Reklama

Reklama

Doktor zkázy

  • USA Doctor of Doom
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1979, 10 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton

Obsahy(1)

Do jedné poklidné rodinky přijde na oběd host. Při svém odchodu se nechá slyšet, že všechny zničí a to chce také splnit. Po příchodu domů totiž začne pracovat na uskutečnění své hrozby. Nepočítal však s tím, že jeho plán nemusí vyjít. Dokonce ani když se jeho realizace zhostí sám. (Herráček)

Recenze (21)

swamp 

všechny recenze uživatele

Začátek mě nabudil, ale zbytek se téměř nedal vydržet. Přestože se jedná o jednu z Burtonových prvotin, s hodnocením výš jít nemůžu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, co tímto chtěl autor říci. Celé to vypadá dost lacině, a to jak vizuálně, "herecky" i námětově. Jediná dobrá scéna byla hned ta dvojsmyslná na začátku. Burton jednou z jeho prvotin zklamal. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ne tohle nechápu a vůbec nevím, proč je to řazeno do Burtonovy filmografie. Předpokládám, že se jedná o nějaký studentský film nebo aspoň to tak vypadá a vypadá to teda strašně. I kdybych nebrala v potaz kvalitu kamery a zvuku, tak kvalita herců a příběhu je opravdu strašná. Jediné, kdy jsem si říkala, že tohle je vtipné nebo že mě to vůbec vzbudilo, bylo, když chtěl Burtona zničit knihou, ten se zasmál a pak ho s ní ale nejspíše budoucí ženich opravdu odrovnal. Jak tu někteří píšou, že se inspiroval Edem Woodem, nemohu potvrdit, žádný jeho film jsem neviděla, ale Eda Wooda od Burtona ano a podle toho rozhodně souhlasím, stejně nesmyslné a brakové. P.S. V jednom záběru byl vidět i kameraman (teď nemyslím ten konec). Změna z odpadu na 1* po zhlédnutí Luau (to je teprve děs). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jeden z jeho prvních krátkých filmů trpí dost amatérštinou, ale je tam už možno poznávat jeho styl. Běžný divák se tomu s klidem může vyhnout a o nic nepřijde. Podobnost s filmy Ed Wooda určitě není náhodná, Bez podrobného hodnocení ... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Ranné dílko Tima Burtona je sice hodně neumělé, ale už je v něm dobře rozpoznatelný černý humor a bizarní atmosféra, které ho později proslavily. Půvabná děva se stává objektem touhy šíleného vědce, ten na ni pošle monstrózního sloního muže a následný rej probíhá v šíleném nadšeneckém stylu. Zblázněného génia si mimochodem zahrál Brad Bird, který se později přesunul za kameru a natočil Úžasňákovi nebo čtvrtý díl Mission: Impossible. 5/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

No tak nevím, i když je film hódně starej (skoro jako já), vypadá mnohem mnohem starší (stejně jako já). Jestli se Tim Burton jen rozvičoval či co - po shlédnutí bych v žádném případě neřek, že jej má na svědomí jeden z nejlepších současných režisérů - i když některé záchvěvy Burtonovy geniality se i tady odráží (hned na začátku při porcování večeře), na druhou stranu - natáčení scén v zrcadlech mu zas moc nešlo... ()

brando 

všechny recenze uživatele

Tak tady si Tim Burton opravdu ještě jenom hrál. Fascinace Pricem a hlavně Edd Woodem je již však více než zřejmá. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Vtipná, temná, kuriózne vyzerajúca groteska. Hviezdy za atmosféru, výzor šialeného doktora, porcovanie jedla a zápas postáv. Dejová výstavba je však predvídateľná a postavy nemajú čím strhnúť. Odnášam si pozitívny dojem a prebudený záujem o Eda Wooda. ()

borec999 odpad!

všechny recenze uživatele

Pekný brak. Otázka, či zámerne alebo nie. A keď už zámerne, čo potom tým chcel Burton vlastne povedať. odpad! ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že mladý podivín Burton přesedlal raději na animovanou tvorbu a klasický hraný snímek jistou dobu nedělal. Doctor of Doom je nedomyšlený, amatersky udělaný kraťas od nadšenců. Takových každý rok vzniknou stovky a málokterý má nějakou životnost. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Sice fantasmagorie, ale je to plné Burtonových oblíbených námětů (hezká křehká okatá holka, divní týpci, hudba, pohledy apod,) takže to zas a tak děsné podle mě není. Rozhodně ale musím zkouknout Eda Wooda! ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Dobrej vtípek, docela jsem se pobavil a pevně doufám, že to bylo zamýšleno jako čistá komedie. Byl tam trošku chaos zezačátku, no on byl chaos po celém mini filmu, ale pár dobrých momentů se tam našlo. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Burton sice ještě nezáří, ale už je vidět, jakým směrem se bude jeho budoucí tvorba ubírat. Přesto jsou to stále jen trapné začátky. ()

Reklama

Reklama