Reklama

Reklama

Málokdo z nás má takovou odvahu jako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Bylo mu dvacet dva, když dostudoval vysokou školu, ale místo toho, aby zaplul do civilizačního proudu, ukázal mu vztyčený prostředník a z naivního snílka se proměnil v symbol jedné generace Američanů. Každý krok jeho cesty z města do té nejsyrovější divočiny sledoval slavný herec Sean Penn, který se tentokrát spokojil s rolí režiséra a scenáristy. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 837)

Clu 

všechny recenze uživatele

Z filmařského a hereckého hlediska to nic úchvatného nepřináší. Hodný, chytrý kluk odhodí svoje materiální vlastnictví a snaží se splynout s přírodou. Potkává samé hodné lidi a když odchází, všichni vždycky brečí. Obraz a hudba je sice fajn, ale většinu informací, citů a poučení obstarává polopatický voiceover, dopisy a jeho deník. Ale když to můžete podepřít heslem "podle skutečné události", všechno je najednou reálnější a uvěřitelnější. A já si to prožil a stálo to za to. Pokud navíc máte rádi Kristen Stewart, přidejte si hvězdičku. Ale je tam jen chvilku. ()

danek22 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl pocit jó to chci zkusit taky, konec mě poradil že bych to nejspíš zkoušet neměl. Tohle je skvělá podívaná, film má smysl a hloubku a závěrečná scéna musí rozbrečet každého. ()

Ham.and.eggs 

všechny recenze uživatele

Nerad něco opakuji po jiných, i když se sebevíc ztotožňuji s daným názorem. Čili stručně: Plně souhlasim s DaViD´82 a jen doplním, že Chrise považuji za všechno, co je v tomto komentáři zmíněno jakožto jeho možné definice. Tedy částečně za "novodobého hrdinu...", "nezodpovědného pozérského floutka" i "lidsky chybujícího naivního snílka"... ()

Pauliii 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších filmů, jaký jsem kdy viděla! Jde o podstatu, kterou nese, myšlenku, kterou majetkem, krásou a úspěchem posedlá společnost nechápe! Jde tu o člověka, který měl srdce na pravém místě, dokázal se vymanit z konvečního způsobu života a opravdově žít! A to pro člověka jako jsem já není málo. Jeden z filmů, do kterého jsem opravdu vášnivě zapálená, velmi silně prožívám každý výrok a jen přikyvuji nad pravdou, který nese. Chci útect, stejně tak jako McCandless, chci být v divočině a poznat pravé hodnoty světa. Ty největší a nejohromější věci končí většinou tragicky. Svým příběhem však inspiroval spousty lidí a za to mu patří velký dík! ()

Zajdo 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh chlapca, ktorý chcel utiecť od skazenej spoločnosti, a dokázal prekonať všetky prekážky v ceste za svojím cieľom. Sean Penn a Emile Hirsch odviedli skvelú prácu. Čo najskôr si musím zaobstarať knihu. Christopher McCandless máš môj obdiv. ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Přenádherný příběh o tom, kterak inteligentní, nadaný mladík opustí světské statky a vydá se na sever žít romantický život dobrodruha do krásné, však nelítostné divočiny. Nejen že si Sean Penn vybral chytlavé téma s potenciálem jímavých kamerových záběrů, ale navíc zvolil skvěle i představitele hlavní role. Krom výborné práce na režisérské stoličce měl Sean mimořádně dobrou ruku při výběru skladatele hudebního podkladu. Frontman kapely Pearl Jam, Eddie Vedder byl bezpochyby posledním kouskem pestrobarevné mozaiky, jež vyústila v toto nezapomenutelné kinematografické dílko. ()

BenderG 

všechny recenze uživatele

Jako filmově zpracované je to určitě za 1, ale s hlavním hrdinou jsem se nemohl ztotožnit a cítil jsem k němu po celou dobu projekce velký odpor a nepochopení. 4/5 ()

Destinytte 

všechny recenze uživatele

Nápad byl zajímavý. Jen celý film byl trochu uzívaný, chybělo mi napětí a taky trocha akce. Dávám 4*, protože mě jinak docela chytl za srdce, ale znovu ho vidět nemusím. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který ve mně zarezonoval na hodně dlouho. Myšlenky hlavního hrdiny budou stále aktualnější, neboť jeho touha po splynutí s přírodou je v přímém kontrastu s dnešní konzumní dobou. Je otázkou, zda většina z nás by se dokázala zbavit toho, co nás obklopuje. Nadáváme na dnešní upěchanou dobu, idealizujeme si minulost, ale většina z nás je spokojená a jediné odstřihnutí od moderních výdobytků jsme si schopni odříci ledatak na týdenní dovolené na chatě. Ano jsme tím nahnáni do kleští systému, ale nedovedu si představit, kdyby se všichni najednou chtěli chovat jako Christopher McCandless. Tímto ho neodsuzuji, naopak, společnost potřebuje ukázat alternativní způsob života a uvědomit si, že nejsme jediní páni světa, tím je stále matka Země... ()

rusty09 

všechny recenze uživatele

První hodina naprostá kundovina a hodně jsem to odsuzoval, ale druhá je velice kvalitní, že bych se za ní ani nebál dát 5 hvězd. V souhrnu je to pro mě tak 3-4 a stále nevím co z toho. ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

Speechless ... Fascinující a strhující příběh člověka, který chtěl a uměl žít..nezáleží totiž na tom jak dlouho žijeme, ale co všechno za tu dobu stihneme! Osobní demonstrace proti systému je mi poslední dobou čím dál bližší a po zhlédnutí mám sto chutí odjet hledat sama sebe taky! Kvalitní příběh a velmi hezky natočen! Emile Hirsch je fantastický! Práce kamery se mi moc líbila a prolínání současného příběhu s flashbacky srozumitelně zpracované! Ani Stewartová mi tady nelezla moc na nervy. Snímek ve mně zanechal hodně silné emoce. A že "happiness is only real, when shared"....na to si každý musí přijít sám a jsou tací, mezi které se taky řadím, kteří k tomu potřebují někdy takovýto radikálnější způsob zjištění... jen doufám, že pro mě ještě pozdě nebude. Každopádně i kdyby bylo, mohla bych říct " I have had a happy life..." a kdo to v dnešní době může říct, kdo ví co to vůbec znamená? ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho blázna, který nějakým zázrakem přežil tak dlouho, jak přežil. Od začátku mi byl hlavní hrdina nesympatický a film mi přišel jak nějaká vymývárna mozků - kombinace krásných záběrů přírody, relaxační hudby a těch jeho komentářů. Chtěl jsem tomu tak dát jen dvě nebo tři hvězdy... závěr si mě ale získal a i ten chlapík aspoň trošku prozřel. Když to shrnu, tak jsem se po většinu stopáže spíš nudil, ale jako celek to smysl dává a provedeno je to opravdu dobře. Na tenhle film si určitě někdy zase vzpomenu. P.S.: Herci hráli fakt dobře - hlavně Stewart mě fakt překvapila. Možná opravdu umí hrát. :) ()

cmuchalprvni 

všechny recenze uživatele

Když porovnám knihu s filmovým zpracováním, tak na původnosti film lehce ztrácí. Herecké obsazení je vybráno skvěle, Hirsch si mě svým ztvárněním hlavní role naprosto získal. Soundtrack od Eddieho Veddera je další intenzivní stránkou, bez které by nebylo tak uhrančivého filmu. Útěk do divočiny patří mezi mé nejoblíbenější filmy, charakter Christophera se mi líbí svou odlišností od většiny lidí, svojí spontánní povahou, chutí cestovat, poznat neznámé věci a dychtivostí se nového něco naučit. Po projekci jsem několik dní stále musel přemýšlet o nešťastném osudu McCandlesse a řešit, jaký by měl život, kdyby se z Aljašky dostal. Nechal by se adoptovat? Vrátil by se k rodičům nebo k lidem, které potkal na cestě, nechal by se zlákat láskou k dívce? ()

Arquitecto 

všechny recenze uživatele

Bláhově jsem si myslel, že svůj první komentář symbolicky věnuji jedné z otřelých filmových klasik, na niž nedám dopustit. Ale já, blbec, se musím v úvodu roku podívat na film, který ani dva týdny po projekci nemůžu pustit z hlavy. Na film, který mě v mnohém inspiruje, motivuje a nutí nahlížet na svět trochu jiným úhlem pohledu. Samotný snímek mě utvrdil v jeho výjimečnosti již v prvních minutách. Hlavní postavě jsem sice po nějakou dobu nemohl přijít na chuť, ale to bylo přesně to, co jsem potřeboval. Najít si k jeho charakteru cestu, pochopit jeho chování, docenit jeho činy. Možná jsem se nechal strhnout emocemi. Možná jsem se příliš vnesl do děje. Nicméně ve výsledku mi přišla i avizovaná dvou a půl hodinová stopáž málo. Všechny tři dějové linie spolu zkrátka vytvořily dokonale harmonický celek, které mi v součtu s precizním hudebním podtextem nabídly nezapomenutelnou podívanou. A ač jsem milovníkem charakteru velkých měst, takové výlety do panenské přírody bych si nechal líbit častěji. Nezapomenu. Nikdy. Slibuji. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Po velmi pozitivních ohlasech tady jsem přeci jen čekal větší pecku. Po pravdě mě za srdce mnohem více bralo příběh číst v různých článcích než samotné sledování filmu. Trochu kýčovité, občas zase spíš nudné. Ne že by mě to nějak iritovalo, ale cítím se trošku zklamán. Možná bych v tomto případě volil raději kratší stopáž. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

O Into the Wild se dají říci dvě věci: 1. Film obsahuje skvělou hudbu. 2. Je to ukrutná nuda ještě dále umocněná nesympatickými herci. Z toho logicky plyne, že Into the Wild se stalo jedním z nemnoha filmů, u kterých jsem bohužel nedokázal vydržet do konce. U filmu z TOP 200 je to zarážející, ale opravdu to nešlo vydržet. Celkově se mi nelíbilo ani zpracování filmu. Nechci vyloženě říci, že všechno je špatně, ale téměř všechno ano. Na horní příčky žebříčku nejlepších filmů tohle dílo rozhodně nepatří a být to na mě, tak skončí v propadlišti dějin. ()

jirkis 

všechny recenze uživatele

Film, který mě naprosto oslovuje, inspiruje a motivuje. Kéž by byl svět tak jednoduchý, jak si Christopher představoval. Jednou si možná taky rozdělám oheň bankovkami a někde zmiznu :-) TOP 10 ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který mě donutil přemýšlet, pokládat si nelehké otázky a marně se na ně snažit najít odpovědi. Díky za to i za skvělého videoprůvodce krásami americké divočiny. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Chuť tento krásný film okomentovat přišla dnes, kdy se chystám do lesů na chatu, kde si užiji alespoň chvíli samoty. Předpovídají se bouřky a déšť. Doufám v příjemný zážitek, kdy si večer otevřu okno do lesů, chládku, ticha, hvězd, klidu, šumění lesa a nočního hromobití. Ale k filmu... tedy hlavně k hudbě, která mě naprosto uchvátila. Nemohla jsem se jí naposlouchat. Film jsem zhlédla před 5 měsíci, ale stále ve mně zůstává. Hlavní hrdina mi je velmi sympatický. Jak vzhledem, povahou, tak jeho myšlením.  Byla jsem zvědavá, jaký bude jeho návrat do reality. To, že je příběh podle skutečných událostí zase dokazuje, že je asi vše možné. Zcela jistě jsem film neviděla naposledy. A ta hudba... ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama