Reklama

Reklama

Málokdo z nás má takovou odvahu jako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Bylo mu dvacet dva, když dostudoval vysokou školu, ale místo toho, aby zaplul do civilizačního proudu, ukázal mu vztyčený prostředník a z naivního snílka se proměnil v symbol jedné generace Američanů. Každý krok jeho cesty z města do té nejsyrovější divočiny sledoval slavný herec Sean Penn, který se tentokrát spokojil s rolí režiséra a scenáristy. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 837)

Samuel7 

všechny recenze uživatele

S citem natočený snímek, zachycující příběh jednoho výjimečného muže. Emile Hirsch se na něj skvěle hodil a bez problémů podal přesvědčivý herecký výkon. Opravdu krásné. Nejinak je tomu i po technické stránce,díky vynalézavé kameře, zachycující půvabnou přírodu všude kolem, jsem se rozhodl nakonec dát plný počet hvězd, protože právě ona tu perfektně podbarvila celkové vyznění filmu. ()

fray 

všechny recenze uživatele

Nestává se často, abych filmu dal 5*, natož naprosto čistých pět. Velmi působivě a dokonale natočené. Kamera bez chyby a hudba je jako třešnička na dortu. I když jsem věděl podle průběhu jak film skončí, stějně jsem nepotlačil na konci slzu. Prostě supr! ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Hodně silný příběh zručně zrežírovaný šikovným Seanem Pennem nenechá nikoho na pochybách o kvalitách tohoto snímku. Další věcí, kterou musím vyzdvihnout, je moc pěkná hudba. Soundtrack si budu muset sehnat. K maximálnímu hodnocení mi ale něco chybí. Je ale dost možné, že při dalším shlédnutí názor změním. A podruhé se na to časem rád podívám. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dokonalé, místy utahané a na konci zkrátka neodolatelně depresivní, smutné a i přese všechno svým způsobem pozitivní. Zkrátka rozporuplný snímek. Na pomezí 4 a 5 hvězd, především díky té rozvláčnosti v prostředku filmu. (85%) ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Jeden život, nádherná příroda, podmanivá hudba, naprostá svoboda a slza v oku. Christopher McCandless byl opravdový podivín a kde kdo by mu (ne)záviděl jeho rozhodnutí, odejít z domu a splynout s přírodou za což zaplatil svým životem. Film v hlavní roli s Emilem Hirschem, který mimojité podal vynikající výkon, má strhující náboj a určitě vás poučí i chytne za srdce. 90% ()

Struhy 

všechny recenze uživatele

Tak nějak se k tomu filmu furt musím vracet. Asi Alexovi rozumím ... ale přece jen to hrotil asi trochu moc no. btw: Eddie Vedder rules! ()

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Vím, že riskuji lynčování od těch, co dali 5 hvězd, ale mně osobně to přišlo jako úplná blbost. Asi jsem zdegenerovaná konzumní společností, není mi pomoci, ale tento film byl pro mě ztrátou času. Sorry. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

O nespoutanosti lidské mysli, o neohroženosti lidského srdce, o uvědomění si té největší svobody, přesně o tom je tenhle úžasný dobrodružný snímek z prostředí úchvatné severoamerické přírody, doplněný o tu správnou melancholickou americkou hudbu.. Filmy, jako je Into the Wild, se asi jen tak nenabažím.. Příroda, dobrodružství, útěk od reality, snaha přežít, vzdorovat nejen přírodě, ale i ohledům na minulost.. Útěk do divočiny splnil všechny kvóty, které má film, který si na plné čáře zaslouží takováto hodnocení! ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Parádní exteriéry a hlavní vyšinutý hrdina jsou dva trumfy tohohle snímku. Celé se to táhne jak smrad z čerstvě vyvrhnutého soba a pointa filmu není úplně zřejmá..Má dvě roviny..A třeba to byl úmysl.. Penn je pro mě pořád lepší herec než režisér.. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Tak nějak lépe než Luccinyfilmy už to napsat a vystihnout ani nemůžu. "Word" in every way. Odřený tři. ()

Chasm 

všechny recenze uživatele

Teď ani nějak nemám slov. To jak mi pomalé plynutí děje umožňovalo přemýšlet? Jak byli všechny postavy dokonale lidské? Ty záběry jako z krásného přírodního dokumentu? Ten soundtrack? Ten hlas Jeny Malone? A Angel from Montgomery? Nevim, já už nevim... 95% ()

LukasK 

všechny recenze uživatele

Obrovský filmový zážitek, dechberoucí scenérie a poselství k zamyšlení. Zavidím Christopherovi jeho odvahu jit za tím v co věřil. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený snímek! Všichni mi říkali, koukni na to, koukni na to... Má to konec, který bys nečekal... Konec mě teda moc neohromil - upřímě už tak od půlky filmu mě taková myšlenka napadla... Ale ne konec je na tomto filmu to pěkné, pěkná je ta odvaha, ten odchod, ta síla odejít... A pak celkem zábavně a koukatelně zfilmovaná cesta do kouzelného autobusu... :-) Na pět to není určitě, ale film to byl hezký... ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený snímek, který člověka nenápadně zavede do mysli mladíka, který se nehodlá spokojit s nalajnovaným životem obklopen neupřímnou společností, shonem a nekonečnými pravdily, které znemožňují jedinci žít svobodně. Jeho zásadovost a chuť žít naplno jej zavede až do krajních situací a zjišťuje, že i v té největší svobodě a kráse, člověku chybí jeho nejbližšší a život není žádné pírko. Film je podmalován výbornou hudbou a silnými texty, krásná příroda a kvalitní režie dělá snímek natolik kvalitním, že dávám plné hodnocení ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Pôvodná Rousseauova myšlienka návratu k prirodzenému stavu bola a je stále fascinujúca. V dejinách filozofie a literatúry na ňu nadviazali mnohí myslitelia a medzi inými, ako máme možnosť vidieť, i Christopher McCandless známy aj pod krycím menom Alexander Supertramp :-) Je však viac ako zrejmé, že posledný menovaný tomu celkom dobre neporozumel, pretože Jean-Jacques Rousseeau nehovoril o primitivizme, ani o návrate na stromy, ale myslel obnovu prirodzených väzieb medzi ľuďmi. Každopádne, ORIGINÁLNY FILM PRE TÝCH, ČO SÚ OCHOTNÍ PREMÝŠĽAŤ. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Opravdový klenot mezi filmy. Takový, který se v přehrávači otočí jednou za čas a vždy se vychutná jako ten nejlahodnější dezert. Po druhém shlédnutí jsem měla (spolu s více vlhkýma očima) pocit, že Útěk do divočiny není jen film. Je to poslání a návod, jak změnit svůj život, nebo se nad ním "pouze" zamyslet. Láká vyhrabat krosnu, pohorky, na všechno zapomenout a nechat se unést krásou přírody. Asi by bylo zbytečný se tu rozplývat nad romantikou, která celý film provází, společně s naprosto padnoucí muzikou (soundtrack se u nás doma taky celkem často otáčí), takže snad už jen poznamenám, že se mi hodně líbí pozitivní a zároveň tragický vyznění... SPOILER je lepší žít celý život jako všichni "normální" lidi okolo nás, anebo během dvou let na cestách dojít k duševní vyzrálosti, naplnit si srdce zážitky a s tím zemřít? Samozřejmě msuim taky zmínit úžasnej výkon Emila Hirsche...no a věta "Happiness is only real when shared" se mi už nastálo vryla..:-) ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Po většinu času mě film moc nebral. Filosofické bláboly, kterými byl propleten zejména začátek filmu, mi opravdu nic neříkají (dalo by se to říct i mnohem rázněji :-D) a akorát hyzdily celkem fajnovou podívanou na pěknou krajinu a potrhlého klučinu, který si dělá pořádek v hlavě. Postupně však snímek nabral na intenzitě a hlavně konec je opravdu nabitý emocemi, zvlášť když člověk přihlédne k faktu, že si to scénárista nevycucal z prstu. Klobouk dolů před odhodláním "Supertrampa", byť bych sám podobnou cestu nejspíš nevolil. PS: Konec je fakt emocionální vyděrač a pětihvězdičkový ožebrávač, ale já nepovolím. Předchozí děj si to prostě (u mě) nezaslouží. ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama