Reklama

Reklama

Tudorovci - Série 4

(série)
Irsko / Kanada / USA / Velká Británie, 2010, 8 h 53 min (Minutáž: 49–57 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po zrušení krátkého manželství s Annou Klevskou se Jindřich VIII. vrhá do nového vztahu. Tentokrát s mladičkou Kateřinou Howardovou. Její příchod je poznamenán odporem k Jindřichově dceři Marii a pronásledují ji stíny vlastní milostné minulosti. Anglický král se v této době potýká s krvavou náboženskou reformací, nelehkým vztahem se Skotskem a intrikařením na vlastním dvoře, jež podněcují ti, kteří mají zálusk na trůn. Svou nevěrou a neschopností počít Jindřichovi syna si Kateřina vyslouží dobře známý osud. Král se poté ožení s Kateřinou Parrovou v době, kdy Anglie vstupuje do neuvážené války s Francií, která se podepíše na Jindřichově křehkém zdraví a oslabí mu armádu. V Evropě dochází ke střetu katolíků s protestanty a Jindřichovo egomanické bláznovství dosahuje nových výšin. Království hrozí zhroucení. (Viasat)

(více)

Recenze (6)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná řada je dosti uspěchaná, nedotažená a místy až fantasmagorická. Jako by se tvůrcům už nechtělo postavy nějak rozpracovávat do hloubky. Za mne tak tak dvě hvězdy. ()

aneta105 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuto poslední řadu hodnotím jako nejslabší, jsem pevně přesvědčena, že celá řada 3. a tato by se vešla do jedné, kdyby do nich nenacpaly tolik zbytečností a zbytečných detailů, a ani herecké výkony nejsou zrovna na vysoké úrovni, hlavním rolím chybí to nadšení a vcítění do role a proto vypadají nepřesvědčivě, je mi líto, rod Tudorovců si určitě zaslouží lepší zpracování a tak muím z lítostí dát 50%. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Láme mi srdce ta závěrečná rošáda mezi královnami Jindřicha VIII. Kateřina Howardová je jen křehké kuřátko, Anna Klévská po získání nezávislosti začíná být poprvé oblíbená... Dcery z předchozích manželství zrají pro své vladařské povinnosti až nakonec celý ten chaos musí rozseknout zralá Kateřina Parrová v podání mé oblíbené Joely Richardson (Nip / Tuck). Pokud člověk k tomu dvoru Tudorovců nepřilnul ani ve 4. sérii, má srdce z kamene. A samozřejmě bych si stejné téma dokázala představit v šesti a více sériích, konečně je tu otec Jindřicha VIII. a skutečnost, že jeho zájem o Boleynovic děvčata započal už u jejich matky... a na druhém konci to trvalo, než se prostřídal Eduard VI., Bloody Mary a Alžběta I. Zkrátka, je to inspirativní část dějin. ()

Galerie (137)

Reklama

Reklama