Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Po popravě Anny Boleynové se král Jindřich VIII. ožení s Janou Seymourovou, která se tak stane jeho třetí manželkou, jež mu konečně porodí syna. Přestože je její těhotenství důvodem k radosti, Jindřich čelí rostoucímu ohrožení své autority v podobě občanského povstání v Anglii a papeže v Římě, který hodlá učinit přítrž rozkvětu protestantské církve. Útoky na královu novou církev věští problémy. Stále mocnější Thomas Cromwell zdvojnásobí své úsilí rozdrtit katolickou víru v Anglii. Krátce po porodu Jindřichova prvního syna však Jana zemře. Cromwell hodlá z této tragédie vytěžit a nalézt Jindřichovi novou manželku, která s sebou přinese potřebné spojence, díky nimž zažehná rozšíření katolické církve. Jeho úsilí však podkopají Jindřichovi nejvěrnější stoupenci. Ztrápený Jindřich se snaží uzákonit svou pozici hlavy nové církve. Před jeho narůstajícím šílenstvím však nikdo není v bezpečí. (Viasat)

(více)

Recenze (7)

reich 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Může obsahovat spoiler: Jestliže první a druhá série Tudorovců byly skvělé a jejich celkový výsledek jsou pět hvězd, tak u třetí už to tak neplatí. Proč to tak je? Jednoduše, je to hlavně kvůli druhé polovině série, která začíná drhnout a sérii vlastně zkazila... Předně první čtyři epizody jsou na jasných pět hvězd a může za to hlavně celkem dobře zpracované téma let okolo Jindřicha VIII. a jeho nové manželky Jany Seymorové. Sice moc nechápu, proč Anita Briem byla nahrazena, ale ve výsledku to vůbec nevadí, jelikož Annabelle Wallis jí předčila skoro ve všem, i v kráse a dokonale dokázala ztvárnit krásnou Janu Seymorovou. Meyers opět nezklame a opět předvádí skvělý herecký výkon v podání krále Jindřicha VIII. Více prostoru dostává postupně i Sarah Bolger v roli královy dcery Marie a opět ve své roli září i Henry Cavill coby vévoda ze Suffolku. James Frain jako Thomas Cronwell v prvních čtyřech epizodách nedostává takový prostor, což je v pořádku, druhá polovina série je přeci jenom více o něm. A koneckonců i jeho pád, kdy se ukáže, jak moc situaci podcenil. Ale abych jenom nechválil, tak musím říct, že hlavní problémem nastává epizoda 5 této série, jako kdyby přišel zlom a tvůrci začali spěchat na samotný konec seriálu. Dost se od této epizody projevuje pospíchání a vlastně ani psychologizace postav už nejde do takové hloubky. Což jde až do čtvrté série, kde to tvůrci za mě zkazí úplně. Další věc, obsazení některých postav je dosti ne mimo, ale šlápnutí vedle, hlavně se jedná o dva herce, kteří mi ve svých rolích neseděli, první Alan Van Sprang (jako sir Francis Bryan) a Mark Hildreth (jako kardinál Reginald Pole). Za mě oba zklamali, nejvíce druhý zmiňovaný ovšem. V neposlední řadě ještě zmíním tři věci. Tvůrci se podobně jako v předchozích sériích snažili obsadit známějšího herce do role duchovního. V této sérii je to Max von Sydow jako kardinál Von Waldburg. Ale skutečně dokázal naplnit svou roli? Nemyslím si, oproti Samu Neillovi nebo Peteru O'Toolovi, je tam spíše do počtu a nikdy se těmto dvěma hercům svými hereckými výkony nepřiblížil. Dost podprůměrný výkon za mě. A konečně nové objevy Jindřicha VIII., Annu Klevskou hraje krásná Joss Stone, která se ujala role s ctností a naopak je krásnější oproti teence Kateřině Howardové (hraje Tamzin Merchant), která mi do role neseděla, ale vůbec. Celkově série vyšla na čtyři hvězdy a 75%. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani bych si bývala nevšimla, že Janu Seymourovou hrají dvě různé herečky, tak moc nevýrazná postava to byla. Ale svou roli splnila dokonale. Něžná, křehká matička Eduarda VI., která usmířila Jindřicha VIII. s jeho dcerami Marií a Alžbětou. S jejím porodem vyvrcholila předčasně kvalita celé série a na čas Tudorovci ztratili své kouzlo. Společně s truchlením nad Janou, přišla nicméně nutnost se překlenou k manželce č. 4 - k německé princezně Anně Klevské. Asi byla dobrá volba ji obsadit zpěvačkou Joss Stone, už pro tu nutnost vyvolat dojem, že opravdu není na svém místě. Nač hledat skutečné důvody, proč nebyla vítaná, když už ve vedlejší místnosti čekala Kateřina Howardová (nebezpečně vyhlížející teenka Tamzin Merchant ze Salemu), že? A kdo byl ještě skvělý a s kým už do další série nepokračujeme? Samozřejmě James Frain (True Blood) jako Thomas Cromwell. ()

aneta105 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak jsem vychvalovala druhou řadu, za to že se netáhla, jak ta první, jsem si myslela, že se scénáristi z toho poučili. Ale tak trochu jem se zmýlila. Třetí řada, na to, že má osm dílů, se táhla taky, sice né tak moc, jako ta první, ale i tak se dalo to této řady dát víc. Ale je tu ještě čtvrtá řada, tak uvidíme.... 65%. ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama