je skvelý. Nápadité ()

Pedro72 

všechny recenze uživatele

Bekmambetov tu začíná vykrádat sám sebe, což se při nepříliš dlouhé režijní kariéře dá tolerovat tak maximálně jednou. A tohle je to "jednou". Je to jednoduché a praštěné, samozřejmě. Ale má to švih a atmosféru. Ale abych dal čtyři hvězdičky, musel jsem vzít v potaz i to Žiguli v Pendolínu, které představuje (nejspíš nechtěnou, ale trefnou) symboliku post-socialistické Evropy. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Já tomu nerozumím. Děláte svetry, nebo zabíjíte lidi?" Posvátný šicí stroj, krysí bomby, kulky létající za roh či automobilová honička, kde Angelina nabourá žigulem pendolino. V příběhu, kde se z absolutní nuly stane špičkový "dobrý" zabiják. "Zabitím jednoho možná zachráníš tisíce." Ve výsledku není příliš těžké označit film za přestylizovaný blábol, v němž se pohybují známí herci. 2* především za Angelinu Jolie, která zde ukáže tetování. - 30%. ()

PachoSK 

všechny recenze uživatele

Herecké stvárnenie výborné, avšak režisérsky prevedený príbeh neoslovil. Čistý priemer, čakal som toho viac. Not bad - not terrible ()

redmonkey 

všechny recenze uživatele

Přepnul jsem náhodou, uviděl Angelinu v Q7ce a říkám si,že počkám co to bude zač. Zápketka dejme tomu ok,ale ten paskvil co z toho vznikl..zabalil jsem to poté,co havarovalo Pendolino,pak už se to nedalo. Trapně zrychlená akce na střeše vlaku, viditelný fotomontáže, až na překvapivě hvězdný obsazení, kravina totální, ztráta času. ()

Kubikula23 

všechny recenze uživatele

Je to strašně over the top ale úplně mega... Což není nic špatného ale někdy to bilo do očí Angelina s McAvoyem jsou super a Freeman potěší ()

DavHav 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno až v roce 2021 po opakovaném shlédnutí: Nemá smysl recenzovat trajektorie kulek, alespoň pokud vás nepohoršuje kinetika těles v komiksech. Wanted je komiks, a to velmi divoký, dravý a hravý. Místy neučesaný, absurdně přepálený a s plochými charaktery. Nicméně se silným srdéčkem, narvaný nápady a průstřely hlav. Za mne ve výsledku i s odstupem jeden z nejlepších komiksů, který si rozhodně zopakuji radši, než většinu Disneyovské produkce. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama