Reklama

Reklama

Málokdo z nás má takovou odvahu jako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Bylo mu dvacet dva, když dostudoval vysokou školu, ale místo toho, aby zaplul do civilizačního proudu, ukázal mu vztyčený prostředník a z naivního snílka se proměnil v symbol jedné generace Američanů. Každý krok jeho cesty z města do té nejsyrovější divočiny sledoval slavný herec Sean Penn, který se tentokrát spokojil s rolí režiséra a scenáristy. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 837)

Immort4lek 

všechny recenze uživatele

Velice silný snímek,který je natočen podle skutečné události.Hlavní postavou je Christopher McCandless,dobrodruh tělem i duší co se vydá na tu nejtěžší cestu svého života a tou je Aljaška.Podle mě jeden z nej filmů co jsem kdy viděl,doprovázený skvělou hudbou od Eddieho Veddera.Film který se Vám dostane pod kůži a ne a ne ho z ní dostat. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Tento film mne donutil přečíst si předlohu a zjistit si další reálie o Chrisovi (doporučuji wikipedii a vygoolit pár fotografií z filmů nalezených v jeho aparátu). Film, kniha i soundtrack mne doprovázejí už řadu týdnů, prakticky každý den. Objektivní hodnocení po takové době skoro není možné. Vztah k samotnému příběhu začínal docela rozpačitě, skoro by se dalo říct s lehkou averzí. Nelíbila se mi ta mladická naivita Chrise a nereálnost filmu (kniha je poněkud realističtější a drsnější). Postupně však můj vztah přerostl v silné pouto. Jak se tak říká.. srdcovka. Za to jsem vcelku vděčný, protože nových srdcovek už člověk dnes moc neuloví. ()

jokerik 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na chudáka-kluka, o kterém jsme kdysi na střední škole při angličtině četli v Headwayích. Už při několika prvních minutách sledování filmu, jsem si na tuhle hodinu vzpomněla. Koneckonců – článek psaný angličtinou pro středně pokročilé se honosil nadpisem „Into the wild“. Taktéž zvaný film na mě udělal stonásobně větší dojem. Nejen kvůli podkreslujícího-ho, skvělého soudtracku od Eddieho Veddera – pašáka z Pearl Jam…Je to silný, dojemný příběh, který se vesměs odehrává na těch nejnádhernějších koutech severní Ameriky. Emile Hirsh je je v téhle roli naprosto pompézní. Sean Pennovi patří hluboká poklona a poplácání po rameni! „Society, you're a crazy breed, I hope you're not lonely without me, society, crazy and deep, I hope you're not lonely without me!“ ()

Ollie.ver 

všechny recenze uživatele

Into the Wild je krásny film svojim dejom a myšlienkou, ale tiež aj po vizuálnej a hudobnej stránke. A tak to má byť. Happiness only real when shared. -Christopher McCandless ()

Mr.Lojza 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych kritizovat režii Seana Penna nebo herecké výkony, ale prostě celý tento příběh a film jsem si moc neužil a spíš jsem měl co dělat, abych se přemluvil k dokoukání. ()

spacemaster 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný snímek ukazuje touhu muže uniknout zkažené civilizaci a žít jako dobrodruh, jako Supertramp. Nádherná příroda a přesvědčivé výkony herců plus atmosféra, která nadchne stojí za maximální hodnocení. ()

hodbodka 

všechny recenze uživatele

Na Útěk do divočiny jsem se koukla úplně náhodou. Ale těchto náhod se prostě nelituje. Dobrodružství se meze nekladou... A že ho tu je požehnaně. Zkrátka u tohoto filmu se prostě zamyslí snad každý. Nádherná příroda se zajímavým dějem a velmi sympatickou hlavní postavou, která se naprosto vyjímá všem ostatním. Ten čin - útěk do přírody od všedního života, mě uchvátil nejvíc. Konec si vyloží každý sám, tak jak to cítí. Jedno shlédnutí nestačí. ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Sean Penn natočil priemerný film s priemerným scenárom, kamerou a hudbou o inšpirujúcom človeku.O Chrisovi som počul, ešte pred videním tohoto filmu. Prvá scéna s mamou mi osviežila pamäť takže som vedel do čoho idem a ako málo sa o Chrisovi skutočne vie, ako žil. Nemyslím si, že ho Penn skutočne vyjadril dobre práve naopak. Snímok ťaží z toho, že je zo skutočnej udalosti. Mňa neoslovil, aj keď Chrisa obdivujem, tento film obdiv nezískal. P.S." scéna s medveďom bola riadne atmosferická. ()

Screenname 

všechny recenze uživatele

Jen málo filmů se povede jako tenhle. Jeho pravdivost, lehkost a jakási osvícenost zárověn s čirou nespoutaností příběhu tohodle mládíka, který zaplatí životem za poznání a potěšení, dělá s tohodle snímku mistrovský kousek. ()

JuniorSrky 

všechny recenze uživatele

"CLIMACTIC BATTLE TO KILL THE FALSE BEING WITHIN." ... Srdcovka všech srdcovek. Jaký film může být silnější, když se dokážete ztotožnit s hlavním hrdinou a dát mu za pravdu v každé jím vyslovené větě a názoru. Kdy představuje jeho prožívání a myšlenky přesně to, co prožíváte a jak myslíte právě vy. Kdy máte pocit, že byste si s ním rozuměl v každé, každičké věci. Útěk do divočiny mě oslovil něčím velice osobním, lidským, přesahujícím mé chápání. Jedno zhlédnutí tohoto skvostu mi ale nestačilo. Celé čtyři měsíce jsem si pouštěl jednotlivé scény do zblbnutí. Sám tomu ani nemůžu uvěřit, ale stále mi měl co dát. Měl jsem v sobě jakousi potřebu znát každý detail Chrisova putování, jeho prožitých dobrodružství a nesvár... "Potřeboval jsem pohyb, a nikoli jen jakési poklidné přežívání. Potřeboval jsem vzrušení a nebezpečí a možnost obětovat se pro svou lásku. Cítil jsem v sobě přetlak energie, která však v našem klidném životě nenacházela uplatnění." (L. N. Tolstoj) ... Tohle je ten nejkrásnější dárek pro lidi, kteří se v životě řídí morálním kodexem: "Pravdou žít a pro pravdu zemřít." Pro ty, kteří přemýšlí svou vlastní hlavou a chtějí v životě zažít něco více, než jen vlastnit co nejvíce majetku, protože ten ani zdaleka nemůže člověku přinést žádný povznášející pocit. Ne věci, ale pocity a zážitky nás doopravdy obohacují... Ať už je to knižní předloha, nebo i film samotný, v obou případech jsem se dočkal naprostého boooomu. Kniha díky Jonovi Krakauerovi je perfektní pohled do života Chrise, jeho myšlenek atd. a na druhou stranu film, který se vůbec nesnaží knihu předhánět, ji prostě jen bezchybně doplňuje... Pro lidi, kteří nazývají Chrise nerozumným, mladým hlupákem, mám vzkaz v podobě citátu: "Odsuzovat druhé je vždycky nesprávné, protože nikdo nemůže nikdy vědět, co se odehrálo a odehrává v duši jiného člověka." (L. N. Tolstoj) ... Jednoznačně nejzásadnější film mého života a to nejen kvůli tak extrémní podobnosti vlastností, prožitých situací, názorů a hodnotového měřítka mé osoby a Chrise... “I have lived through much, and now I think I have found what is needed for happiness. A quiet secluded life in the country, with the possibility of being useful to people to whom it is easy to do good, and who are not accustomed to have it done to them; then work which one hopes may be of some use; then rest, nature, books, music, love for one’s neighbor — such is my idea of happiness. And then, on top of all that, you for a mate, and children perhaps. — What more can the heart of a man desire?” ― Leo Tolstoy, Family Happiness and Other Stories ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatná kamera a střih! Člověk ve všech těch nádherných obrázcích místama skoro ani nepobíral myšlenku. Názorovou radikálnost hlavního hrdiny beru jako nadsázku v celé té kritice konzumní společnosti. Výborný film s hlubokou myšlenkou. ()

EggO 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem premyslel jak tento film ohodnotim, na jednu stranu jsem se u nej strasne nudil, ale na druhou stranu jsem se ke konci naprosto vzil do hlavni postavy. Ale ted si spise rikam, proc obdivovat kluka, ktery udelal naprostou silenost, jen aby si vylepsil sve ego?! Proc litovat nekoho kdo si takovy osud sam vybral?! Ten kluk nemel ani potochu o tom co vlastne dela, ano byl chytry a sel si za svym cilem, jenomze myslel pri tom jen na sebe, nedbal na potreby ostatnich. Nechapu ani proc chtel tak moc na Alijasku...paneboze co to melo za smysl? si udelat trip po Americe a dokazat co vlastne jsem za vola? Co se mi ale libilo, ze smazal dokonale svou identitu a na tom mel byt zalozeny tenhle pribeh a ne na pripitomnelem cili vyjet si na alijasku a zit jako nejakej domorodec. minusy- Samotny pribeh se mi zda nesmyslny. Film bych zkratil tak o hodinu, dlouhe nudne pasaze, kdy jsem se modlil at uz to zkonci! plusy+ Nadherna kamera. Kazdy druhy frame by mohl byt nadherny obraz. :) Dokonaly herecky vykon Emile Hirsche, kdy si k nemu clovek hleda cestu strasne dlouho a jak ji najde, tak se modli at to zkonci Happyendem. Jenomze ten Happyend clovek chce proto, jelikos si po ceste nasel velke zivotni pouta, ktere potom nesmyslne opousti, coz je spise minus... :D ale herecky vykon je dokonalej! 3 hvezdy predevsim za herecky vykon, bez Hirsche by to byl odpad. A to ten kdo me zna vi ze odpad dam opravdu jen fakt spatnym filmum. ()

Reproduktor 

všechny recenze uživatele

Skvostný snímek. Sean Penn odvedl naprosto dokonalou práci. Sice jsem tento film musel vidět až na podruhé, abych docenil jeho kvalitu ale to nesnižuje jeho význam. ()

Rostiiik 

všechny recenze uživatele

Filmy natočené podle skutečných událostí. Z toho mám vždy obavy, aby to naplnilo mé očekávání. Ale tohle je to strhující příběh byl jsem naprosto unešen. Po shlédnutí tohoto filmu Vás napadají otázky proč žít tak materialistický život. Takhle na mě působil tento film po shlédnutí. 5 hvězdiček. ()

rischa65 

všechny recenze uživatele

V tý "strašlivý divočině" se tisíce lidí narodilo a denně tam normálně žijí a pracují. Hoch tady spoustě lidí "mluví z duše", ale po 148 minutách výkřiku svobody rychle klobásu do ruky, nazpět k televizi či noťasu a termostat pro jistotu pootočit trošku doprava. A pro ty, co to myslí vážně-pár míst v autobusu je prý ještě volných... Nicméně krásná filmová balada, Pearl Jam a z úcty k Chrisovi, který to alespoň zkusil. ()

Caan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě jednoduše dostal. Naprosto mě pohltil. Chtěl bych ho prožít, ne se na něj jen dívat z tepla postele a alibisticky se vymlouvat, proč se alespoň nepokusím o to samé. Utéct z tohoto světa, z téhle prohnilé společnosti, od moci peněz, pravidel jak má člověk žít. Samozřejmě, některé z těch pravidel, nebo idejí dobrého života - jako je postav dům, zasaď strom, zploď syna - jsou i sny, kterých chce člověk dokázat a o kterých sní. Ale co se vrátit k začátkům a základům života - splynout s přírodou, bez výdobytků moderní civilizace, bez lidí, byrokracie, nutnosti pracovat (a tudíž prožít třetinu života vyděláváním na to, aby mohl člověk aspoň trochu žít v druhé třetině a ve třetí renegerovat na první) ?. Vrátit se k životu bez uměle vytvořeného koloběhu života a umělých zákonů a řídit se jen tím jediným, základním a přirozeným Zákonem přežití? Patřím k lidem, kteří by si to chtěli vyzkoušet, které to nesmírně láká; už jen proto, že touží po samotě, klidu, tichu. Ale také bohužel patřím k těm, kteří tomuto snu nejsou schopni položit reálné základy. A velmi obdivuji ty, kteří tu odvahu v sobě najít dokázali a svými příběhy pak i inspirovali jim podobné. Pevně věřím a doufám v to, že Útěk do divočiny přiměl alespoň jednoho člověka si tento svůj sen prožít. Sílu na to totiž má. ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama