Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná v říjnu 1938, bezprostředně po podepsání Mnichovské dohody. Na pozadí historických událostí sleduje osud rodiny okresního doktora Jakuba Silbersteina, veselého optimistického člověka, který nikdy neztrácel humor a naději v lepší zítřek, protože věřil, že slušnost a poctivost vždy zvítězí. Po mnichovské zradě však přichází doba, kdy tyto hodnoty přestávají platit. Členové židovské rodiny Silbersteinových stojí před rozhodnutím, zda mají před německým fašismem uprchnout, nebo zůstat v zemi, s níž jsou životně spjati. Teprve bratrův tragický osud přinutí váhajícího otce, aby se v posledním okamžiku rozhodl využít mise sira Nicholase Wintona k zařazení syna Davida do posledního transportu odjíždějícího z okupované Prahy do Anglie 31. srpna 1939… (Česká televize)

(více)

Recenze (286)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Síce len ďalší z rady tragických židovských príbehov z medzivojnového obdobia, tentokrát však so sympatickým hereckým obsadením a príjemnou až Menzlovskou poetikou tridsiatych rokov. Slušný nadpriemer.. ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem se koukala na vcelku normální rodinnou podívanou v čele s největší hereckou špičkou. Ale ke konci už jsem sledovala něco minimálně tak o pět úrovní jinde. Fantastický film, který by mohl být citovou vydíračkou, ovšem pouze za předpokladu, že by nebyl pravdivý (nebo alespoň částečně). Díky tomu, můžu s čistým svědomím říct, že mě dojal až k slzám a nemyslet si o sobě, že jsem citově labilní. Prostě snad nikdy se mi ještě nestalo abych tak upřímně ke konci filmu slzela jak želva a aby se ve mě mísil vztek, nenávist, smutek, lítost a ještě hodně dalších emocí. Ještě donedávna jsem si myslela, že absolutně bez konkurence byly nejlepším českým filmem 90. let Pelíšky, teď ale přiznávám že tenhle film je pro ně skutečně rovnocenným soupeřem, možná snad i kapku lepší. ()

shushee 

všechny recenze uživatele

Film: prazvláštní dialogy, dost prkenní herci = ** Závěr z BBC dokumentu: super silné emoce, žádný přehrávání = ***** ()

GMVajgl odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film má naprosto trapný vykonstruovaný příběh, 99% je pouze vata úrovně nejubožejšího braku. To i kdejaká jihoamerická telenovela má lepší příběh. Nechápu tak vysoké hodnocení, obrovská bublina jako blázen. Jako kdyby byli skoro všichni v transu - pro mě je to jasné selhání čsfd - nikdy nevěř zdejšímu hodnocení. ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film. Mám však za to, že tak silné a závažné téma by si zasloužilo ještě lepší zpracování. Film dává velký prostor „šťastnému životu“ židovské rodiny na úkor tragédie, která je potkala s příchodem druhé světové války. Pomalý rozjezd filmu a poté velmi rychlý konec mě trošku vadily, stejně jako „televizní“ zpracování. Škoda, že nedali tvůrci přednost samotné postavě Nicholase Wintona a ne fiktivní židovské rodině. I tak se ovšem jedná o vysoce nadprůměrný snímek, který stojí za vidění. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Film má pomalý rozbeh a naplno sa otvorí až v poslednej tretine filmu. Nepresvedčivé spracovanie zahladzujú však herecké výkony všetkých zúčastnených, počnúc Šafránkovou, končiac Chudíkom. Plusom je, že som spoznal vďaka filmu pána Wintona :) ()

patroklos 

všechny recenze uživatele

Chcete natočit film vysoké kvality - získejte pro něj Libušku Šafránkovou a Josefa Abrháma - nemůže to potom dopadnout špatně... ()

Koprska 

všechny recenze uživatele

Ach, au... hodně silný zážitek... nádherná hudba, strhující Bartoškova role... Je třeba ale strpět opravdu pomalejší rozjezd filmu, a pak se teprve naplno projeví myšlenka a celý příběh se rozvine jako růže. Růže, která je bohužel součástí trnové koruny.. ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Vadilo mi jediné - postava Sošy ztvárněná Lucií Cúlkovou (nešlo ani tak o postavu jako hlavně o to ztvárnění). Jinak jsem si film velmi užívala. Perfektní herecké obsazení - postavy Ondřeje Vetchého, Mariana Labudy i Jiřího Bartošky a jako tradičně výborná dvojice Šafránková - Abrhám. ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděl v 11ti letech a tak nějak jsem se u toho rozbulel, i když jsem pořádně nevěděl o co jde. Naprosto skvělá pocta siru Wintonowi a všem, kteří si tohle museli prožít. Poté, co jsem se dal na historii, si tohoto filmu vážím ještě mnohem více, protože je naprosto ojedinělý. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Někdy mám dojem, jestli ten náš pan Bůh není tak trochu antisemita..." Tohle válečné drama podle skutečného příběhu není jen osobou Agnieszky Wagner spojeno se Schindlerovým seznamem. Zde ale nejde o nějaký plagiát, ale o další zaznamenání hodný skutek týkající se druhé světové války. A i když není podáno tak velkolepě jako Spielbergův film a je především o židovské komunitě, je mu tento snímek kvalitativně roven, pro výborné herecké výkony, excelentní hudební doprovod a režii (škoda, že se té filmové Matej Mináč nevěnoval dál) a především pro své poselství. "Ale proč to všechno děláte? .. Protože je to zapotřebí..." ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Smutný ale svým způsobem i milý film, s částečně příjemnou a částečně temnou mrazivou atmosférou poplatné své době a společenským změnám. Ani bych snad nevěřil že dokážeme z tohoto, byť velmi kvalitního hereckého obsazenstva, poskládat tak sympatickou a uvěřitelnou židovskou rodinku. ()

Markuss 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh o tragickém osudu rodiny Silbersteinů, kterému vévodí koncert předních českých herců. Filmů o utrpení židů v průběhu běsnění Hitlerova Německa v Evropě je spoustu. Nenápadný český snímek Všichni moji blízcí, se na první pohled tváří jako chudý bráška Schindlerova seznamu, Pianisty či českého Musíme si pomáhat. Všichni moji blízcí ale těmto "profláklým" filmům směle konkuruje. Pravda je, že zobrazuje ještě období předválečné, ale v tom je jeho kouzlo. Postavy nám ukazují, jak jednotliví členové rozvětvené židovské rodiny vnímají rostoucí ohrožení ze strany nacistů. Ukazuje do jak bezvýchodné situace se židé dostávali už krátce po německé okupaci 15.3.1939. Velmi silným momentem je pro mě chvíle, kdy si Josef Abrhám uvědomí, že musí zachránit alespoň svého syna. Druhou neméně zářnou chvílí je chvíle, kdy se ve filmu skvělý, Jiří Bartoška dovídá, že za jeho peníze odjel do Paříže jeho šéf s manželkou. Ale takových chvil je ve filmu mnohem více a tak mu snadno odpustíte jeho pomalejší rozjezd. Na konci nám režisér zahrál trochu na city, ale ono to ani jinak nejde, pokud máte film jako poctu výjimečnému člověku - Siru Nicholasi Wintonovi a kromě toho Spielberg udělal v Schindlerově seznamu to samé. Donucený téměř k slzám jsem o hodnocení na konci filmu dlouho nepřemýšlel. 5* ()

waska 

všechny recenze uživatele

Přes pomalejší začátek se děj vyvine do strhujícího závěru, který je naprosto odzbrojující a dojímavý. Plejáda českých hereckých hvězd dodává už tak kvalitnímu filmu na ještě větší kvalitě. Zasloužená pocta Nicholasi Wintonovi.Jeden z nejlepších českých filmů 90. let. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se dalo natočit mnooohem líp... pokud někdo vezme takovéhle téma a natočí ho s televizní slámou čouhající z bot a s vážně špatnými dětskými herci, tak to se na mě teda nezlobte! ... takže se není čemu divit, že nejsilnější jsou nakonec ty reálné záběry z roku 1988. ()

mudvayner 

všechny recenze uživatele

Nehledě na téma - přehnaně televizní, bez silných momentů, nezábavné a nepoutavé. Skvělé obsazení to mírně zachraňuje. Ale jakožto pocta panu Wintonovi mnohem lépe poslouží dokument Síla lidskosti. ()

prasklinka 

všechny recenze uživatele

bohužel dost špatně pojatý a strašně nudně zpracovaný příběh. Ikdyž si vážím N. Wintona, tak na můj vkus tu máme dost přewintnováno... Sice obsadili většinu českých hvěz, ale protože jsou vidět skoro všude nějak jsem jim ten osud ale vůbec nevěřila ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování tématu, které je nedílnou součástí naší historie, poměrně nedávné.Tvůrcům se podařilo dobře vystihnout situaci a obtížnost samotného bytí v dané době.Skvělé obsazení tomu hodně napomohlo, především postavy Josefa Abrháma, Jiřího Bartošky ale i Mariána Labudy, jenž tu ukázal sortu lidí, kteří prakticky přes noc "převlékli kabáty" a pomocí naivních a bezprostředních dětských duší, propagoval zájmy země, která mu v té době nabízela určité jistoty a zázemí..Činy Nicholase Wintona jsou bezesporu mimořádně záslužným činem, který nemá obdoby a tenhle film ukazuje sílu lidskosti a cítění.. ()

Reklama

Reklama