Reklama

Reklama

Málokdo z nás má takovou odvahu jako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Bylo mu dvacet dva, když dostudoval vysokou školu, ale místo toho, aby zaplul do civilizačního proudu, ukázal mu vztyčený prostředník a z naivního snílka se proměnil v symbol jedné generace Američanů. Každý krok jeho cesty z města do té nejsyrovější divočiny sledoval slavný herec Sean Penn, který se tentokrát spokojil s rolí režiséra a scenáristy. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 837)

tragos 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film o víře, snu, radosti ze života, zmoudření a smíření. I cesta může být cíl, a co je život, když ne cesta? To call each thing by its right name. By its right name. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Film pro velmi náročné diváky.Film s naprosto prostým a zárověň komplikovaným dějem. Je lehké sledovat, ale těžké se zamyslet. Alex Supertramp - syn jež utekl před závislostmi tamního světa a dělal syna a přítele lidem, kteří ho potřebovali. I když bych se na tento snímek nepodíval sám od sebe znovu, musím Seanovi gratulovat, protože se mu povedlo dokázat, že dokáže najít jak schopné herce tak i námět. ()

JohnSorrow 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film s výjimečným příběhem. Až neskutečné (natočeno podle skutečné události) putování jednotlivce, který se snaží osvobodit od světa a nesmiřitelných rodičů. Ale nejedná se o nějaké rebelské vzdorování, vše je racionální a celá cesta vlastně slouží k uvědomění si sama sebe a nutnosti existence bližních, od kterých se celou dobu snaží oprostit. Po tom, co tento film uvidíte, bude nuceni o něm dlouho přemýšlet... ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že nejsem velký příznivce podobných témat a i úvod filmu mi to potvrzoval. Postupně se ale "Útěk" neskutečně zaryje pod kůži, aby vygradoval k naprosto dech beroucímu finále. ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Ten film byl dobrá práce, dobře natočen, krásně doplněn záběry krajiny. Ale mě neskutečně vytáčel ten kluk. Akorát tak sobec. Nechal tam sestru, která přitom celou dobu trpěla s ním a ani se pak neozval. Byl naštvaný na rodiče, že neměli dost lásky pro sebe a pro ně děti. Ale copak on měl dost lásky, když opouštěl tak bezcitně lidi, které poznal? (Kdyby se ten děda nevzbudil, tak by odešel bez rozloučení a to samé, jak vyryl akorát do písku poděkování, ...) Když k tomu přičtu opravdu blbý titulky, i když hlavně, to co vyprávěla sestra, musel být oříšek přeložit nějak srozumitelně, tak jsem celkem litovala těch skoro 3 hodin, který jsem mohla prožít daleko líp! Plně se stotožňuji s názorem kiddo a částečně s perutmanem. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažko komentovateľný film. Radím sa k tým, ktorých zasiahol skutočne hlboko. A Kristen Stewart je tu neskutočne sexi. 10/10 ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Chytlavý příběh sympatického mladíka (Emile Hirsch, Např. Lords of Dogtown) popisuje dobrodružnou cestu pryč od rodiny potažmo americké společnosti. Dle mého názoru vyjímečný film ... ()

bery71 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Jsem dojat. Upřímně řečeno podobné Hollywoodské filmy o životě se mi z hloubky duše příčí, ale přesto jsem se vysokému hodnocení neubránil a zhlédnul tenhle kousek, můj první od Seana Penna. A ani nevím, jak je to možné, ale zaplavil mě pocit neuvěřitelného porozumění a radosti nad životním příběhem Christophera McCandlesse. Ale hodnotím film: skvělý scénář, milá režie, krásně vlezlá hudba, úchvatné exteriéry a upřímně to nejdůležitější, ještě krásnější herecké výkony (až neuvěřitelně sugestivní hlas Emile Hirsche). Ne jednou mi napadlo: Není tohle to mnou nenáviděné citové vydírání? A víte co? Je a tak krásné, že je mi to jedno. Seane oficiálně ti schvaluji v tomhle pokračovat. ()

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Silná jízda, plná silných momentů Finále asi nikdy nezapomenu stejně jako hutnou atmosféru a mrazení v zádech při objevování Alexových stop... +++ Noc přešla a ráno je stejně mrazivé jako večer. Bezútěšné se špetkou naděje na obzoru. Sean Penn natočil neuvěřitelně silný, až revoluční film. ()

zeres 

všechny recenze uživatele

Fúha!!! Veľmi sa stotožňujem s celou filozofiou filmu, milujem výlety tipu: isto niečo stopnem, mám spacák, takže sa vyspím hoci kde, nemám peniaze, ale mám neskrotnú chuť objavovať nové veci a nových ľudí. Vo filme som videl akoby kus so seba samého, divokosť a slobodu v srdci aj duši, chuť do života a čerstvý vzduch v pľúcach. Film, ktorý ma nadobro upevnil v tom, že človek dokáže aj nemožné ak chce, má odvahu, trošku šťastia a v hlave jasno. Snímka je určite pre mňa veľkou inšpiráciou, ktorú raz určite premením na realitu. ()

JirKrato 

všechny recenze uživatele

Musím zhodnotit ještě než dohraje ta úžasná hudba k závěrečným titulkům. Popravdě řešeno závidím. Závidím hlavnímu hrdinovi. On žil! A já ty dvě a půl hodiny žil jeho příběh s ním a popravdě rád, ale opravdu velmi rád se na jeho příběh podívám znovu. ( hodnotím 95% ) ()

ďubek 

všechny recenze uživatele

Pastva pro duši, pro oko i pro uši. Nádherná aljašská příroda, výtečná muzika Eddieho Veddera, frontmana mých oblíbených Pearl Jam.Konec filmu jsem zhlédla s mokrýma očima a pusou otevřenou. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera, režie, hudba, hlavní představitel, zajímavé a hloubavé myšlenky, ALE. Pro mě zbytečně rozdělené na kapitoly, docela dlouhé a hlavně jsem si celou dobu říkala, že takovou kravinu, jako odejít do divočiny, aniž by měl člověk nějaké zkušenosti, může napadnout fakt jen Američana nebo nějakého zdegenerovaného západního Evropana. A tahle myšlenka mi celý ten film v podstatě zkazila, takže sorry, fakt z něj nejsem odvázaná a jsem si jistá, že za několik týdnů/měsíců na něj bez problémů zapomenu. Mimochodem, tady se nádherně ukazuje, jak nás ovlivňuje rodina a výchova. ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné, tenhle film ve vás zůstane, sám jsem si během sledování několikrát říkal, že bych si to s ním hned vyměnil. Sean Penn mě svou režií překvapil, ale jen a jen příjemně. Film je delší než je u takovéto látky běžné, ale neměl jsem s tím nejmenší problém, není to roztahané, nebo že by to působilo necelistvě. Jen jsem nechápal, že měl celou dobu před nosem řeku, kde bych nějakou tu čudlu i čekal... ()

Páně 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že když točil Penn 21 Grams s AGI, tak se ho konečně trochu poptal co a jak. Je pravda, že příběh a tedy i konec byl v tomto případě dán skutečnou událostí. Přesto se mi v průběhu filmu a především v první polovině zdálo, jako by Penn trochu nevěděl jak si s tím poradit. Ovšem za pomoci skvělé hudby a všeobjímající kamery se dařilo překlenout i slabší chvíle poměrně úspěšně. Ke konci to kupodivu začíná nabírat vítr do plachet a konec samotný splňuje mé požadavky naprosto. Vzletný románek s hipísáckou tulačkou Kristen Stewart byl roztomilý a intermezzo s dědulou nemálo tak. Stopáž je opravdu zběsilá to ano, přesto jsem měl skvělý pocit ze zhlédnutí. Zážitek to byl. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí skvělý herec za kamerou,mladý skvělý herec před kamerou,silný příběh podle skutečné události,hudba Eddieho Vebbera a Aljaška.Když tohle dáte dohromady,vznikne příběh,který z hlavy už jednoduše nevymažete.A budete po něm mít chuť taky všechno hodit za hlavu a jít se toulat po té NÁDHERNÉ divočině. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Začnu netradičně - od konce. Ten mi přišel zbytečný. 140 minut na to čumim, čekám, jak to odpadne, a pak tohle? Docela zrada. Příběh jednoho debílka, co si hrál na Williho Foga, kterému se to pěkně vymstilo, a kterého hraje mně krajně nesympatický Emile Hirsch. Svou nelogickou a nepromyšlenou filozofií, stupiditou mládí a elánem jemu vlastním svádí kdekoho ke stejně nesmyslným činům a "mění" tak lidské osudy. Ne nezáživný, ale ve své podstatě nevýřečný film, který dokazuje, že Sean Penn je nejen dobrý herec, ale i celkem schopný režisér. ()

Mortishka 

všechny recenze uživatele

Jasný príklad toho že s Matičkou prírodou sa netreba zahrávať..že ona rozhoduje o našich životoch. Film ma veľmi zaujal.Obdivujem ľudí ktorý idú hlavou proti múru za svojím dobrodružstvom a hlasom svojho srdca! Patrím medzi duše ktoré milujú prírodu a vôňu slobody..len mi troška vadili tie 2 hodiny keby je to o troška kratšie vôbec by to neuškodilo a ani neubralo na atmosfére .Cítila som sa taká psychicky vyčerpaná keď to skončilo veľmi ma dojal koniec...herec Emile Hirsch v roli Christophera McCandless sa naozaj pochlapil veľmi mu to sadlo...prostredie Aljašky priam okuzľujúce a nehovorím o hudbe ktorá celý film sprevádzala. Scenár fajn len boli tam aj hluché momenty preto tento film hodnotím na 4*... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vieme, že S. Penn je geniálny herec. Možno jeden z najlepších posledných 30 rokov. Málokto ale vie, že tento fenomenálny herec už natočil niekoľko filmov, ako režisér. Jeho posledný režírovaný film, Into the Wild, je určite jeho najlepším dielom. Je až neskutočný, že aký cit má tento herec/režisér k prírode a k zobrazeniu jej krásy. K tomu ešte pridáme skvelú hudbu a skvelý, dokonca mimoriadny (možno životný) herecký výkon E. Hirscha a dostaneme film, ktorý každý človek raz za svojho krátkeho života musí vidieť. Osobné hodnotenie: 88% (****) ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama