Reklama

Reklama

Málokdo z nás má takovou odvahu jako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Bylo mu dvacet dva, když dostudoval vysokou školu, ale místo toho, aby zaplul do civilizačního proudu, ukázal mu vztyčený prostředník a z naivního snílka se proměnil v symbol jedné generace Američanů. Každý krok jeho cesty z města do té nejsyrovější divočiny sledoval slavný herec Sean Penn, který se tentokrát spokojil s rolí režiséra a scenáristy. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

A.MacGyver

A.MacGyver (hodnocení, recenze)

Naštěstí jsem nejdříve četl knížku a až potom viděl tento blábol, ale hlavně můj názor je jasný: Kluk, který si myslel, že příroda je jako město. Ne, příroda není město a moc šancí neměl. Něco by ho zabilo dříve či později. Ale jako lidský příběh velice zajímavé!

na příspěvěk reagoval 3stan

T0M0

T0M0 (hodnocení, recenze)

Keďže nemôžem písať komentáre k filmom, lebo neviem čo používa von Trierova matka na umývanie záchodovej misy, tak to napíšem sem.

Príbeh o hlúpom polodebilovi, ktorý sa vyberie do divokej a drsnej prírody žiť s absolútne žiadnou prípravou. 

Nič viac, nič menej.

 

Vypnutá kamera v izbe bez elektriny a svetla bude mať zaujímavejší záznam ako tento odpad.

Hviezdičku by si aj zaslúžila nádherná príroda ale toto je jediný film, ktorý keby som mohol tak si najradšej vymažem z pamäte.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

3stan

Naivko. Autobus se přesunul kvůli tomu, aby mohl generovat zisk, což v aljašské přírodě jaksi nemohl.

3stan

3stan (hodnocení, recenze)

Dadel

juj to je smutne (to, že kvôli nemu zomreli ďalší ľudia, no i to, že kvôli ich naivnosti sa musel ten autobus dať preč)... 

na příspěvěk reagoval Psychor

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

-Melkor-

Kdybych věděl, že se chystá nové vydání, tak můj raritní knihovní výtisk někomu zavčasu draze odprodám.

na příspěvěk reagoval Lucjen

-Melkor-

-Melkor- (hodnocení, recenze)

Lucjen

Měl jsem holt štěstí, že po shlédnutí filmu (až teď) jsem si chtěl koupit knihu, kamarádka mi říkala, že to neseženu a shodou okolností bylo teda "nové vydání"....Škoda toho "unáhlení", ale kdo to mohl tušit, že? Já bych si to taky koupil i za nějakou pálku, tak kniha rozhodně stojí za to.

na příspěvěk reagoval Psychor

3stan

3stan (hodnocení, recenze)

Psychor

Sorry, ale ak nepoznáš rozdiel medzi obchodom a knižnicou, tak sa skutočne nemáme o čom baviť....

Lucjen

Lucjen (hodnocení, recenze)

Psychor

Nejdem sa hádať, len sa zastanem 3stan - obchod je určený na to, aby si si tam zaplatil za niečo, čo chceš a zobral si to. Ak si správne pamätám, tak knižnica na to určená nie je ...

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

3stan

No kdybys tento přístup uplatňovala opravdu důsledně, tak bys pak ve společnosti nemohla fungovat. Když půjdeš do obchodu, kde probíhá výprodej zboží, a zbývá tam poslední kus něčeho, co se ti líbí, tak ho tam necháš, jelikož by o něj měl určitě zájem také někdo jiný? Asi ne, že? Vezmeš si ho, nehledě na ostatní. A s tou knihou je to podobné. Jak říká známé přísloví - kdo dřív příjde, ten dřív mele. 

na příspěvěk reagoval Lucjen, 3stan

3stan

3stan (hodnocení, recenze)

Psychor

btw, na databaze knih ju par ludi predava, sice za draho, ale da sa zohnat... len to by niekto musel velmi chciet a musel by sa snazit hladat alternativnejsie a slusnejsie cesty, ze áno...

3stan

3stan (hodnocení, recenze)

Psychor

tak týmto by som sa verejne veru nechválila...je to riadne sprosté správanie! zober si, že je veľa ľudí, ktorí si tú knihu chcú prečítať, a keďže je už vypredaná, tak sa môžu spoľahnúť jedine na knižnice. a takí ako ti, tie knihy ešte udrbú aj odtiaľ! kniznicný poriadok je, že zaplatíš za knihu, ktorú si stratil, nikde tam nie je napísané, že si ju môžeš nechať a predstierať, že si ju stratil....to musí byť jasné aj tebe hádam...

na příspěvěk reagoval Psychor

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Lucjen

Co je na tom sobeckého? Zkrátka za ztrátu zaplatíš pořizovací cenu knihy + pokutu. Jedná se o postup, který je zcela v souladu s půjčovním řádem knihovny.

na příspěvěk reagoval 3stan

Lucjen

Lucjen (hodnocení, recenze)

Psychor

Fúha, to je pekne sebecké. ;) Knihu som pred pár mesiacmi zohnala. Zhruba v apríli, celá šťastná. Nebola vôbec zadarmo, ale stojí za to. Mám ju vyloženú na poličke. :)

na příspěvěk reagoval Psychor

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Lucjen

Jakákoliv větší knihovna. Když se mi nějaká kniha opravdu líbí a již není ve volném prodeji, tak si ji půjčím z knihovny a následně nahlásím její ztrátu.

na příspěvěk reagoval Lucjen, 3stan

3stan

3stan (hodnocení, recenze)

možno ste naň už viacerí natrafili, ale ja som ho našla náhodne až teraz, ale je tu vraj nejaký nový dokument o chrisovi. to dramatické úvodné intro je na zgrcanie, ale vraj by tam mali byť výpovede aj jeho rodičov, kamošov a ľudí, s ktorými sa na ceste stretol. tu je link: https://www.youtube.com/watch?v=eR98wPYYqhc

určite si to mrknem, keď budem mať čas...snáď to bude v pohode :) 

 (hodnocení, recenze)

Osobně můj nejsilnější filmový zážitek.

vikaa

vikaa (hodnocení, recenze)

Mně se film líbil o dost víc než knížka. Knížku jsem četla předtím a připadala mi absolutně bez napětí na to, že Chrisův skutečný příběh byl všechno možné jen ne nudný. Kniha mě ale donutila najít si o Chrisovi nějaké informace  a fotky na netu a taky jsem zjistila, že byl natočený film. Ten jsem ještě mnoho dní po shlédnutí nemohla dostat z hlavy. 

A.MacGyver

A.MacGyver (hodnocení, recenze)

Kdo četl nejprve knížku a až potom viděl film, musí to považovat za celkem velký brak...

na příspěvěk reagoval 3stan

Aeon Craft

Aeon Craft (hodnocení, recenze)

Braveheart

s tym tvrdenim ze dojdes do civilizacie by som aplikoval iba v europe kde je velka hustota obyvatelstva. ked si niekde s riedkou tak sa moze stat ze dojdes k moru a tam prd.. :D ale inak mas pravdu. ja by som sa osobne vybral smerom dokopca, nakolko sa chcem prebrodit a nie dostat do najblizsieho mesta. spravil chybu, umrel... kazdopadne mal niekam ist a nie zostat... ale to je jeho vec. keby neumrel nebol by zaujimavy. uz som sa stretol s prihodami, ktore boli tiez velmi zaujimave a poucne a z prvej ruky od "prezivsich". 2 roky putovania po azii stopom je tiez celkom velka vec. len teda prezili :D 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Film se mi líbil úplně ve všem. Nejvíc ze všeho ta část, kdy ještě cestoval stopem a jako hobo po Státech, mělo to v sobě cosi z Kerouaca, všudypřítomný obdiv přírody dává vzpomenout na Garyho Snydera. Aljašská část byla už trošku depresivní a taky podivná v tom smyslu, že konec hlavního hrdiny byl velmi zbytečný. Přece každé malé zálesacké dítko ví, že když narazí v divočině na řeku, tak má jít po proudu a nakonec vždycky dojde do civilizace. V tomto případě se tam nacházel brod, čtvrt míle daleko. Škoda. Důležitější je zde ovšem filosofický význam věci a vnitřního procitnutí, takže to beru.

na příspěvěk reagoval Aeon Craft

3stan

3stan (hodnocení, recenze)

warv

skús si to možno pozrieť o pár rokov...mňa to na prvýkrát tiež nijak extra nedostalo....ale na druhý to bolo raz taký silný zážitok...

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama