Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1963 vznikla televizní povídka podle Hermíny Frankové (série Ohnivé ženy) o dívce, která přichází do svého prvního zaměstnání. Dagmar Boháčková (J. Kotrbová) nastupuje do výzkumného ústavu, do chemické laboratoře. Setkává se tam s mladou kolegyní Blankou (E. Steimarová), která ji naprosto okouzlí. Snaží se napodobit její vzhled i její chování, ale brzy zjistí, že půvabná žena není zrovna vzor ctností, zvláště když její vinou nastane v laboratoři výbuch, za který je zdánlivě zodpovědná ona sama… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Úsměvná dobová moralita, která si bere na paškál nízkou pracovní morálku. Režisér Jiří Hanibal měl ovšem k dispozici kvalitní filmový materiál i půvabné začínající herečky (Kotrbová, Steimarová). A navíc se tu objeví několik zajímavých (a dnes už vlastně historických) záběrů z pražských ulic a nábřeží. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek Jiřího Hanibala postrádá humor, zajímavý děj a ucházející pointu. Režisér se zkušenostmi s dětskými představiteli si nevěděl rady ve slabém scénáři Hermíny Frankové (to se nedivím) s postavami dvou laborantek, u nichž v krátkém časovém úseku nelze vykreslit nějakou charakteristiku. I když Dáša se jeví jako kladná postava, s povrchní kolegyní a blbkou Blankou si v hlouposti nezadá. Dnes jako z jiné planety působí dialog Dáši a jejího kluka (fešný Jaroslav Kuneš): " Přijdeš pozdě do práce"... - "Napoprvé to snad nevadí!". Nechtěná ukázka socialistické pracovní morálky, což ukazuje i prostředí výzkumáku, kde si laborantky lakují nehty a věnují se všemu jinému než práci. Kdo prožil uvedenou dobu, je v obraze, pokud člověk potřeboval promptně řemeslníka, po desáté hodině v hospodě, tam byli téměř všichni. A ochotní ihned nastoupit na melouch. Jorga Kotrbová hezká dorostenka, Evelyna Steimerová již v zárodku filmové "samice" a posléze nejobsazovanější herečky v rolích milenek a rozvraceček rodinného soužití. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky pouze za to, že jsem si i po letech mohla připomenout a potvrdit že Vladimír Hrubý byl prostě nejkrásnější herec padesátek a šedesátek. Jinak Jorga Kotrbová byla v období vrcholu svého mládí opravdu sexy. To jsem ani nevěděla. :-) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama