Reklama

Reklama

Tada, kimi o aišiteru

  • Japonsko ただ、君を愛してる (více)

Obsahy(1)

Hlavný hrdina Makoto (Hiroshi Tamaki) prichádza na univirzitu, kde chce študovať angličtinu. Napriek tomu že je hanblivý, nachádza si tu priateľov. Zamiluje sa na prvý pohľad do krásnej Miyuki (Meisa Kuroki) a ani nevie, že tým úbližuje jeho ctiťelke, trochu detskej, trochu bláznivej Shizuru (Aoi Miyazaki), ktorá sa do neho beznádejne zamilovala. Príbeh hovorí o krásnej, čistej, nefalšovanej láske. Ukazuje, že zamilovaný človek je schopný urobiť pre toho druhého čokoľvek... (igirazor)

(více)

Recenze (58)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kenji Bando .. Asi jsem obdobných, na dojímající strunu tlačících, filmů viděl již mnoho (zejména Korejských) a už mě nechávají poměrně chladným. Bude to i tím, že ničím zvláštním Tada, kimi wo aishiteru nevyniká. Hezký průměr s okouzlující herečkou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Asie se mně zarývá pod kůži čím dál víc a to jsem si ještě nedávno myslela, že to je část země, která mě bude filmově zcela míjet. Chyba lávky. Asi je to i tím, že z jejich filmů cítím víc té niterné čistoty, která mě mnohdy u jiných filmů schází nebo se s ní tak často nesetkávám..Připouštím, že jde o příběh, který není extra složitý, ale ta průzračnost v jejich vztazích mě pokaždé doslova ochromí. Tenhle film není vyjimkou. Shizuru, kterou jsem po prvních záběrech nejenže přejmenovala na špulidlo, ale současně jsem si jí zamilovala a to mi zůstalo až do samého finále. Kdo viděl, tak ví. Jak málo jí stačilo k radosti, se může zdát mnohým až nepochopitelné, ale tady to vyznělo kouzelně a roztomile. Vidět tu její radost z toho, že může volně běhat po přechodu pro chodce sem a tam, jak dlouho chce, její věšení koblihových sušenek na strom pro ptáčky a nebo její nadšení pro focení. Chvilky, kdy vyprávěla Makutovi, jakou bude ženou až.......nemám slov. Zkrátka malé a milé třeštidýlko, ale které mělo srdce překypující silným citem. Ach ten Makuta makutovatej, který na mě působil trochu truhlíkovatě, to pro krásu jiné slečny nepochopil. A že byla Myiuki opravdu nádherná, o tom není pochyb. Asi jsem velká cíťa a nebo mně chybí filmová otrlost, ale konec jsem probulila jak malá holčina. Suma sumárum celý tenhle příběh je mixáž tolika silných emocí, které to moje srdce rozkousíčkovalo napadrť. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začátek mě trochu štval. Přišlo mi, že se nic neděje, že bych chtěla být v ději dál. Ach, já bláhová! Měla jsem si více užívat té pomalé přírodní krásy. Protože potom, v New Yorku, mi tekly slzy. Prostě se jim asi nechtělo u mě zůstávat. Nedivím se. Hele, Makoto, že jí to na té výstavě slušelo, viď? Nehorázná slaďárna s velmi ulepeným koncem. Ale zuby se po ní nezkazí. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Příběh se táhne ladným nenuceným tempem, které je o to kouzelnější. Romantický příběh dvou mladých lidí u kterého, konec jen přidá na emocích a celkovém dojmu. 9.5 /10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o hanblivom mladíkovi, ktorý miluje fotografovanie a práve začne navštevovať vysokú školu, kde si kvôli svojej povahe nenachádza priateľov, až sa zoznámi s trochu zvláštnym, ale roztomilým dievčaťom a začnú sa priateliť. Ona sa do neho postupne zamiluje, ale na rozdiel od nej si mladík nájde aj iných priateľov a zamiluje sa do inej, keďže ju berie len ako priateľku, ale to ešte o nej nevie všetko. So spracovaním som nadmieru spokojný, film zaujme už od začiatku, kde sa dá hneď k hlavnej dvojici vytvoriť vzťah, síce väčšinu času film výraznejšie negraduje, ale nemám s tým problém, keďže si stále udržuje vysokú úroveň, celé je to také príjemné a čisté, bez nejakej negácie a to aj napriek tomu, že ich láska nie je obojstranná a každý má rád iného, podané je to výborne. Páči sa mi aj celý ten prvok s fotografovaním, ale aj lesom, ktorý to celé osvieži. A v záverečnej dvadsaťminútovke ide kvalita ešte vyššie, síce emocionálne to mohlo byť aj silnejšie, ale celý ten nápad a výstava sa vydarili. Tie samotné hlavné žánre, teda romantický a dráma ani nemajú zase až tak silné zastúpenie, na nich film stojí prakticky až v poslednej tretine, ale to vôbec neprekáža, dovtedy všetky tie vzťahy fungujú skôr na priateľstve a aj na to sa výborne pozerá. S hereckém obsadením som nadmieru spokojný, Hiroshi Tamaki je tu ten správny sympaťák, ktorému sa nedá nefandiť, Aoi Miyazaki je zase nadmieru roztomilá a aj túto prakticky až bláznivú postavu zahrala výborne, k tomu veľmi príjemná Meisa Kuroki, tu si nemám na čo sťažovať. Réžia a technická stránka sú výborné, presne tento štýl mám v tomto žánri rád, keď je všetko tak príjemne čisté. Heavenly forest síce určite neradím medzi vrcholy žánru, ale aj tak má vysokú kvalitu po všetkých stránkach a výborne sa naň pozerá aj viackrát. 78% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Aoi Miyazaki je okouzlující:) A teď k filmu. Příběh natočený podle novely Ichikawi Takujiho, autora předlohy k Be with you, vypráví příběh dvou univerzitních nováčků, nesmělého Makata a trochu ztřeštěné Shizuru. Shizuru se do Makata zamiluje, ale ten má oči jen pro svou spolužačku Miyuki. O milostný trojúhelník tu ale tolik nejde. Kouzlo filmu je v jednoduché lovestory, plné těch nejkrásnějších a nejčistších citů. Film nijak netlačí na pilu, působí skromně a vyrovnaně, vše je tam, kde má být. Možná proto na někoho nezapůsobí tak silně, jak by mohl, ale i to je část jeho kouzla. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Děsná ždímačka slz a citové vydírání, navíc s nelogickým scénářem, ale některé momenty byly vážně povedené. Pokud se zrovna Makoto nechoval jako trouba největší.. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Ať mi nikdo neříká, že se tu neztrácejí hodnocení. Tohle už jsem viděla dávno. A hodnotila taky. Ach ty dojemné příběhy o mladých láskách. Už jsem z nich trochu vyrostla. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Od jisté chvíle jsem se obávala, že jsem si znova pustila film, který už jsem viděla a při své skleróze si nevybavuji vizuální stránku. Pak jsem si řekla, že to bude nějaký remake "Love Collage" z roku 2003. Po zhlédnutí filmu jsem se poučila ze zdejších komentářů jak je to vlastně s onou podobností filmů. Tedy - stoprocentně využitý herecký potencionál hlavních hrdinů, krásná příroda, příjemná hudba a pro mne lépe zpracovaná newyorská část v porovnání s dílem z roku 2003, ale oba filmy po pěti hvězdičkách. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem měl pocit, že koukám na kombinaci dvou jiných filmů (které se mi oba moc líbily), a jak děj postupně pokračoval, bylo to, jako by ladění snímku přecházelo od jednoho z nich ke druhému. V tomhle směru je to určitě nádhera, dokud se všechno drželo směsi romantiky, uvěřitelnosti a malebnosti, nebylo vůbec co vyčítat. Nakonec se ale stalo pár věcí, které samozřejmě nebudu ani naznačovat, ale na uvěřitelnosti Lesu nepřidaly ani náhodou a v mých očích hodně dílo poškodily. Nějakou dobu jsem přemýšlel, jak to naknedlíkovat, ale pět bude odpovídajících. Na koláči sedí mouchy, ale pořád je to sakra dobrý koláč. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Film natoceny podle novely napsane podle scenare Renai Shashin (Love Collage). Od puvodniho filmu se ovem lisi a to zasadne. Predevsim v celkevem stylu pojeti, zatimco Love collage smeruje az k temne detektivni note blizici se americke nezavisle produkci, Heavenly forest je romantizujici a komedialni chvilemi az jednoduchy a prosty snimek, ale ne vzdy uz tolik autenticky. Presto hlavne diky dobre reziji sveho predchudce skoro prekonava. Prijemne herecke vykony Hiroshi Tamakiho a tradicne roztomile Aoi Miyazaki. Sysel_CZ vyborny komentar. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z tých niekoľkých východoázijských romantík, ktoré som poslednú dobu videl, mi Heavenly Forest najviac sadol a aj ma najviac dojal. Bude to veľmi sympatickými postavami, sústredeným rozprávaním, presným načasovaním scén, záverečnou katarziou alebo aj vhodne zvoleným prostredím. Skrátka všetko šľapalo presne tak ako malo a osobne som tu nič citovo vydieračské nezaregistroval, proste ak chce niekto takýto príbeh rozprávať, tak má na to právo a lepšie ako v Heavenly Forest to už lepšie nakrútené byť nemôže. Opäť platí, že vopred je najlepšie nič nevedieť, čiže byť na tom tak ako hlavný mužský predstaviteľ. Obe japonské herečky boli extrémne sympatické a krásne. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jemný brutální útok na city ..to umí asi jen na Východě. Oni vezmou defacto banální námět o ošklivém kačátku a udělaj z toho emocemi a krásnými obrázky nabitou romanci. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Malo to slabší rozbeh, celý čas som si myslela, že som to už niekde videla, prekvapenie v NY ma tiež nechalo chladnou, ale tá scéna v galérii bola tak famózna, že dávam o hviezdu hore ... tá hudba, tie fotky a aj samotná Shizuru. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Čistý" film. Velmi čistý. Možná nemá dokonalý scénář. Přesto nepřemýšlím, že bych dal něco jiného než 5* a důvod je jednoduchý. Velmi se mi líbí poselství: Existují ženy, se kterými je společný život krásný, pohodový a stojí za to! Podobných poselství by v kinematografii mělo být víc, protože je to pravda. ■ Nezapomenutelná hláška: "Nemám žádné peníze. Jsem připravená na to, že zaplatím svým tělem." Líbí se mi slova: "Právě teď tě jenom chci vidět. Chci tě vidět a pokud je to možný, chci, abys mě pochválil." ■ Pro mezinárodní distribuci byl použítý název Heavenly Forest, překlad japonského názvu filmu je "Jen tebe milovat". ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Líbilo se, líbilo... ale nebrečela jsem. Že bych byla otrlejší si nemyslím. Že bych takový konec čekala... to taky ne. Bylo to čistý, plný lásky, se spoustou nádherných záběrů, romantický, ale ... nevím, přišlo mi to takový nějaký chladný. Do tý pátý hvězdičky a k tomu aby se moje slzy rozhodly opustit slzný kanálky prostě něco chybělo. Určitě si Les ještě někdy pustím, ale srdcovka to rozhodně není. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že je Japonsko natolik vyspělou zemí, že si může dovolit otevřít univerzitu pro psychicky postižené. Sice se nic nenaučí a přednášky prospí, ale tím se nikdo netrápí. Hlavní je, aby se opoždění cítili dobře a nějak zabili čas._____ Hlavní hrdinka se zpomaleným růstem ještě podporuje svůj vzhled oblečením jak do mateřské školky a chováním stejné úrovně. Aspoň ale herečka, která ji hraje, ji přece jen dokázala dodat jistou věrohodnost. Hlavní herec je o poznání slabší, toho asi vytáhli rovnou z nějakého focení. Takže jen čumí a jdou mu jen smutné polohy, kdy nemusí nic hrát a jen čumět. Když se ale o herectví pokouší – hrát vyjeveného, překvapeného, rozpačitého – je to něco neuvěřitelně trapného a toporného._____ Vysokoškolská romance si plyne očekávanými dějovými zákrutami, aby se nakonec snažila divákovi zákeřně podrazit nohy natahovaným melodramatickým smutněním. Tragiky bylo tolik a dlouze se táhla, aby fakt zasáhla každého diváka. U mě teda smůla, protože vykalkulované dojáky mi přijdou nečestné a nesportovní, takže ze mě nevyždímali nic. SHRNUTÍ: Polibek pod stromem se povedl. Zbytek je klišé završené na výstavě nejhorších fotek na světě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Když mě políbíš, možná zemřu štěstím." Dramatický ultradoják o prvním polibku. Pohlcující hlavně ústřední dvojicí (jak co se týče scénáristického charakteru, tak co se týče herectví, Hiroshi Tamaki i Aoi Miyazaki jsou prostě skvělí). Přesně ten typ příběhu, kdy půl filmu čekáte na jeden jediný záběr a až když ho konečně uvidíte, jste teprve plně uspokojeni. Myslel jsem, že se udržím, ale stejně jsem nakonec nějakou tu slzu upustil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásny, krásny, krásny film. Aoi Miyazaki je asi to najroztomilejšie stvorenie vôbec. Celý film je zábavný, smutný a nenásilný. Už veľmi dlho som nevidel emocionálne čistejší film ako tento. Každá jedna z postáv bola krásne napísaná a zahraná. Zlo ako keby úplne absentovalo a ja som ti toto idealizovanie náramne užíval. Heavenly Forest je filmom, ktorý na mňa zapôsobil rovnako ako trebárs A Moment to Remember. Režisér dokáže divákovi krásne klamať a zavádzať ho tam, kde chce aby mu potom predostrel tú najkrajšiu emóciu. Krásny film plný pamätných scén, postavičiek s takmer rozprávkovou atmosférou. ()

Reklama

Reklama