Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rachel je divoká sedmnáctiletá dívka a matka to s ní nemá lehké. Pošle ji proto k babičce, kde platí přísná pravidla. V malé vesničce však vyjde najevo jedno velké tajemství, které je možná důvodem jejího chování... Sedmnáctiletá Rachel je dáreček k nezaplacení. Pije, zkouší drogy a je promiskuitní. Její matka Lily si s ní neví rady, a tak ji pošle do domu své matky Georgii, kam přísahala, že se sama nikdy nevrátí. Ta žije životem s jasně danými pravidly – Bůh je na prvním místě a těsně za ním je tvrdá práce. To samé vyžaduje od všech, kteří žijí u ní doma. Pro svou vnučku tedy zařídí práci sekretářky u doktora Simona Warda, místního veterináře, který neoficiálně léčí i lidi. Rachel s ním nejprve flirtuje, ale Simon ji odmítne. Stále chová nějaké city k její matce, se kterou kdysi chodil. Mezitím se Rachel skamarádí s Harlanem. Mladým chlapcem, který je mormon. Ten se Rachel svěří, že je stále panic a že si vezme dívku June, s kterou má domluvený sňatek. Rachel je rebelka, a když tohle slyší, začne jí Harlan lákat. Svede ho a poskytne mu orální sex. Harlan má takové výčitky svědomí, že spolu s Rachel jede za June a všechno jí řekne. Ta mu zakáže se s ní dále vídat a pověří své kamarádky z města, aby Rachel sledovaly. Rachel to štve, a tak jim jednoho dne řekne, že pokud jí budou nadále sledovat, zprzní všechny jejich kluky. Od té doby jí dají pokoj. Jednoho dne Rachel jen tak mezi řečí řekne Simonovi, že ji její nevlastní otec, Arnold, sexuálně zneužíval od jejích dvanácti let. Simon neváhá a prozradí to Georgii. To Rachel nečeká a tvrdí, že si vše vymyslela. Georgia zprávu i tak řekne své dceři, která je nejprve přesvědčená, že si Rachel vymýšlí. Přijede tedy za ní a snaží se zjistit pravdu. Později jí uvěří, začne pít a požádá o rozvod. To Arnold nechce nechat jen tak a za Lily přijede. Georgia ho okamžitě vyhání ze svého pozemku, ale Arnold odejde až pod hrozbou, že mu rozbije jeho nové, vysněné a milované ferrari. Rachel vidí, že její matka nedokáže unést pravdu, a proto řekne, že si celou věc vymyslela, aby zjistila, zda jí uvěří... (TV Prima)

(více)

Recenze (222)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Babinec, kde se nenajde nic, co by si ženy nevyčítaly i v našich luzích a hájích, akorát že z toho nedělají takovou vědu, protože kdyby se měla uchlastat každá, kterou buzerovala matka nebo nerespektovala dcera, tak to záchytky nepojmou. A tak je třeba to trochu okořenit a čím už, když ne sexuálním zneužíváním, chce se mi ale spíš říct nadužíváním. V případě Lindsay Lohan a jejího "dělal mi to nebo ne, trhám ostny kaktusu" mě ale asi po pátém zvratu přestalo zajímat, jestli byl její otčím spořádaný občan nebo prase - vyrážka by byla z obou. Dík některým pěkným detailům - scénám, větám, gestům - přehlídnu, že jako celek už to tolik nešlape. Na 4* to neni, ale 1* navíc je pro skvělou Jane Fonda za tu patnáctiletou soukromou oběť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost šílený drama, na který jsem měl už od počátku svůj vlastní názor. Jenže jsem pak byl překvapený, jak taková Lindsay Lohan umí hrát. A to je v Americe známá jako kokainová královna. No, dobře. Nejspíš už ne, ale bejvávaly časy, při kterých jsem si o ní myslel svoje. Tady mi ale prokázala, že hrát docela umí a Jane Fonda s Felicity Huffman jí docela schopně sekundují. Dále jsem byl překvapen další rolí, ztvárňující Mormona. To se ve filmech skutečně často nestává, co? Popravdě má tenhle film vlastní pravidla, stejně jako příběh a když se na něj budete koukat, tak se připravte na leccos. Sympatický na něm totiž je, že jako drama funguje výborně. Já si totiž velkou část filmu nebyl jistej jak na tom jsem, i když jsem tušil, jak to s tou historkou je. Ale myslet, je hovno vědět a já počítal s tím, že stát se může cokoliv. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $19,103,072Tržby Celosvetovo $24,991,167Tržby za predaj DVD v USA $19,272,877 //počet predaných kusov 1,097,596║ Herecky slušne zahrané, len škoda že dej je statický, nevie sa nikam poriadne nasmerovať a keď už ukáže o čo skutočne vlastne ide, tak ten ľahký nádych humornosti vyznie dosť premrštený pre tému na akej bol dej v konečnom výsledku postavený. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tři ženy, jeden příběh a jejich vlastní pravidla. Asi nebudu jediný, který z trojice jako nejslabší článek vidí Felicity Huffman, která pokud se nepřevléká za chlapa, co se převléká za ženskou (pro neznalé Transamerica) nebo nedrbe sousedky na Whisteria Lane, docela ztrácí za nestárnou Jane Fondou a ďábelsky roztomilou děvou Lindsay Lohan. Ta se tady docela našla, protože její civilní život je také na vlně rebelie. Krom toho jí to hodně sluší... Film samotný je však takový nemastný neslaný. Holky si to celkem dávají jak mohou, ale téma "holky zkažené otčímem, které vlastní matka nevěří a babička se jí teprve snaží poznat" není využito naplno. Krom toho, romantická komedie? Kdo to tam psal? Viděl vůbec ten film?:) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jeden velký problém. Nálepku "romantická komedie". Protože to opravdu není. Je tu celkem ostrý slovní humor, pravda. A nějaká ta vztahová romantika taky. Ale to je jenom koření. Ve skutečnosti jde o rodinné drama. A docela povedené. Trio ústředních postav (potažmo hereček) je výborné, a co dostaneme, to je chutné a výživné. Pokud jste si ale objednali romantickou komedii, budete zklamáni. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Na Lindsay Lohan mám názor, že kdyby konečně zanechala drog, chlastu, nočních jízd po městě v podroušeném stavu a začala se věnovat své herecké kariéře, protože talent bezpochyby má, tak by z ní jednou byla velmi dobrá herečka, obsazovaná do kvalitnějších vícerozpočtových filmů. Po shlédnutí této romantické komedie na téma babička, matka a dcera a všichni se vzájemně nenávidí, které jsme už viděli několikrát někde v lepším, někde v horším provedení, jsem byl mile potěšen a i když jsem nečekal žádný zázrak, tak se mi to velice líbilo. Zkrátka se jedná o obyčejný oddychový filmeček, kterému by místo současných 110 minut neškodilo sestříhání na nějakých 90, protože ke konci už to místy začalo nudit. Ale i tak musím dát čtyři hvězdičky, také za výkon Jane Fondy, která babičku Lindsay zahrála skvěle. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Prostě se mi to přesně hodilo do nálady... kdybych nebyla v takovém rozpoložení, zřejmě bych dala o 1* méně. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Lindsay Lohan konečne opustila hraní v teenegerovských komedií a role Rachel v Georgia Rule jí naprosto sedí. Lehce nadprůměrný romatický film, který rozhodně neurazí. Výsledné hodnocení u mě sráží délka filmu, která má něco přes 100 minut a v závěru jsem už celkem čekal na konec filmu. Ale přestože Georgia Rule ke konci možná trochu nudí je to jedno z příjemných filmových překvapení a určitě doporučuju zajít se na něj podívat. Navíc Lindsay Lohan to tam opravdu sluší :-)) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kterak promiskuitní rozmazlená nána konečně v mormonské komunitě k rodinnému štěstí přišla.. Hořké drama s komediálními prvky na sobotní Nova večer odumírajících mozků a v něm opravdu skvostný, dalo by se říct až autobiografický výkon Pipi dlouhá lajna koksu Lohan. Převeliká škoda, že už není mezi živými otec jediného světlého bodu v hereckém ansámblu tohoto falešně mravokárného snímku. Poté, co by odprásknul vypaseného pedofila Elwese, by se ho při pohledu na zmalovanou veverku Lindsay a F.Huffman dcera zeptala: „A co uděláme tady s těma dvěma, tatínku Henry?“ a on, přežvykujíc tabák v ústech ostře řezané, větrem ošlehané tváře by přimhouřil své blankytné oči a pravil: „Now that you´ve called me by name…“ ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

S opvržlivým výrazem ve tváři a s negací už předem jsem usedal před obrazovku a v duchu přemýšlel, cože nám to na sobotní večer zase v "bedně" naservírovali za megafilm.... No a pár minutách jsem musel konstatovat, že jsem se hluboce mýlil. ten film se vymykl výrazně průměru a já téměř dvě hodiny seděl jak řikovaný u obrazovky a doslova hltal tenhle film... Je dobrý ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

No,Lindsay je tu klasicky otravná,skoro po celou délku filmu člověk netuší co si o ní myslet.Hraje tu rádoby strašně sexy drsňačku,která chce za každou cenu být vidět a v jednu chvíli tvrdí,že ji otčím znásilnil,ve druhé zase,že ne a tak pořád dokola.To je asi jediné,co mi pořádně vadilo,jinak mě to bavilo,vztahové filmy prostě můžu a navíc se mi hodně líbila "zoufalka"Felicity,která hraje opravdu skvěle. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z příspěvků generačních filmů, ve kterém dcera, matka a babička bojují za svoje pravdy a prohřešky z minulosti. Navzdory faktu, že jsme to či ono už někde v lepší podobě viděli, nám na daný žánr jeden z nejpovolanějších, Garry Marshall, předkládá relativně výživnou story. A zcela jistě se zařadí mezi jeho dílka, nikterak vyčnívající, uhlazená, kdy jen zlehka zaťuká na dramatickou strunu, zrovna jako na tu komickou. Mezilidské vztahy se dle očekávání pročistí, několik vtipných replik tu také zazní a na Marshalla velmi překvapivé žánrové ozvláštnění (sexuální zneužívání) příjemně vygraduje. Lví podíl nesou herci: velice příjemní Felicity Huffman a Dermot Mulroney nás dokázali přesvědčit o svých trápeních a v momentě bolestného prozření drží své postavy v důstojné rovině, legendární Barbarella Jane Fonda, patnáct let odpočívající, se vrací z hereckého důchodu (poprvé se objevila před dvěma roky v hloupoučké Příšerné tchýni) a téměř sedmdesátiletá herečka si většinu scén krade pro sebe. No, a ať Lindsay Lohan plní články bulvárních plátků třeba každý druhý den, její herecký talent je nezpochybnitelný. Konečně získala i „plnohodnotnou“ dramatickou roli, skotačení v předělávkách starých disneyovek už bylo tak akorát!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, tohle není komedie. Tohle je drama s komediálními prvky, to ano, ale kdo chce romantiku, je zde na špatném místě. To jen tak na okraj… Nejlepší z trojice Huffman + Lohan + Fonda je pro mě (ne)překvapivě Felicity. Podle mého názoru zde podala výkon, za který se nemusí stydět. To např. Lohan taky ne, ale když si uvědomíme, že ona to ani nemusela tak moc hrát, teda podle toho, jak se nyní veřejně prezentuje, tak to ani člověk nemusí být něco extra, aby to předvedl i před kamerou. A Fonda nezklamala, pobavila, ale jak říkám, v mých očích ji zastínila Felicity. Bohužel i přes silné téma, které tu je, na mě film působil dost odtažitě. Zřejmě nejsem dost ženská na to, aby se mi některé filmy tak líbily. Tohle je koukatelná oddychovka, která mi nic nedala, ale taky mě nijak neurazila a navíc jsem se plus mínus téměř nenudil. Takže za mě lepší 3 hvězdy. P. S. Rolička Caryho Elwese potěšila. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl pro mě překvapení, čekala jsem jen americkou komedi maximálně vhodnou k žehlení a ono se z toho vyloupl docela inteligentní film. Obsazení výborné (výhradu bych měla pouze k filmovému partnerovi Felicity Huffman, který mě k ní prostě vůbec nepasoval). Dokonce i Jane Fonda, ta její "přirozená" křečovitost tady ani nevadila, ba možná naopak. Docela silné téma, co se stane a jaký kolotoč událostí to roztočí, když se (sice prolhaná) Rachel svěří , že jí otčím od 12 let sexuálně zneužívá .... Všichni se k tomu musí nějak postavit a ujasnit si své priority ve vztazích. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem úroveň hvězdy-odpad!, leč byl jsem docela mile překvapen slušnými výkony, místy opravdu zanedbanými dialogy, ale mělo to smysl. O hledání cesty mezi třemi generacemi žen jedné rodiny a dořešení starého problému této rodiny. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

rozhodně ne romantická komedie, nýbrž rodinné drama, ve kterém excelují všechny tři hlavní hrdinky. nicméně jeho náplň mě trochu minula a dost jsem u tohoto snímku pokukoval po hodinkách... oživením by jistě byla nějaká zajímavější scéna lindsay lohan ;) 60% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pravidlo č. 1 = Lohan už nesmí hrát ve filmech. Pravidlo č. 2 = tyto a podobné filmy bojkotovat diváckým nezájmem. Pravidlo č. 3 = scénáristy pověsit za mozek pro postrach všem. Pravidlo č. 4 = když si tenhle film pustíš, fajn, ale musíš u toho 113min luxovat, ladit elektrickou kytaru, tahat kočku za ocas, hádat se s pošťačkou, že ta dobírka není pro tebe, zavolat tchýni, že ten oběd byl báječný i to umývání nádobí, jít vyvenčit psa min. o tři bloky dál než obvykle a sníst papouškovi zrní, za což by vám měl hlasitě vyčinit. Pravidlo č. 5 = doktor léčící lidi a zvěř naráz není nic podřadného, mám chuť radši chodit k veterináři než k tomu našemu lidskému felčarovi. Tak toto jsou má vlastní pravidla. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 6/10/// +herečky tří generací, hudba, happy end -moc jsem se v jejich vztazích neorientoval/// Lindsay Lohan v žánru drama, není úplně nejhorší, ale je tady jasně vidět, že herečka první kategorie z ní zřejmě nebude. Občas má světlé chvilky a občas jsem i kroutil hlavou a moc jí její postavu nevěřil (možná je na vině víc scénář něž ona). Nejvíc se mi líbila vitální Jane Fonda, nejmíň pak Felicity Huffman. Jinak děj je hodně složitý, hlavně teda ty vztahy do kterých snad ani napoprvé nedokážete prniknout. Z úplného průměru to nahoru tahá špetka romatiky, humoru a závěr. A Naopak dramatické scény se mi nelíbili a ani mě nebavili./// Celkem 63%/// ()

Reklama

Reklama