Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná v říjnu 1938, bezprostředně po podepsání Mnichovské dohody. Na pozadí historických událostí sleduje osud rodiny okresního doktora Jakuba Silbersteina, veselého optimistického člověka, který nikdy neztrácel humor a naději v lepší zítřek, protože věřil, že slušnost a poctivost vždy zvítězí. Po mnichovské zradě však přichází doba, kdy tyto hodnoty přestávají platit. Členové židovské rodiny Silbersteinových stojí před rozhodnutím, zda mají před německým fašismem uprchnout, nebo zůstat v zemi, s níž jsou životně spjati. Teprve bratrův tragický osud přinutí váhajícího otce, aby se v posledním okamžiku rozhodl využít mise sira Nicholase Wintona k zařazení syna Davida do posledního transportu odjíždějícího z okupované Prahy do Anglie 31. srpna 1939… (Česká televize)

(více)

Recenze (286)

Danula13 

všechny recenze uživatele

Silné a dojemné. Dnes si již asi nikdo kromě pamětníků nedovede představit a vžít se do pocitů lidí (nejen Židů), na které dolehly hrůzy války a vzali jim jejich nejbližší. Na běsy války by se nemělo zapomínat a ani na ty, kteří ji způsobili. ()

gutshoter 

všechny recenze uživatele

Jediný režisérský kousek Mateje Mináče se vyvedl výborně. Nebýt určitých kostrbatých scén a pomalého rozjezdu, bylo by to za pět. Vše podmaňuje úžasná hudba. Poslední třetina filmu je dechberoucí, stejně tak výkony herců. NICHOLAS WINTON dokáže člověka pořádně emotivně dostat, a tak to má být.. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí herecké výkony Abrháma a Šafránkové, umocněné skvělou režií - tenhle film bych určitě zařadil do top 10 filmů od rozdělení Československa.......................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, vlastně jedno z nejlepších děl česko-slovenské porevoluční kinematografie, které mi dlouho unikalo. Pomalý děj v prvních dvou třetinách filmu není vůbec na škodu, ba naopak, alespoň je čas seznámit se s postavami, které jsou obsazeny hereckými esy, jejichž výkony jsou jednou z největších devíz tohoto filmu. Zejména bych vyzdvihnul Bartošku s Abrhámem, to je prostě radost se na ně dívat, i přes smutné téma. Závěr je fantastický a definitivně překlopil mé váhání ohledně hodnocení na stranu plné palby. (TV ČT2 HD) ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s tímto filmem mi utkvěla jediná věc: rozšklebený výraz Mináče na jedné fotce, kterou furt dokola v době vzniku filmu publikovala česká média. To je dost málo. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Už z té veliké úcty a respektu ke skutkům lidskosti pana Wintona bych strašlivě rád napsal, že je to výborný a strhující film. Jenže on není. Přesně takový je film Obchod na korze, který jsem zkouknul po xté zrovna předevšírem náhodou, takový je film Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou i slavný Schindler list. A pan Winton by si určitě zasloužil podobně silný a strhující film. Tady ta snaha je cítit taky, leč výsledek takový bohužel není. První nudnou a nezajímavou třetinu jsem přetrpěl ale tak zoufale jsem se nudil, že jsem začal přeskakovat. Po chvilce mi došlo, že mě ten film tak zoufale nebaví, až mě vlastně přestal zajímat. A tak nakonec jediné opravdové emoce ve mě vyvolala závěrečná dokumentární vsuvka, kterou jsem viděl sice mockrát už, ale přesto mě opět dojala k slzám. Veliká poklona pane Winton a režisérovi jednu hvězdu za dobrý záměr a snahu, víc dát opravdu nemůžu. Raději se podívat na nějaký dokument o dotyčném pánovi.... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších českých filmů 90. let. Zdá se mi ale, že je neprávem opomíjený. Respektive není u něj ani poloviční humbuk jako u jiných českých "klenotů". ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Silný námět a příběh, plný lidskosti a nenávisti je i po více jak půl století od holokaustu aktuálním. Scénář je opravdu skvěle rozvržený, promyšlený a napsaný. Žádná důležitá postava není jen prázdnou postavou (i minirole Boba Klepla je lidsky uvěřitelná), či karikaturou (německý zahradník Mariána Labudy k tomu přímo nabízel, ale naštěstí se tomu i vyhnul). Na takový scénář se pak nahrnula naše herecká elita a svým postavám vdechli opravdový život. Škoda jen, že se filmařům nepodařilo sehnati větší finanční pokrytí, filmu opravdu trošku ona tv výprava ubýrá na kvalitě i atmosféře. Největším pak nedostatkem po umělecké stránce je režie debutanta Mináče. Je sice na ní vidět jeho obrovská snaha, pečlivá příprava a opravdový zápal pro myšlenku tohoto snímku. Ale to vše, byť to je k Mináčovi příliš přísné, nestačí. Některé momenty filmu jsou nevhodně natočené. Už od začátku jej Mináč koncipuje jako tragédii. Přitom mnohem humornější první třetina byla správným odrazovým můstkem ke katarzi v závěru. Mináč chce diváka dojmout za každou cenu. Občas se mu to daří opravdu skvěle (sebevražda jedné postavy, scéna u branky kdy otec odjíždí na ambasády VB a matka běží za ním, atd), jindy takové štěstí nemá. Všichni mojí blízcí jsou silným filmem, u kterého se za slzy nemůže nikdo stydět. Má spoustu nedostatků, ale i spoustu malých kladů a to vše dělá neobyčejnou podívanou, které z prosté lidskosti mnohé odpouštím a tu pátou * přidávám z důvodu morálky a etiky. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Znamy pripad zachrance mnoha zidovskych deti pana N. Winstona slouzi v tomto ceskem dramatu jako nosna pricka pribehu, ktery se toci okolo zidovske rodiny. Ze zacatku si nechteji priznat nebezpeci, ale ke konci zjistuji, ze vcera bylo uz pozde. Dobre herecke vykony, ale zpracovani se zda byt televizni bez nejake znamky rici vice nez je na papire. Podobnych dramat ze zacatku valky je mraky, i kdyz u nas budme radi za podobne pociny. Zkratka a jednoduse nicim zapamatovatelny film. 60% ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od dokumentů, toto je skutečný paskvil, v němž nelze koukat ani na Abrháma s Šafránkovou. Raději Nickyho rodinu (2011). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na předválečný rok, vztah Němců k Čechům, vztah Čechů k Němcům. Skvěle zahrál Josef Abrhám, ale to není nic překvapivého. Podívejte se, jak se vztahy ve chvíli před vypuknutím vállky výrazně měnily v důsledku propagandy. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Jedna z najkrajších drám z našich končín. Jej lesk a slávu podčiarkuje dnešná úbohosť vyprodukovať aspoň pozlátený odtlačok filmovej a historickej doby, ktorá prinášala pocty ľuďom s nezištnou pomocou v skutkoch, kládla dôraz na jemnosť duše, silu srdca a filmový zážitok na úrovni oslavy krás života. Navyše s takou plejádou hereckých veličín sú Všichni moji blízci (výrazne nedoceneným) klenotom česko-slovenskej kinematografie. A tá záverečná pieseň... ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Trošku jiný úhel pohledu na zásluhy Nicholase Wintona podaný zajímavě, poutavě, dojemně, s excelentním Abrhámem. Tohle mě bavilo. ()

venom14 

všechny recenze uživatele

Dojemný a smutný film o dětech zasažených německou okupací.Nejlepší je na filmu to,že si naprosto na nic nehraje. ()

Reklama

Reklama