Reklama

Reklama

Tudorovci

(seriál)
  • Irsko The Tudors (více)
Trailer
Irsko / Kanada / USA / Velká Británie, (2007–2010), 33 h 19 min (Minutáž: 47–57 min)

Scénář:

Michael Hirst

Kamera:

Ousama Rawi

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill, Anthony Brophy, James Frain, Sarah Bolger, Natalie Dormer, Max Brown, Nick Dunning, Sam Neill, Jeremy Northam (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Od okamžiku, kdy se jako 40letý chopil moci, byl anglický král Jindřich VIII. panovníkem s nenasytným apetitem a minimálním zájmem o státní záležitosti. Stal se tak ideálním terčem pro zneužívání svým intrikánským kancléřem, kardinálem Thomasem Wolseyem, jehož ambice usednout na papežský stolec vévodily jeho osobním cílům. Touha krále Jindřicha po mužském potomkovi a neschopnost jeho ženy Kateřiny Aragonské mu syna porodit, nasměrovaly jeho království na historickou cestu, která ohrožovala královy pravomoci, podpořila nástup Anne Boleynové, milenky odhodlané stát se novou královnou, a podnítila krvavou protestantskou reformaci, jež oslabila přední postavení katolické církve v Evropě. Navzdory překážkám ze strany mocného papeže v Římě, ambiciózním a zkorumpovaným vladařům z celé Evropy a dokonce i vlastním poddaným se Jindřich nezastaví naprosto před ničím, včetně exilu a zavraždění svých nejbližších, aby svých cílů dosáhl. (Viasat)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Přečetl jsem si pár komentů od lidí, co tomu dali odpad, a musel jsem jim dát zapravdu. Jsem zbytečně měkkej, takže žádný dvě hvězdy, jde to do odpadu bez slitování. Kostýmy nemůžou bejt jedinej pilíř historickýho seriálu.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

fiLLthe3DD

Nevidím vůbec žádný štěstí v datu vzniku. Seriál byl sice ušetřenej nějakýho toho zastoupení menšin (což není v rámci žádný politický korektnosti, ale jen libovůle úchylů z Akademie pro ty, kdo se chtějí ucházet o tu jejich zprofanovanou a dnes už zcela nic z hlediska kvality díla neznamenající cenu), zato ale byla natočená bulvární zcela ahistorická sračka, která zcela rezignovala na události, postavy, jejich věk, jejich vztahy. Takže mezi náma, kdyby v tomhle hrála Annu Boleynovou černoška, jak se děsí jinej kolega kousek vejš, tomuhle "veledílu" by to neublížilo ani co by se za nehet vešlo. Koneckonců teplý hochy tam máš.  K čemu je dobrý, že je to hezky nasnímaný a relativně dobře zahraný? Tudorovci? Spíš anglická Slunečná ze středověku. Fuj. Dvě hvězdy - a vůbec nevím, za co je dávám.

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

"neschopnost jeho ženy Kateřiny Aragonské mu syna porodit" - tuto větu nelze nemilovat (sarkasmus). Každý blbec dnes musí vědět, že o pohlaví dítěte rozhoduje spermie, ne vajíčko... Takže pánové, jestli chcete syna, je to vaše věc... 

fiLLthe3DD

fiLLthe3DD (hodnocení, recenze)

Štěstí, že byl seriál natočen v roce 2007 a ne dnes... To by pak v rámci politické korektnosti bylo složení Henryho manželek: běloška, černoška, hispánka, asiatka + muslimka a lesba... Sorry za zbytečná příspěvek, musel jsem to ze sebe dostat :D

na příspěvěk reagoval hippie2222

Thug_Leo

Thug_Leo (hodnocení, recenze)

Ahoj vespolek. Dokoukal jsem první díl první série Tudorovců. Dotaz na Vás mám, pouze se pletichaří a bitvy/války v seriálu nejsou? Iba jízda na koni s dřevěným kůlem? Seriálů je hodně a kecacích seriálů je mnoho a lepších, viz. Horace and Petes. Díky za odpověď

na příspěvěk reagoval flanker.27

Bbiribbomie

Bbiribbomie (hodnocení, recenze)

Ummm...strašne dobrý seriál! Včera som ho dopozerala a tak mi prišlo smutno, aj pri tých jeho spomienkach :D 

Aj ked som síce čakala iný koniec kedže vraj Henry VIII zomieral v ukrutných bolestiach (v skutočnosti). No neviem čo je na tom pravdy, aj ked ta jeho noha...no neviem :D

Každopádne sa mi strašne páčilo ako ho prišli ,,navštíviť,, Catherine, Anne a Jane ako duchovia alebo čo :D ... Najviac mi bolo ľúto Anne...

No škoda seriálu, bol strašne super :,)

Saf123

Saf123 (hodnocení, recenze)

Tak konečně jsem našla čas se na celý seriál kouknout, ale narazila jsem na problém. Přijde mi, že 2x01 na 1x10 nějak nenavazuje. V ukázkách co bych už tak měla vidět jsem to neviděla, tak nevím kde je chyba nebo jestli mi nějaký díl chybí.

LEGACY

LEGACY (hodnocení, recenze)

zná někdo nějakou stránku na online sledování? anebo nějakou stránku, kde se bez přihlášení dá tento seriál stahovat,

adam9

adam9 (hodnocení, recenze)

hnuj: Tak v rámci možností...díl má pro mě takovou dávku emocí, že mi to bylo celkem jedno.

Wulz

Wulz (hodnocení, recenze)

adam9: Velmi dobrý díl. Také jsem koukal na NOVĚ ale koukal jsem na NOVU HD takže to bylo zas taky o něčem jiném než jen obyč. nova :) 

adam9

adam9 (hodnocení, recenze)

Dneska večer jsem na Nově náhodou narazil na nejlepší díl ze všech S03E04. Smrt Jany, k tomu ta doprovodná neksutečný hudba a jako klasicky se mě zmocnila obrovská vlna emocí..

Wulz

Wulz (hodnocení, recenze)

Hopkins: Taky radši Wulseyho, byla to moje nejoblíbenější postava :) Vždicky jsem jeho smrt obrečel... :( 

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

hnuj: Tak než Moora sem zase v tudorovcích měl rád Wolseyho :o) 

Wulz

Wulz (hodnocení, recenze)

Hopkins: Naprosto s tebou souhlasím. Poslední je pro mě naprosto dokonalá, pak je hned druhá :) 

Ant

Ant (hodnocení, recenze)

Irbis9: Google nepomohl, takže to asi ví jen skladatel Trevor Morris...

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

Nevada: Mě se minulej týden ozval borec kterého sem loni v létě prosil o titulky k jednomu filmu co u nás nebyl vysílán :o)

takže tohle mě nepřekvapí což mi připomíná že ho šlechtí že aspoň napsal :o))))

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

CarloRizzi: To vážně reaguješ po devíti měsících od dotazu a navíc radou, kterou dostal hned v následujícím příspěvku? :o))

CarloRizzi

CarloRizzi (hodnocení, recenze)

Komar132: Řím (TV seriál)Nevim,  jestli si to viděl. Předpokládam, že ano.

Ant

Ant (hodnocení, recenze)

Irbis9: Chtělo by to aspoň přibližně napsat díl.

Irbis9

Irbis9 (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo, co to hraje Anna Boleynová na harpsichord (nebo něco takovýho). Myslim, že je to z 2. série, kdy to Anně a Jindřichovi už moc neklape xD

LEGACY

LEGACY (hodnocení, recenze)

Jindřich, skvělá postava. Bez hece J.R.Meyerse by to stálo za hovno. Ale je tam takže dobrý.

Judhisthira

Judhisthira (hodnocení, recenze)

Zkus mini sérii Pilíře země. Kvalitní a sympatické, byť kapku patetické a pahádkové. Ze starších Řím nebo aktuální Borgias.

 (hodnocení, recenze)

Mohl by mi prosím někdo poradit podobný seriál jako jsou Tudorovci? Prosím jen  Historické seriály, žádné fantasy a nejlépe dabované. Děkuji s pozdravem Komar....

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

jdbass: Jestli nevíš co dál, tak si vyšetři v dubnu čas na Hru o trůny. Nejspíš si pak na Tudorovce ani nevzpomeneš :)

jdbass

jdbass (hodnocení, recenze)

Určitě by se našlo dost úprav, které by seriálu šikly (jako historické skutečnosti apod. :D ) :) ...no, teď nedávno jsem skoukl komplet čtyři sérky a můžu dodat jen jedno... pro mě osobně konečně seriál, po kterém se mi bude stýzkat, člověk s těmi postavami žil... natočené je to opravdu tak, aby to diváka chytlo a nepustilo, potom dojdete na konec 4. řady k desátému dílu a ... a jen civíte do prostoru a nevíte co dál... tak by měli seriály vypadat, chytit... od začátku a potom jen proplouvat příběhem a na samotném konci sotva popadnout dech.

Judhisthira

Judhisthira (hodnocení, recenze)

"Tudorovci: Sex, moc a intrigy" Co to má sakra znamenat? Horší a hlavně urážlivější upravený název pro seriál/film jsem snad ještě neviděl. To chtějí na Tudors natáhnout diváky jihoamerických telenovel?

Judhisthira

Judhisthira (hodnocení, recenze)

Ale kdeže. Právě že poslední nebyl příliš klasický. Žádné laciné projevy na smrtelné postely a slzičky v očích, ale důstojný odchod unaveného muže, kterého až na stará kolena začaly trápit výčitky a únava ze života. Nápád s obrazem moc pěkný.

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

Poslední díl byl prostě klasickej happy end kdy křehkým náturám budou téct slzy, jako závěrečka se to povedlo ale nemůžu si pomoct ae ta 4 serie jako taková mě moc nesedla navíc Johnatan a jeho role v posledních dvou dílech mě ten dabing fakt dostal a ty jeho gesta v serialu k tomu . Ale rozhodně mě bude tento serial chybět taky jsem si už na něj trochu zvyknul.

ash99

ash99 (hodnocení, recenze)

ako to co ma byt ??? na HBO uz davaju 4 seriu a 3 este nieje ani na dvd

ash99

ash99 (hodnocení, recenze)

Prosím vás nevíte kdy víde 3 serie Tudorovcú na DVD Tenhle seriál naozaj žeru :D

Ant

Ant (hodnocení, recenze)

Jo, bylo to smutný. Meyers si sice pokazil závěrečný dojem svým darth-vaderovským hlasem, nicméně výkon to byl i tak vynikající. Ty "poetické" výjevy mě hodně potěšily. Tudorovci budou hodně chybět.

Milagros

Milagros (hodnocení, recenze)

Finále krásný, opravdu jsem měla zamlžený oči, zvlášť od scény, kdy se Henry loučí s Mary, Elizabeth a Kateřinou Parrovou. A ta montáž záběrů z minulosti... bylo mi, jako kdybych koukala na lidi, který už dlouho znám. Nápad s bílým koněm a smrtkou na něm, jak si jede pro mladýho krále, mi vzal dech. JRM byl naprosto skvělý... co napsat dál? Že se mi zase mlží oči při pomyšlení, že je už fakt konec... :-((((

Související novinky

Tvůrce Bonda dá zabrat nacistům

Tvůrce Bonda dá zabrat nacistům

22.01.2013

Legendy vyprávějí, že stvořitel agenta 007 Ian Fleming se svému hrdinovi docela podobal i v soukromém životě. Nejen tím, že byl zhýralý alkoholik se slabostí pro krásné ženy a drahá auta, ale i… (více)

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (více)

Superman postaví Velkou čínskou zeď

Superman postaví Velkou čínskou zeď

11.02.2012

Uvidíme, co na to Čínská lidová republika :). Tak nebo tak, Edward Zwick pokračuje v přípravách svého nového historického eposu The Great Wall pro studio Warner Bros. a novou produkční společnost… (více)

Henry Cavill je nový Superman

Henry Cavill je nový Superman

01.02.2011

Upozornil na sebe jednou z hlavních rolí v seriálu Tudorovci a fantasy Hvězdný prach, teď ho čeká velká hollywoodská budoucnost. Ještě letos ho uvidíme jako Thésea v starořecké fantasy Tarsema Singha… (více)

Reklama

Reklama