Reklama

Reklama

Málokdo z nás má takovou odvahu jako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Bylo mu dvacet dva, když dostudoval vysokou školu, ale místo toho, aby zaplul do civilizačního proudu, ukázal mu vztyčený prostředník a z naivního snílka se proměnil v symbol jedné generace Američanů. Každý krok jeho cesty z města do té nejsyrovější divočiny sledoval slavný herec Sean Penn, který se tentokrát spokojil s rolí režiséra a scenáristy. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 837)

xxENDxx 

všechny recenze uživatele

Nádherná exkurze do Severoamerické divočiny, ve které exceluje Emile Hirsch. I přez 140minutovou stopáž film nenudí, a spokojeně si plyne, a vy se necháte unášet. Přivítal bych ale víc prostoru pro určité charaktery, a lépe rozvedené, co přesně hlavního hrdinu k jeho činu vedlo...to jediné mi chybělo k dokonalosti. 90% ()

asentra 

všechny recenze uživatele

Kdybych řekla, že jsem to pobrala, tak bych kecala. Celou dobu jsem uvažovala, o čem to vlastně je. O hledání sebe sama? Možná. Nicméně se nabízí docela dobrá otázka, zda hlavní hrdina byl cvok nebo ne. Byl to vzdělaný mladý muž, kterému přeskočilo? Naivní snílek, rebel, nebo zkrátka člověk, který viděl něco, co ostatním unikalo? Osobně bych byla pro tu poslední možnost, ale je nejspíš na každém, co si z toho vybere. Možná, že si vzal moc velké sousto, možná, že mezitím zcvokatěl, možná, že si jenom chtěl najít ten svůj smysl života. Přestože má tenhle film přes dvě a půl hodiny, nemůžu říct, že bych se nudila. Moc se mi líbila kamera i hudba, jen hlavního hrdinu bych občas lehce přiškrtila. Hmm, celou dobu jsem vlastně uvažovala, kolik hvězdiček dám a i přesto, že sem to moc nepochopila, jistá fascinace proběhla. Takže tentokrát za čtyři. ()

guri 

všechny recenze uživatele

Pozvolna ubiehajuci (ale vobec nie nudny) pribeh o idealoch Chrisa McCandlessa (Emile Hirsch) a mnozstve viac ci menej dolezitych postav na jeho ceste za slobodou. Okrem vynikajucej kamery a hudby musim este spomenut vykon E. Hirscha, z ktoreho sa formuje coraz zaujimavejsia herecka osobnost. ()

Shona 

všechny recenze uživatele

K Útěku do divočiny jsem přistupoval s velkým očekáváním a bohužel zůstalo jen u něj. Ne že by na tomto filmu bylo něco vyloženě špatného. Nemůžu mu vytknout téměř nic. Po všech stánkách velice zdařilé od herců, přes výbornou hudbu, až po krásnou krajinu všechno OK. Jen ta délka, ta délka, za těch 140 minut a s takovým scénářem se snad nešlo nenudit. Bohužel musím dát výrazně nižší hodnocení a konstatovat, že víckrát už si to asi nepustím. ()

A_málka 

všechny recenze uživatele

Film, který může ukázat životní cestu, někoho může dostat do deprese a někoho také unudit k smrti, každopádně pro mne byl ve všech ohledech inspirující. Rozhodně ho řadím do pytlíku s nápisem "to nejzvláštnější a nejsilnější, co jsem kdy viděla." ()

raelz 

všechny recenze uživatele

Naprosto bez diskuze jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděl. Rozhovory výborně napsaných charakterů je prostě radost poslouchat a dokonce i sám hlavní hrdina, kterému jsem tak trochu nemohl odpustit jeho útěk a bolest způsobenou jeho rodině, mě dokázal přesvědčit. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Krása, prostě nádhera! Když jsem to sledoval, měl jsem obrovskou chuť uskutečnit právě něco takového jako Chris - prostě jen jít dál a dál, útect "do divočiny" od celé té "hypocritical society". Režie skvělá, výprává fascinující, atmosféra pohlcující. I když je to strašně dlouhé, nebudete si přát, aby to skončilo. S Chrisem jsem se sžil a hltal každou stopu, kterou na své cestě ušel, každé sebemenší dobrodružství, které zažil, lidi co potkal, prostě všechno - fandil jsem mu, chápal ho (v určitých mezích samozřejmě). Neskutečně silný a myšlenkový příběh, který bude doznívat hodně dlouho, a který toho mnoho nabízí. Dějová zpřeházenost, voice-overy nepřítomných lidí.. překvapivě mi to nevadilo. Tenhle film má také jeden z nejlepších soundtracků - rozhodně doporučuju. Emile Hirsch se mi tímto filmem vryl nesmazatelně do paměti (už v Alpha dog byl vážně dobrý) a o to víc se teď těším na Speed Racera, kterého zanedlouho uvidím. (Spoiler) Ten smutný konec jsem vážně nečekal, ale o to víc zintenzivnil můj celkový zážitek z filmu (schodou okolností zrovna čtu zrovna Walden :) ) a těším se, až ho uvidím podruhé, protože na takové filmy je radost se dívat (chystám se i na předlohu).... || Přečteno, viděno podruhé.. uznávám, že můj předchozí komentář je poněkud přitroublý, ale nechám jej tady ;) Ne, teď vážně, je to výborný film, který toho má hodně co nabídnout a měli byste si na něj udělat čas.... ()

Lipi21 

všechny recenze uživatele

39% REŽIE / Sean Penn: * (podle mého názoru trestuhodně zpracované, dvě hodiny absolutní nudy, závěr poměrně zajímavě udělaný a troufnu si říct i zdařilý, kdyby film trval hodinu, možná bych režii hodnotil o několik hvězd kladněji) HUDBA / Michael Brook, Kaki King, Edie Vedder: *** SCÉNÁŘ / Sean Penn, Jon Krakauer (kniha): * (námět bych hodnotil klidně 4 az 5 hvězdami, opravdu zajimavé téma, od kterého jsem si hodně sliboval, bohužel dialogy jsou tak stupidní, že po filmu zůstane na jazyku intenzivní pachuť přesládlého želé, ani nemluvě o rozbředlém ději, který většinu času nudí, nesmyslná přítomnost mnoha postav, nesmyslná přítomnost mnoha scén, patetické promluvy s dědou, řada nelogických věcí - viz hbitý úprk strážcům parku s kánoí po skále - "ten kluk byl vážně borec!") HERCI: ** (Emile Hirsch u mě s postupujícím časem svým rozumováním vzbuzoval stále větší antipatie, navíc ani nikdo z ostatních herců mě dostatečně nezaujal) KAMERA / Eric Gautier: **** (snad jedné, co se povedlo) ___________________________________________________________________________________________NA TENHLE FILM JSEM SE OPRAVDU TĚŠIL, PROTOŽE MÁM RÁD PŘÍRODU A VLASTNĚ I V CELKU PODOBNÝ POHLED NA SVĚT JAKO HLAVNÍ HRDINA. ZAŠEL JSEM NA NĚJ DO KINA. A BOHUŽEL - TAKHLE JSEM SE V KINĚ OPRAVDU DLOUHO NENUDIL. STYLEM JAKÝMI JE TA "FILOSOFIE ŽIVOTA" PŘEDKLÁDÁNA MĚ IRITUJE A URÁŽÍ...A NEMŮŽU SI POMOCT, DĚLÁ I Z HLAVNÍHO HRDINY, ALESPOŇ V MÝCH OČÍCH, AROGANTNÍHO, PATETICKÉHO HLUPÁKA... NEVÍM MOŽNÁ TAKOVÝ CHRISTOPHER MCCANDLESS OPRAVDU BYL - MUSÍ SE ALE POTOM O NĚM TOČIT TŘÍHODINOVÝ FILM? ()

Kublai 

všechny recenze uživatele

Ten film bere dech... Nemůžu si pomoct, ale když Alex Supertramp umíral, ta scéna v autobusu, já se bál tak, jako nikdy během nějakého horroru, bylo to příšerně subjektivní, okamžik smrti osamělého člověka v divočině... neuvěřitelný zážitek!!!! ()

Smidak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě vzal napodruhé natolik, že ani nevím, jak ho okomentovat. Už dlouho mě žádný film nevtáhl jako tenhle... Úžasná hudba, krásné záběry přírody, dokonalá svoboda... Určitě budu brečet i napotřetí. 5* /// nejen napotřetí, ale i napočtvrté :) ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Abych byl zcela uprimny, prvni dve tretiny me film vylozene nebavil. Nejak jsem se jim ale prokousal a nelituji toho. Cim vice se blizil konec, tim vice si clovek uvedomoval myslenky skryte v celem pribehu. A nektere z nich mely opravdu hloubku... Puvodni sotva 3 hvezdicky proto menim na slusne 4, protoze jsem si z tohoto filmu ve vysledku odnesl vazne mnoho. "Happiness only real when shared..." ()

jofffo1 

všechny recenze uživatele

"Potřeboval jsem pohyb, a nikoli jen jakési poklidné přežívání. Potřeboval jsem vzrušení a nebezpečí a možnost obětovat se pro svou lásku. Cítil jsem v sobě pretlak energie, která však v našem klidném životě nenacházela uplatnění." ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Film ako sam osobe nemôže nijako formovať ľudskú osobnosť ani ovplyvňovať vlastné rozhodnutia. No tento film sa o to pokúša. Tak jemným spôsobom aký som doteraz nevidel. Film ktorý vyslovuje určitý názor na svet a spoločnosť, v podaní úžasnej réžie(čo je skvelý Sean Penn) a nepredvídateľnej kvality u hlavného herca, ho vyslovuje tak razantne a pritom tak nenásilne že si ho musíte zamilovať. Soundtrack v podaní zase brilantného eddieho(pearl Jam) , je jedným slovom- úžasný(možno aj to naj na filme). Ale čo mňa najviac zaskočilo a dokonca sa priznám, že mi vyvolal úsmev na tvári, bolo priam bohovské poňatie kamery. Ako by ste v tom filme hrali aj vy. Alebo by ste to prinajmenšom prežili. Takú kameru som nevidel... no ani nepamätám. mnohí filmári by sa mohli učiť. To keď sa počas plavby na rieke alebo pri rozprávaní sa s jablkom usmeje herec do kamery... áno je to protichodné s realitou a priblížením príbehu publiku čo naj vierohodnejšie..ale kurva koho to trápi?!. Veď je to tá naj vec aká tam mohla byť. Úprimne si priznajme. Tento film nieje pre konzumné publikum. je to pre náročnejšieho diváka, ktorý ale po dvoch hodinách strávených pri telke alebo v kine si môže s kľudom povedať.. ,,Bože ja som rád, že som to videl". No a podla mňa veľké plus čo sa nevída v dnešných filmoch čo určite budú so mnou súhlasiť aj mnohý iný užívatelia tohto serveru... je lyrická stránka príbehu. Verše z kníh a samotné dialógy o názoroch na svet. Všetko podané v neuveriteľnom štýle ktorý zachviľu bohužiaľ už nebude vidno skoro nikde:( Škoda no. Tak ale stačilo vychvaľovania, i keď si to podla mňa tento film zaslúži. Dávam mu 98% lebo percento strhávam za krátkosť film a slabý rozbeh zo začiatku(fakt rušivá časť filmu). a Percento dolu lebo 99% ma Shawshank :) A to je predsa len iná klasa ktorú nič neprekoná. Predsa len niečo tomuto filmu chýba či vykúpenie malo.Takže 98%.WOW! ()

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

I když tento film má bezmála 2 hodiny a půl, není zde žádná pasáž nebo místo, které by bylo hluché nebo vyznělo naprázdno. Každá druhá věta, ne-li každá by se dala zapsat a pověsit na zeď. Strhující příběh, který je podkreslen nádhernými záběry kamery a velmi podmanivou hudbou. Ačkoliv je to příběh spíše smutný, vyznívá optimisticky a zbůsobem, jakým je zde vykreslena smrt, před tím se dá jen smeknout. Tleskám Emile Hirschovi a Seanu Pennovi s přáním, aby natočil další takový parádní snímek. Jen by mě zajímalo, jak se na Aljašce vzal ten autobus:) ()

FeiNike 

všechny recenze uživatele

Podobenstvo o jasnom cieli a ceste za jeho uskutočnením, ktoré je možné vnímať ako ukážku veľkej odvahy ísť za svojim snom, odsúdenie konzumnej spoločnosti aj ako portrét jedného zbabelého a naivného egoistu.. Krásy Aljašky berú dych, piesne Eddieho Veddera rezonujú do hĺbky, herci hrajú perfektne a záverečná katarzia devastuje emócie.. Sean Penn sa týmto filmom postaral o najsilnejšie precítený filmový zážitok môjho života. ()

Liduskaa 

všechny recenze uživatele

148 minut tohoto příběhu na mě bylo trošku moc...Chvílemi sem nevěděla jestli sedět,ležet nebo jak to vlastně udělat abych udržela pozornost...Příroda krásná, příběh neokoukaný, herecké výkony výborné, ale přesto je něco co mi na tom filmu vadí...ale jinak jsem moc ráda,že sem předem nevěděla jak film dopadne a díky nečekanému závěru dávám hvězdičku navrch... ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama