Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mohli jsme to vycítit šestým smyslem, viděli jsme znamení a teď se to stalo. Na světě se objevila úplně nová epidemie – rychle se šíří a je smrtelná. Nejhorším symptomem je totiž naprostá ztráta základního lidského pudu jedince – pudu sebezáchovy. Elliot Moore učí přírodní vědy na střední škole ve Filadelfii. Když napříč státy udeří tajemná smrtící epidemie, vyrazí spolu se svou ženou Almou, kolegou z práce Julianem a jeho osmiletou dcerou na zběsilý útěk před katastrofou. Míří do Pensylvánie a doufají, že na farmách mimo dosah velkých aglomerací se jim epidemie vyhne a jim se podaří přežít stále intenzivněji se šířící hrozbu. Brzy ale začne být jisté, že v bezpečí nebude nikdo a nikde… Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení) přichází s dalším ze svých paranoidních thrillerů, které se vyznačují neočekávanými zvraty, temnou atmosférou, promyšleným budováním pocitu nebezpečí a nečekanými pointami. Film Stalo se je návratem k poetice, kterou diváci i kritici tolik oceňovali v jeho prvních filmech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 113)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak bohužial… Shyamalanov režijný rukopis v tvorení napätia je tu prítomný (strašidelný dom so strašidelnou paní domácou) a zvádza k 3* hodnoteniu, no všetko ostatné podstatné chýba. Motív lásky nefunguje a vzťah hlavných hrdinov je nepochopiteľný. Po zaujímavých dialógoch a finálnej pointe ani stopy. The Happening je mdlá, miestami napínavá a miestami naivná fraška, uvarená z vody, posolenej Howardovou hudbou zo Signs. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Každý Shyamalanův film je napjatě očekáván, u jeho posledních počinů ale už jen proto, abychom se dozvěděli, zda bude jeho film totální průšvih, nebo se tu mihne něco geniálního jako v jeho začátcích. Bohužel Stalo se je spíše tím průšvihem. Je tu několik momentů, které vypadají slibně, tvůrce je ale okamžitě pohřbívá rádoby dojemnými či napínavými scénami, které však působí spíše směšně. Ve výsledku je tak Stalo se napínavým filmem jen proto, že jsme při jeho sledování neustále ve střehu, kdy přijde ten dějový zlom či pointa. Jenže, nic takového se prostě nestane. Shyamalanův poslední kousek je vlastně takovou mysteriozně laděnou ekologickou agitkou, a vypadá to, že se kdysi slibný tvůrce definitvně utopil "ve vlastní šťávě". ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ten vítr nepohltil také Václava Klause, aspoň by ta Shymalanova ekologická agitka měla nějaký užitečný efekt. Ale vážně – Shyamalan svojí režisérskou zručnost neztratil a stále umí natočit scény, při kterých zamrazí, problém je ale ve dvou věcech – v nedomyšleném konceptu, kdy si logika dává dost často dovolenou a pak hlavně v ústřední herecké dvojce. Mark Wahlberg, ať ho mám rád sebevíc, se do role středoškolského profesora biologie a tápavého manžela absolutně nehodí (Markovi jsou vlastní nasrané macho postavy, nejlépe se zbraní v ruce) a kdykoliv se snaží zahrát nějakou vážnou emoci a do toho promluví, ruinuje se svým věčně zkrabatělým čelem a nevěrohodností projevu veškeré dění na plátně. Marku, sorry, tohle se nepovedlo (Jacksonova ´The Lovely Bones´ se bojím, bojím). Zooey - nachová panenka s velkýma očima – tomu pak dává ještě ránu. S castingem a nedomyšleným scénářem tedy Shyamalan prohrál na celé čáře, ale ještě pořád zůstávám jeho příznivcem. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není vůbec tak hrozný, jak to ze zdejších hodnocení vypadá. Předně - Shyamalan už očividně našel svoje dno ve formě nezáživné "Ženy ve vodě", takže horší už to být nemůže. "Stalo se" má obrovský potenciál ve velmi zajímavé zápletce. Je fakt, že mě při sledování filmu nemrazilo až tak, jak by asi mělo - z tématu se dalo vytěžit mnohem víc (napětí, hrůzy, hororu), to ale neznamená, že by byl výsledek špatný. Katastrofa zasáhla nejprve, jak jinak, New York, a my sledujeme útěk Marka Wahlberga a jeho rodiny ze zasažené oblasti. Nečekaně nikdo se tu nesnaží zachránit svět nebo hrdinsky odvrátit hrozbu, kterou si na nás matka příroda připravila, jen se snaží zachránit život svůj a svých nejbližších. Některé pasáže filmu jsou opravdu povedené (sebevraždy v úvodu filmu nebo pobyt v domu šílené stařeny), některé průměrné, ovšem jako celek je z filmu cítit velký potenciál a bylo by jen dobře, kdyby Shyamalan pokračoval nasazeným směrem. 70% a možná si dám časem repete... ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Ani vlastne nevim, proc hodnotim tak vysoko. Snad za to, ze ten film dovede temer do konce napinat s otazkou "co za tim vezi". Ale bic upleteny, z - vite ceho - , nezapraska, protoze to ani nebylo v planu. Prvni Shyamalanuv film bez pointy, ale i cehokoli jineho. Je mi dost lito autora, protoze se mu ted bude spousta lidi smat. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak špatné, jak se tu někteří dušují. Očekávat pointu je v případě tohohle filmu dost naivní - copak je vůbec u filmů „s virem“ potřebná? Aha, on je to Shyamalan, tak tu přece musí být pointa! – to se zas někteří rozčilují jen díky vlastní míře očekávání. Rozhodně je bez diskuze to, že ústřední herecké duo nefunguje a děj je plytký. Atmosféru to nicméně má a některé scény z hlavy jen tak nedostanu. Více zde… ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Nothing is Happening“ Jako člověk, který nebyl zklamán (spíše příjemně zaskočen) ani jedním „všeobecně špatným“ filmem několikrát reinkarnovaného Inda M. N. Shyamalana (Vesnice, Žena ve vodě) jsem v přístěnku duše doufal, že i tentokrát uvidím originální a podnětný snímek. Mé myšlenkové pochody se však po skončení nedostaly dále než k bezradnému „huh?“. Ve snaze o objasnění záhady srovnatelné s tou filmovou, totiž - jak mohl režisér Shyamalanova formátu a (věřím, že také) inteligence natočit něco tak „edwoodovsky“ mizerného, jsem si v hlavě vygeneroval několik, žel bohu neuspokojivých, teorií. Ta, jež mi je nejsympatičtější a kvůli které si dokonce hodlám dát sebevražedné repete filmu, staví na zbabranosti reklamní kampaně. Nemá jít o další tajemný thriller s VELKOU POINTOU, nýbrž o úspornou, k životnímu prostředí šetrnou komedii. Pouze jako komedie Stalo se občas (!) funguje. Bohužel i v těchto momentech převládal dojem, že ty vtipy nejsou úmyslné a nemají za cíl s dávkou sebereflexe parodovat klišé „what’s happening?“ filmů. Kritického stupně dosáhly mé obavy o režisérovo duševní zdraví při zmínce o osobě jménem Joey. Ten ve filmu vystupuje jenom virtuálně (čili vůbec), přičemž jej dle titulků „hraje“ samotný Shyamalan. Buď mi unikl nějaký zásadní fakt, anebo si Manojova pověstná chvástavost začala žít autonomním životem. I při započtení všech výše uvedených proměnných by Stalo se bylo jenom neškodně hloupým béčkem, ale kvůli ospalému herectví všech zainteresovaných je navíc úděsně nudné a nezajímavé. Jindy neodolatelná Zooey Deschanel s nemizejícím výrazem „Co jsem to sakra ještě chtěla koupit?“ vhodně doplňuje Marka Wahlberga, jehož sucharství hrozí přivodit dehydrataci. Při bloudění myšlenkovými podloubími dlouho očekávaného Happeningu můžete narazit i na všelicos, ale ať už to bude para-moudro „keře spolu komunikují, lidé nikoliv“ či černá díra, jedno to zcela určitě nebude – smysluplné vysvětlení, proč muselo něco podobného vzniknout. (Nepochybuji ovšem, že se ze svých nor vyrojí spousta individuí, tvrdících, jak perfektní smysl Stalo se v rámci nějakého rozsáhlejšího plánu dává.) „Happening is Nothing“ 50% Zajímavé komentáře: Adrian, Bluntman, Cervenak, M.a.t.t., E=mc2, johnn333 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Strach, paranoia a napětí, to všechno funguje, film je v tomhle vzácně konzistentní, ekologie je teď hodně ostře sledovaná věc, víte, ano, zdravíme Václava, Shyamalan prostě potřeboval hit a jede po určité vlně a proč to nepřiznat, hlavní téma je nedomyšlené a možná i vymyšlené a blbé. Co je mi ale víc líto, jsou ty špatně motivované postavy a nic, co by je vytrhlo z té letargie. A až moc šedých barev. A hudba Jamese Newtona Howarda, kterou si nejvíc užijete, když ji máte ve sluchátkách a utíkáte před bouřkou :-P A škoda některých recenzí a neposkvrnění tím červeným trailerem to mají úplně nejlepší, čímž bych se logicky mohl dostat až někam na sedmdesát procent. Stále se mi ale vkrádá do hlavy takový pocit, že ať se bude dít v budoucnu cokoliv, nevím, zda mě to ještě bude zajímat... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela zábavné. O tom, zda-li si tento film užijete, rozhodne doba, kdy se vzdáte naděje na mrazivý thriller a spokojíte se s parodií na katastrofické filmy. Já se vzdal hned v prvních deseti minutách, takže zbytek filmu už jsem mohl dokoukat s úsměvem na tváři. Jiná cesta ke spokojenosti u tohoto filmu podle mne není, neboť ho Shyamalan jednoduše nemohl myslet vážně. Anebo původně ano, ale když viděl, že Wahlberg a Deschanel nebyli správnou volbou, rozhodl se jich využít jinak a udělat ze zamýšleného thrilleru béčko nejvyššího stupně. To, co ten film sráží hodně hluboko, jsou dialogy a způsob, jakým je herci přednášejí, jinak by to celkem šlo, i atmosféra sem tam vykoukne. Hrozně moc chci věřit tomu, co jsem teď napsal, ale bohužel, jistotu nemám. Jestli by Happening totiž byl takhle špatný nechtěně, byli bychom svědky obrovského režisérova pádu. Jistou naději, že mám se svou teorií pravdu, mi dává závěr jednoho rozhovoru ze snímku, kdy Elliot vyprávěl historku o tom, jak si byl kupovat sirup proti kašli. Alma: "Are you joking?" (Elliot kývne na znamení souhlasu) Alma: "Thanks." ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Uáá to je nuda tady. Stejný slova v tolika komentářích, stejný výtky v tolika komentářích. Tak já musím říci, že jsem to viděl úplně jinak. Předně a hlavně jsem se poprvé v životě lekl, když zavál vítr !! V životě mě pak leká už jen laciná snaha vypadat za každou cenu jako filmovej odborník a nemít na to. Ten slejvák padajích dělňasů ze střechy a jejich dopad na pevnou zem, to bylo taky hodně luxusně natočený. Ta baba jaga v tom domě, to byl slušně výživnej mišuge k ní bych ubytoval Spáčilovou, světu by se dost ulevilo, kdyby se sestřičky po letech potkaly. Hudba fantastická, herecký výkon Mark Wahlberga dobrý, atmosféra filmu měla mírně sestupnou křivku, ale ne zase tak moc, jako osobitost některých zdejších uživatelů. Trošku mě mrzí, že nemůžu dát pět hvězdiček, abych některým zdejším papouškům dokázal, že mít vlastní názor na filmy se slučuje se zákony České republiky, ale bohužel ten lis na divákovy city utahoval Shyamalan až moc pevně. Jo a celý to eko poselství Shyamalana je 100x lepší i když zavání pohádkou než laciné eko "rebelství" jednoho ješitného profesora. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jasný kandidát na najväčší shit medzi tohtoročnými "letnými blockbustermi". Do "rozhovoru s kvetináčom" je to iba mizerne natočený a zle zahraný nepodarok, potom sa to definitívne zvrhne na akúsi bizarnú sebaparódiu. Bez napätia, bez pointy, bez zmyslu. Dve hviezdičky dávam pre prípad, že mi Shy niekedy (napríklad v bonusoch na DVD) vysvetlí, že si z nás vlastne uťahoval. Vzhľadom na nekonečne trápne herecké výkony Marka a Zooey a smiešnosť niektorých scén sa mi totiž nechce veriť, že toto niekto mohol myslieť vážne. Je to nejaký vtip, Shy? Je to tvoj vztýčený prostredník smerom k Hollywoodu, ktorý ti nechcel dať peniaze na pôvodnú verziu plnú drahých efektov, chodiacich stromov a útočiacich zvierat? Alebo si si povedal niečo v zmysle: "Moje predchádzajúce dva geniálne počiny ste podupali zlými kritikami, tak vám teraz jasne ukážem, ako vyzerá naozajstná sračka!"? Neviem. Ten film je taký čudný, až sa neviem zbaviť pocitu, že som tu niečo nepochopil. Nejaký utajený odkaz autora. Ale možno je to naozaj len shit. No čo už. Stalo sa. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jediný otazník ve spojení s tímto filmem visí z mé strany nad rozpočtem. Trochu bych i podezříval Shyamalana z toho, že raději něco málo zpronevěřil do vlastní kapsy, jako by tušil, že se jeho nejnovější počin (jak se u něj pomalu začíná stávat zvykem) ani nezaplatí. Ale teď vážně. Žádné zklamání z mé strany se rozhodně nekonalo, protože přesně takovýto komorní, téměř až intimní thriller jsem očekával. Shyamalan vrhá obyčejné hrdiny do mezní situace, kterou si nelze racionálně dost dobře vysvětlit a nechává je tápat nejenom nad otázkou záhadných úmrtí, ale i vlastních vztahů, které dostávají v krajních mezích zabrat vždy, byť některé dialogy trpí syndromem křížence „romantického béčka“. Není to o bubácích, ale o otázkách, které je dobré si začít pokládat. PS: Chvílemi to Shyamalan s kameramanem Fujimotou rozehrál tak famózně, až jsem si říkal, jak by bylo dobré, kdyby Cestu Cormaca McCarthyho zfilmoval on. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

A že jsem měl strach, však se podívejte na zdejší hodnocení, ale budu na to koukat objektivně. Stalo se je film, na který se těšilo hodně lidí, protože je to prostě Shyamalan, a protože se od toho čekalo, něco jako čekají křesťané od ježišova zmrtvýchvstání. Takže rozhodně šok, minimálně. To teda přišlo, a dalo se na to koukat, jenom to nebyl typ filmu, se kterým by se právě Shyamalan dokázal chlubit. Jeho známky režie totiž na filmu nebyli znát...napětí sice bylo, ale co hodně chybělo, tak záhadný, tajemný a šokující závěr, skončilo to tak nějak katastroficky, jak se na katastrofy tohoto typu patří. Stalo se určitě není špatný film, má pár zázračných scén, které vyšvihávají film hodně vysoko, ale mohlo by jich být opravdu trochu více, než jen pár, každopádně i příběh samotný se nenechá jen tak zaseknout na určité části a tam trpět, prostě se děje, průběžně se stále děje, a děj stále přijatelně ubíhá. Jeden, a dost zásadní problém je hlavně v tom, že to není klasický Shymalana, necítil jsem v něm to zděšené napětí, necítil jsem v tom ten katastroficky tajuplný závěr, který mě uplně zničí, ale na druhou stranu jsem v něm cítil strach, strach z nevědomosti, strach ze scén, ze kterých mi mrazilo, ačkoliv jich nebylo tolik. Hodnocení jako je toto, si tento film určitě nezaslouží. Chtěl jsem na to jít do kina, což se mi nesplnilo, nakonec jsem si to vynahradil jinak, ale dal jsem si bedlivý pozor. Stalo se je slušný film, jen je to prostě všecko trochu jinak, než by divák znalý jiných režisérských perel očekával. Já se prostě bavil. --- Má zbraň je můj kamarád! Neopustí místo po mém boku! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $64,506,874Tržby Celosvetovo $163,403,799Tržby za predaj DVD v USA $27,979,248 //počet predaných kusov 1,161,083║ Ponúknutá koncepcia filmu je v tomto prípade úplne iná, než nám majster hrôzy prinášal a tým spravil rázny krok vpred, s tým že rozšíril svoje pole pôsobenia v rámci prevedenia skladby filmu. Zmena prichádza od samého začiatku, kde po uplynutí úvodných titulkov v doprovode príjemne plynúcich obláčikov na oblohe, prichádza na chvíľu krátke zatmenie a hneď na to príchodom prvých obrázkov sme hodení priamo do centra diania v rušnom Central Parku. Neubehne ani minúta a sme svedkami prvej brutálnej smrteľnej scény, od nej sa už potom spúšťa pyramídový kolaps úmrtí. Sprostredkovaná brutalita sa zatiaľ odohráva bez nejakého širšieho vysvetlenia či nejakej zreteľnej príčiny. Naše skľúčené, váhajúce pocity z toho čoho sme vlastne svedkom, uvádza na pravú mieru v zapätí učiteľ Elliot Moore (Mark Wahlberg) na jednej zo škôl, keď pri výučbe dáva otázku „Ako je možné že ročne vyhynú desiatky miliónov včiel?“ ,k tomu je ešte moc podnetný aj výrok Alberta Einsteina napísaný na školskej tabuli dotvárajúci víziu filmu: „Ak by vyhynuli včely, svetu ostanú štyri roky života.“ A tak vďaka tejto nápovede sme oboznámení s tým čo nám chce dej ponúknuť, potom už len musíme sledovať ako sa trápia nevedomé unikajúce osoby z mesta a teda o krok v pred vieme zhruba čo ich v nastávajúcom čase čaká. Takže Shyamalan hneď od začiatku ukáže karty na stôl bez toho aby nám pripravoval nejaké to prekvapenie, dejový zvrat. A táto zmena v danej téme mu prospela, lebo jej výpoveď má zaujímavú hĺbku aj keď ťažko stanoviť postoj ohľadom jej reálnosti. V každom prípade my tematický film Udalosť trošku pripomína v určitom ohľade spočiatku zatracovaný, či s posmeškami odsudzovaný „vážny“ film Stav ohrozenia(The Siege, 1999), kde sa pojednávalo o teroristickom útoku na New York a následnom kolapse a dnes už dobre vieme čo nás nakoniec v roku 2001 čakalo a aký následný silný rozmer dostal tento film. A tak po príklade v spomínanom filme si treba uvedomiť, že z určitej časti majú v prírodných katastrofách prsty ľudia a tak netreba vylučovať aj taký príklad záhuby aký nám načrtol tento film. K tvorcovskej základni len dodám, že na hustej atmosfére sa svojím umením podieľali aj viackrát Shyamalánom overení kameraman Tak Fujimoto či skladateľ formátu ako James Newton Howard, ktorý sa dajú označiť za ikony svojho remesla. K hereckým predstaviteľom niet čo vytknúť, jednak hrali obyčajných ľudí, ktorý nijak moc výrazne nevyčnievajú nad rámec a tak ich konania, boli bez nejakého poviem že hereckého „dramatického“ prifarbenia. Svoje postavy hrali jedným slovom jednoducho, bez nejakého hrdinského dôrazu, takže pôsobia na vonkajšok tak ako sme zvyklí v živote vnímať ostatných jedincov, či už ide o postavu Almy v podaní Zooey Deschanel, prežívajúcej malú krízu vo vzťahu a tak si musíme vypočuť jej tápajúce dialógy „o ničom“ len aby pred ostatnými zahladila to čo je zrejmé z jej „umelej“ ženskej osoby, Mark Wahlberg ako učiteľ zo školy sa stáva len takým malým vodcom rozpadajúceho sa stáda, bez toho aby mohol nejako zasiahnuť a chrániť svojich zverencov, svojími reakciami na dané udalosti len poukazuje aký môže byť zaskočený aj učiteľ prírodných vied, ostatné postavy sa v deji skoro len mihnú a tým pádom tvoria len kulisu okolo prebiehajúcich momentiek. V konečnom dôsledku chápem, že veľká väčšina filmových priaznivcov bude filmom opovrhovať pre rôzne veci, od prevedenia filmu, prekvapivé reakcie postáv až po samotné herecké výkony. Ale pre to málo čo sa na film budú snažiť pozrieť neosobne, bez porovnávania z predchádzajúcimi režisérovými počinmi si musia film zamilovať. Výhodou filmu je aj, že netrvá dlho a na svojej ploche nič zbytočne nenaťahuje, či dokonca premrštene neotravuje s brutálnymi scénami tak aby sme museli byť z nich otrávení, kdež to zhnusený z ich prevedenia budeme. A u mňa celkový dojem z filmu narástol aj o to viac, že my z časti splnil svojim námetom môj vysnení filmový sen posledných rokov(natočiť niečo konzistenčné o prírode aj keď nevľúdnej). /videl v kine: 100%/ () (méně) (více)

imf 

všechny recenze uživatele

Remake Ptáků. Mínus dobří herci mínus Hitch a mínus ptáci. Takže? Nestalo se nic, postupujte dál do vozu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ach Shyamalanae, Shyamalane. Tak krásně rozjetá kariéra, dva kroky mimo a teď tě půlka světa nenávidí a druhou půlku nezajímáš. Přesto trvám na tom, že si to nezasloužíš. Stalo se není klenot ani velmi dobrý film, je to průměrná podívána s několika extrémně mrazivými a skvěle vymyšlenými momenty, které podtrhují genialitu tvůrce, stejně jako všechny ostatní části podtrhují jeho neschopnost vyrovnat se s tlakem a vytvořit další velký film. Nejprve mě potěšilo, že slavné okamžiky z trailerů se ve filmu stanou během prvních pár minut a poté už vidíme dosud skryté scény, ale pak mi došlo, že těch už je jak šafránu. Je to škoda, protože Mark Walhberg je dobrý, i když z jeho pusy vycházejí pochybné dialogy, které možná psal syn režiséra den předem... Ekologie asi vládne světu a tak se ve filmu dozvídáme "krutou pravdu", kterou nám stejně už někdo jiný prozradil nebo nám došla. Nezvládnuté elementy příběhu a vyprávění jsou smutné, ale stále je tu ta naděje, že Shyamalan dokáže najít v sobě ten kus geniality a opět se postaví na své pevné indické nohy a bude vládnout filmovému světu. Snad jednou se tak stane. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: M. Night Shyamalan .. ...takže, kdo po tom druhém jede? __ Moje peněženka se sice ještě kroutí a skučí, že vidět Happening až později ve dvou v klidu pokoje namísto kina, by bylo lepší, jenže já na Shyamalana chodím na plátno už od Sixth Sense, takže nakonec nebylo ani teď co řešit. Na druhou stranu musím přiznat, že jsem se v žádném případě nijak nenudil a neodcházel z kina otráven a moje pocity s většinou ultra negativních komentářů, které nyní pročítám, nekorespondují. Pravda, M. Night Shyamalan by si měl při psaní scénáře dát mnohonásobně více času (nebo rovnou nechat si příště námět dodělat někým jiným), na rozpracování postav, situací a vůbec mám pocit, že ožehavý námět trochu promarnil, protože Happening jako film je až geniálně nedotažený, divný, na banalitách kulhající. Nechci přesto v žádném případě říct, že jen špatný! Děj je pouze místy prázdný. Co ovšem úsměvně špatné je, jsou herci - Mark Wahlberg (hlavně když musí promluvit) a především Zooey Deschanel jsou místy až odzbrojujícím způsobem mimo. Režijně si pověstný šaman napětí vede více méně obstojně a některé pasáže jsou přímo výborné až mi nevadilo, že linie lásky pomalu přebila tu s lidstvo decimující faunou. Hlavně, že je film úsměvně zábavný, i když z nemalé části nechtěně. ____ Happening je prostě brak s ekologickým přesahem, kterému by, pro uspokojení rozmlsaného diváctva, jako pointa slušel odlétající talíř (a každý by byl, po vzoru Indiana Jonese, nejspíš i spokojen, protože by došel hledané a hlavně nečekané pointy. I samotná návštěva “Model House“ mi Jonese připomněla. Jen výbuch jaderné zbraně - tentokrát jako vládní odpověď na teroristy šířící jed – nenásledoval :-)). Dle stavby děje a postupného vysvětlování jsem ovšem ani žádnou „shyamalanovskou pointu" nečekal a nějak nechápu, že někdo čekal ještě něco „údernějšího“ než nervózní čekání na výsledek těhotenského testu a samozřejmě Pařížskou opakovačku. 65%. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji, že na papíře to vyznívalo jako perfektní úderná satira na blábolivé prognostiky varující před zhoubným lidským jednáním ("Příroda vám to spočítá, bastardi, třiďte!") ... Bohužel na plátně to vyznělo přesně naopak, byť s několika mrknutími na diváka (vědec v televizi na konci). Shyamalan by se rád nebral vážně, ale asi mu to nějak podvědomě nejde (nebo zapůsobili producenti, ta krátká stopáž by tomu odpovídala). Ale jako reklama na božské oči Zooey a poučka jak natočit hutnou atmosférickou scénu je to dobré ()

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama