Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Recenze (131)

golfista 

všechny recenze uživatele

Musím se přidat, aby si POMO nemyslel, že je sám. Určitě je to nadprůměrný Thriller s docela zajímavou zápletkou a dobrými Freemanem a Reevesem v hlavních rolích. Propadák to rozhodně není :-) U mě tak 70%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Všetci máme aspoň jeden film, ktorý sa páči iba nám a nikomu inému. Tým mojím je prepadák Chain Reaction. Nie že by v ňom herci odviedli svetoborné výkony alebo že by bol námet originálny, ale jeho prekombinovaná thrillerová zápletka, ovešaná brilantnými akčnými scénami, je inteligentne napísaná a svižne nakrútená - jej 106 minút odsýpa od prvej do poslednej minúty. Keanu Reevesovi to ako dlhovlasému, krivo obvinenému vedcovi na úteku sekne, Rachel Weisz je prirodzene krásna a sympatická a Morgan Freeman je ideálnym mocným, za nitky ťahajúcim mužom v pozadí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, přátelé, i kritik má nárok na svůj názor!!! :))) A kdo by měl psát do novin??? Dělníci snad??? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $21,226,204Tržby Celosvetovo $60,209,334║ škoda že z toho vznikla len bezvýznamná naháňačka o ktorú sa snažil v štýle Utečenca režisér Andrew Davis, nuž nie vždy to vyjde, dobré a nevyužité obsadenie zamrzí, film na pól plynu /45%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Hodne nepodareny thriller, ktery nabizi veci stokrat videne ( a v lepsim podani) jinde. Potesi snad jen originalni honicka na lede. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Měl jsem náladu na nenáročnou zábavu a tu jsem dostal. Reeves s dlouhejma vlasama sice vypadá divně, ale zato Morgan Freeman si svoji roli vychutnal. Takovejch 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Reťazová reakcia je zlý sen. Ešte ani v roku 2020 (kedy koment aktualizujem) nikto nie je schopný vysvetliť, ako je možné, že taký prúser stál 50 miliónov (celosvetová tržba bola trápnych 38 miliónov) a že ho natočil režisér Utečenca a Prepadnutia v Pacifiku s Freemanom a Reevesom v hlavných rolách. Našťastie sa Andrew už rok nato zahojil výborným trilerom o Dokonalej vražde. No pachuť existencie Reťazovej reakcie už zostala. A pretrváva desaťročia od svojho vzniku. Je to fakt slabá a otrasne nefungujúca ekologická agitka ako zo základnej školy, oproti ktorej je aj Aljaška v plameňoch dychberúcim akčným trilerom s presahom o ochrane prírody. Najhoršie je, že nedostanete nielen šikovný ekotriler, ale ani zábavne hlúpy béčkarský akčný výplach. Nefunguje tu dokonca ani snaživý Morgan Freeman v prekvapivo zápornej úlohe, a to už je vážne čo povedať, lebo Morgan Freeman je typ herca, ktorý obvykle (česť výnimkám) funguje aj vo filmoch, ktoré nefungujú. Príšerný pohľad je aj na pár zlých snov v podaní Rachel Weisz a Keanu Reevesa (opätovné stretnutie po rokoch v Constantineovi dopadlo lepšie). Neviem prečo, ale celé mi to hrozne pripomína o rok mladšieho Svätého: taktiež strašne nevydarený a pritom ambiciózny, drahý a na prvý pohľad kvalitne obsadený hollywoodsky triler, ktorý je vo výsledku tak neskutočne matný a s prepáčením hnusný, že človek fakt len krúti hlavou a nechápe, čo sa preboha muselo stať, že to takto dopadlo. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Naprosto se ztotožňuji s názorem uživatele Anglie. Výborný akční thriller, který by si podle mého zasloužil trochu lepší hodnocení. Skvělé ústřední trio Freeman, Reeves a Weisz (snad první její kvalitní film). Některé scény jsou opravdu velmi povedené (např. honička na ledě nemá chybu). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tři roky po svém megahitu Uprchlík se Davis nechal ukecat, aby podruhé vstoupil do stejné řeky a tentokrát komerčně vyhořel. Řetězová reakce je jen průměrný uprchlický thriller, který trpí tím, že scénář (i hudba) až moc opisuje od Uprchlíka a casting je sice opět hvězdný, ale nefunguje. Nahradit Forda mladým romantickým párem Reeves-Weisz nebyl papírově špatný nápad, ale reálně nemají co hrát a ani mezi nimi není výraznější chemie a Fred Ward jako jejich pronásledovatel působí karikaturně. Mě tedy nikdy moc nebavil ani Uprchlík, já jsem spíš na Crank, takže.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se přihodí s osmi bloky jižního Chicaga, když vědec Keanu objeví převratný způsob přeměny vody na energii, zatímco tajné spiklenecké organizace by se raději dále čachtaly v ropě? Ví Bůh… Davis chtěl tři roky po Uprchlíkovi vstoupit do téže řeky, ale chyběl mu inteligentní scénář a hlavně napětí, které by tady nenašel Samuel Gerard i s celým svým vyšetřovacím týmem ani po šesti týdnech intenzivního pátrání. Tak mě někdy při pohledu kolem sebe napadá, že kdyby byla zdrojem energie lidská blbost, tak by prehistorické rostliny a živočichové, s vědomím vlastní fosilní zbytečnosti v daleké budoucnosti, ztratili veškerou motivaci umřít.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja sa rovnako ako pár indivíduí pridávam k názoru, že toto vôbec nie je zlý film. Je síce pravda, že ako skvelý thriller ho nazvať nemožno, no ono tak celým dejom ani nepôsobí. Je trošku smutné ako si počína s dosť vážnou existenčnou otázkou, no inak okrem pár nedotočených miest celkom ujde. 70%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Andrew Davis a noční Chicago jdou k sobě jako chléb a máslo. Ovšem jinak je to čistě rutinní akčňárna se sice relativně zajímavým tématem, nicméně dost nezáživně zpracovaná a bohužel od Coxe i špatně zahraná. Alespon Reeves je fajn hrdina. Jeho civilnost působí dobře a pořád dává najevo, že skutečně není nadčlověk. Neuvěřitelně tristní je však hudební složka. Kdo viděl Uprchílka, Reakci a Šerify, hudba je ve všech třech téměř naprosto identická - především hlavní motivy. Dalo by se to přežít, kdyby nebyla Řetězová reakce tak průměrně a vcelku bez nápadu zpracovaná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

To bylo asi tak. Andrew Davis si udělal jméno na atraktivních, řemeslně vybroušených a napínavých podívaných, v případě Uprchlíka i velmi inteligentních. V dalším kousku ale své kvality rozhodně nepotvrdil, vzal hlavně několikrát přepisovaný scénář a „komplikovaný“ děj bez ladu a skladu přetáhl na plátno. V akčních scénách neoriginální, herecky skrz naskrz průměrné!! ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Z Keanu Reevese proste hrdina nebude kdyby se na hlavu stavel nesezral jsem mu jeho akcni part v Matrixu nesezeru mu ani ucinkovani v tyhle bezduchy slatanine ktera se sice snazi tvarit jako film s tim nejvetsim poslanim ale uz tak po 10 minutach zjistite ze je to spis k posrani ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller těžící z osvědčeného motivu pronásledovaného člověka. Student chicagské univerzity Eddie objeví převratnou technologii přeměny vody v energii. Ředitel projektu je ale vzápětí ve své laboratoři zavražděn a falešně obviněný mladík musí prchat před najatými zabijáky, ale také agenty FBI. Na útěku jej doprovází jeho mladá kolegyně, s jejíž pomocí začne Eddie pátrat po skutečném iniciátorovi komplotu. Někdejší specialista na akční žánr natočil dobrý námět poměrně rutinním způsobem s mdlým Keanu Reevesem v titulní roli. Všechno a všichni v tomhle filmu působí průměrně - akce, hudba i režie. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase taká katastrofa to nebola. Davis dokáže vyslať uprchlíkov vždy na napínavú cestu, kde už niekedy neviete, kam ešte utiecť. Scenár je tejto schéme maximálne podriadený, takže nuda nikdy nehrozí. Reeves tu má nejaký divný účes, stále ma to iritovalo. Som sa nemohol ani kedy poriadne na Weizsku pozrieť. Najať lepšiu kaderníčku a mohlo to byť aj za štyri...:) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Reeves mi tam pekne liezol na nervy, scenár slabý, nenapínavý, ostatní herci ani efektný výbuch to nezachraňujú... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Pakárna sledovat. Freeman zase nudí svým xichtem a kecama, Reeves s mikádem si hraje na uprchlíka se zapšklou Raichel..nuda nud. A co tu všichni brečí, že to má nízký hodnocení? Mě jsou třeba procenta tady na této stránce uplně fuck, protože to stejně je uplně mimo. ()

Reklama

Reklama