Reklama

Reklama

Tada, kimi o aišiteru

  • Japonsko ただ、君を愛してる (více)

Obsahy(1)

Hlavný hrdina Makoto (Hiroshi Tamaki) prichádza na univirzitu, kde chce študovať angličtinu. Napriek tomu že je hanblivý, nachádza si tu priateľov. Zamiluje sa na prvý pohľad do krásnej Miyuki (Meisa Kuroki) a ani nevie, že tým úbližuje jeho ctiťelke, trochu detskej, trochu bláznivej Shizuru (Aoi Miyazaki), ktorá sa do neho beznádejne zamilovala. Príbeh hovorí o krásnej, čistej, nefalšovanej láske. Ukazuje, že zamilovaný človek je schopný urobiť pre toho druhého čokoľvek... (igirazor)

(více)

Recenze (58)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že je Japonsko natolik vyspělou zemí, že si může dovolit otevřít univerzitu pro psychicky postižené. Sice se nic nenaučí a přednášky prospí, ale tím se nikdo netrápí. Hlavní je, aby se opoždění cítili dobře a nějak zabili čas._____ Hlavní hrdinka se zpomaleným růstem ještě podporuje svůj vzhled oblečením jak do mateřské školky a chováním stejné úrovně. Aspoň ale herečka, která ji hraje, ji přece jen dokázala dodat jistou věrohodnost. Hlavní herec je o poznání slabší, toho asi vytáhli rovnou z nějakého focení. Takže jen čumí a jdou mu jen smutné polohy, kdy nemusí nic hrát a jen čumět. Když se ale o herectví pokouší – hrát vyjeveného, překvapeného, rozpačitého – je to něco neuvěřitelně trapného a toporného._____ Vysokoškolská romance si plyne očekávanými dějovými zákrutami, aby se nakonec snažila divákovi zákeřně podrazit nohy natahovaným melodramatickým smutněním. Tragiky bylo tolik a dlouze se táhla, aby fakt zasáhla každého diváka. U mě teda smůla, protože vykalkulované dojáky mi přijdou nečestné a nesportovní, takže ze mě nevyždímali nic. SHRNUTÍ: Polibek pod stromem se povedl. Zbytek je klišé završené na výstavě nejhorších fotek na světě. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Asie se mně zarývá pod kůži čím dál víc a to jsem si ještě nedávno myslela, že to je část země, která mě bude filmově zcela míjet. Chyba lávky. Asi je to i tím, že z jejich filmů cítím víc té niterné čistoty, která mě mnohdy u jiných filmů schází nebo se s ní tak často nesetkávám..Připouštím, že jde o příběh, který není extra složitý, ale ta průzračnost v jejich vztazích mě pokaždé doslova ochromí. Tenhle film není vyjimkou. Shizuru, kterou jsem po prvních záběrech nejenže přejmenovala na špulidlo, ale současně jsem si jí zamilovala a to mi zůstalo až do samého finále. Kdo viděl, tak ví. Jak málo jí stačilo k radosti, se může zdát mnohým až nepochopitelné, ale tady to vyznělo kouzelně a roztomile. Vidět tu její radost z toho, že může volně běhat po přechodu pro chodce sem a tam, jak dlouho chce, její věšení koblihových sušenek na strom pro ptáčky a nebo její nadšení pro focení. Chvilky, kdy vyprávěla Makutovi, jakou bude ženou až.......nemám slov. Zkrátka malé a milé třeštidýlko, ale které mělo srdce překypující silným citem. Ach ten Makuta makutovatej, který na mě působil trochu truhlíkovatě, to pro krásu jiné slečny nepochopil. A že byla Myiuki opravdu nádherná, o tom není pochyb. Asi jsem velká cíťa a nebo mně chybí filmová otrlost, ale konec jsem probulila jak malá holčina. Suma sumárum celý tenhle příběh je mixáž tolika silných emocí, které to moje srdce rozkousíčkovalo napadrť. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo fakt božské, i keď sa film točí hlavne okolo troch predstaviteľov, máme tu plnú záplavu citov, smútku, radosti a krásnej prírody ... PS čakal som od tohto filmu veľa, ale čo prišlo bolo ešte viac ! Jeden s najlepších filmových zážitkov ... : Aoi Mijazaki hneď si ťa idem pridať do topky, len koho vyhodím ? hm ... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Čistý" film. Velmi čistý. Možná nemá dokonalý scénář. Přesto nepřemýšlím, že bych dal něco jiného než 5* a důvod je jednoduchý. Velmi se mi líbí poselství: Existují ženy, se kterými je společný život krásný, pohodový a stojí za to! Podobných poselství by v kinematografii mělo být víc, protože je to pravda. ■ Nezapomenutelná hláška: "Nemám žádné peníze. Jsem připravená na to, že zaplatím svým tělem." Líbí se mi slova: "Právě teď tě jenom chci vidět. Chci tě vidět a pokud je to možný, chci, abys mě pochválil." ■ Pro mezinárodní distribuci byl použítý název Heavenly Forest, překlad japonského názvu filmu je "Jen tebe milovat". ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká až rozprávkovo naivná romantika medzi párom odohrávajúca sa na univerzite. Obidvaja sú hanbliví a stránia sa druhých. Ona je taká malička a detinská. Všetko si užíva s nadšením. On je úplne mimo čo sa týka žien. Vôbec ich nechápe a to jeho hm? mi miestami už išlo na nervy. Pôsobil jak dement. Takže nakoniec ona pôsobila v ich vzťahu ako tá zrelšia. Pritom to vlastne ani poriadny vzťah nebol. Ona sa síce do neho zamilovala od prvej chvíle, ale on ju bral len ako kamarátku, keďže miloval inú a až postupne sa zamiloval do nej. No a keď sa konečne pobozkali, tak sa ich vzťah nadobro prerušil, pretože aj keď nie sme v Kórey ale v Japonsku, tak v tom musí byť zakopaná nejaká smrteľná choroba. Posledných 20 minút mi už príliš nesedelo. Namiesto toho, aby prežíval s ňou ťažké časy, tak ona radšej nadobro zmizla a následná vysvetlovačka toho, čo sa jej privodilo ma už proste vôbec nedojala. Čo je škoda, lebo do ich vzájomného bozku romantika medzi nimi fungovala dokonale aj keď si to obidvaja poriadne neuvedomovali. Herecky je to tiež dobre. Hiroši Tamaki je ako ňouma dokonalý a Aoi Mijazaki je neskutočne roztomilá. Z ostatných postáv ešte zaujme Meisa Kuroki ako ich kamarátka do ktorej bol na začiatku Hiroši Tamaki zamilovaný. Film má celý čas nádhernú atmosféru, len škoda toho vlažného finále, ktoré kvality filmu zráža. 7/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Ústřední píseň filmu „Ren'ai Shashin“ je balada, kterou zpívá zpěvačka Ai Otsuka. Název filmu byl převzat z textu písně. Tento singl získal celou řadu ocenění. (Emo-haunter)
  • Premiéra filmu proběhla 28. října 2006 v Tokiu. (ČSFD)
  • Film je inspirován románem „Renai Shashin: Mō Hitotsu no Monogatari“, který byl rovněž vydán jako manga. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama