Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Jindřich VIII., mladý a ambiciózní vládce Anglie, se připravuje na válku s Francií, od níž ho však odradí diplomatická manipulace kardinála Wolseyho, jeho mocného rádce. (Viasat)

Recenze (4)

TheFilmThief 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív je zabit strýček Jindřicha VIII., kterého hraje okouzlující Jonathan Rhys Meyers, což už je první historická chyba, protože Jindřich VIII už v této době narůstal do rozměrů XXL. Mé sympatie si získala hlavně Kateřina Aragonská v podání Marie Kennedy, jako věrná a bohabojná žena si přece zasloužila lepší osud (a lepšího manžela). Nevadí mi, když se ve filmu sem tam objeví nějaké to techtle mechtle, ale co je moc, to tak je trochu moc. Navíc podle wikipedie nebyl Henry takový sukničkář, který by každý večer střídal své mistresses. Seriál tak působí dost vlezle, jako pojistka filmařů, která má udržet pozornost hollywoodských pánů, je to dost ubohé, historicky nepřijatelné a neprofesionální. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky opojení Hirstovými Vikingy jsem konečně objevil, že je jeho předchozí obdobně populární televizní projekt dostupný na Amazonu, na který se shodou okolností za pár dní přiřítí závěr výše zmíněných válečníků. A tak mi nezbývá nic jiného, než se vrhnout do tohoto mezi oblíbenci tématu poměrně vyzdvihovaného seroše. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama