Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna adaptácia poviedky Jerome Klapka Jeroma. Zakliatu vílu Malvínu, ktorú môžu vyslobodiť 3 bozky od jedného muža, objaví mladý letec Artúr a privedie ju k svojmu strýkovi Krištofovi. Ten objaví jej čarovnú moc - meniť charaktery ľudí. Po sérii zmien ľudí v mestečku strýko Krištof príde na to, že nie je dobré zasahovať týmto spôsobom do života ľudí a Malvína musí všetko vrátiť do pôvodného stavu. Stihne to urobiť len u pani Arlingtonovej, pretože Artúr ju tretíkrát pobozká a ona sa zmení na obyčajnú dievčinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Ona tahle Klapkova povídka není zrovna to nejlepší, co kdy napsal. Tohle zdramatizování jí však rozhodně neublížilo, výteční jsou zejména pánové Satinský a Lasica. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od české Malvíny se slovenská verze drží doslovně Klapkovy předlohy, tudíž odpadá pohádkovost a zůstává snaha poučit o správném chování. Ale vzhledem k tomu, že samotná povídka je víc zajímavá kompozicí a místy popisy než dějem, tak i filmová adaptace zůstává těžkopádnější. Kladem jsou herci, hlavně Milan Lasica v roli profesora (v české verzi ho podobně působivě zahrál Josef Somr). Filmaři povolili občas Lasicovi vypravěčský hlas, takže během hrané scény promlouvá k divákovi podobně jako v divadle. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hraje-li kouzelnou vílu Magda Vášáryová, nemám nejmenší problém a mrknutím oka se pohádkově naladím.. Strýček profesor v podání Milana Lasici potěšil i pobavil a Július Satinský skvělý, ostatně jako vždy.. No a lidé jsou tu takoví, jací ve skutečnosti jsou, něco si přejí a když to dostanou, tak to nechtějí.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hlavne si treba dávať pozor, čo vlastne chceme, lebo nám to víla Malvína môže aj splniť. Éterická bytosť, presne to je postava šitá na mieru Magde Vášáryovej. Okrem nej a Lasicu nikto nemal vo filme veľa priestoru. –––– Ako ste sa sem dostali? – Priletel som. – A kde máte krídla? ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Příběh o víle z Bretaně je půvabný. Sama mám nejraději rozhlasové zpracování, televizní adaptace škodí svižnosti a vtipu příběhu. Taky se tu vytratila linka pochybností, jak to s těmi kouzly vlastně je. Ovšem půvab Magdy Vašáryové je nepřekonatelný. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Komedie? To je spíš nějaká pohádka pro děti nebo co tím chtěl "věhlasný" satirik říci? Jaxik nebylo čemu se smát. ()

Reklama

Reklama