Reklama

Reklama

Málokdo z nás má takovou odvahu jako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Bylo mu dvacet dva, když dostudoval vysokou školu, ale místo toho, aby zaplul do civilizačního proudu, ukázal mu vztyčený prostředník a z naivního snílka se proměnil v symbol jedné generace Američanů. Každý krok jeho cesty z města do té nejsyrovější divočiny sledoval slavný herec Sean Penn, který se tentokrát spokojil s rolí režiséra a scenáristy. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 836)

nataska 

všechny recenze uživatele

Najsexi typ filmu aký len môže byť. Bolo to tak živočíšne, naturálne a plné hliny, že som cítila tú slobodu aj doma za počítačom. Keď si to porovnám s údajnou bibliou road stories On the road (s filmovým spracovaním samozrejme), musím len žialiť. On the road neukazuje slobodu, ukazuje štýl a to, aké to bolo "cool". Ale toto bolo niečo iné, malo to dušu a drsnú poéziu. Tlieskam. ()

kamilao 

všechny recenze uživatele

Ohodnotila jsem tento film 3 hvězdičkami.....potom jsem si tady přečetla komentáře a jeden z nich uváděl, že ačkoli z filmu nebyl nadšený, tak na něj vlastně často myslel. I já to mám stejně. V celku musím říct, že film je táhlý, chvílemi nudný....ale vnitru nakonec velmi zajímavý. Upřímně řečeno jsem čekala na konec filmu (jinak bych to nejspíš vypnula). Takže dala jsem ***, ale měním na **** a to díky hereckým výkonům a také skvělému scénáři. ()

Madneo7 

všechny recenze uživatele

Pekná kamera. Zaujímava hudba. Dobrý scénar. Hirsch hrá dobre. Snaha vykresliť udalosti citlivo. Mnohí sú z príbehu nadšení. Žiaľ, pre mňa, je to film o ľudskom egocentrizme, arogancii a hlavne stupidite. ()

adam7 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, úžasná myšlienka, posolstvo, monológy (škoda dialógov, ktoré sa mohli lepšie rozpracovať), herci, .... 5* bez váhania .... Najlepšia scéna : Rozlúčka Rona a Chrisa, bezmocný Chrisov otec, záverečná scéna, .... je ich veľa. ()

andrej9999 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme ma najviac zaujal filozofický postoj, ktorý prechádza vlastne od nevinnej rebélie, anarchizmu a apatie k jednoduchej radosti z každodenných maličkosti, až napokon vyústi do existencialistickej problematiky. Navyše sa jedná o skutočný príbeh a kladiem si otázku čo by bolo, keby sa neskončil predčasne. ()

error81 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil až 5 let po jeho uvedení (wtf) a je to asi dobře, protože ve mně zanechal hlubokou rýhu, a to se dnes povede málokterému filmu. Skutečný příběh s podmanivou hudbou Eddie Veddera. Hluboká poklona Seane. ()

Road.Man 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca knižná predloha, vďaka ktorej si ju všimol Sean Penn a natočil pre mňa najlepší film roku 2007. Emile Hirsch stvorený pre hlavnú úlohu a Eddieho Veddera soundtrack netreba komentovať. ()

lupik84 

všechny recenze uživatele

Luxus. Můj film roku 2013 :-) z předstihem můžu říct, že lepší film tento rok neuvidím. Tento smímek je ukázkou toho, že se přede mnou skrývá ještě mnoho filmů, které musím ještě najít :-) ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o mladém člověku, který se rozhodne úteci od společnosti, žijícím v každodenním shonu, do syrové, drsné a dechvyrážející volné přírody Aljašky. Film jsem prožil až do posledního okamžiku! ( jen pohledy Christophera do kamery bych oželel) ()

oondrejj 

všechny recenze uživatele

Hviezdičky za krásne scenérie, výborné vedľajšie postavy, fajn hudbu a skvelé vykreslenie toho, čo z duše nenávidím - hlavnej postavy - najväčší mysliteľ na Zemi, ktorý jediný vie, ako správne žiť život. Celý film hovorí svoje životné múdra, ja to nazývam pseudointelektuálne kecy, až napokon na konci filmu a svojho života napíše jednu vetu, ktorou poprie všetko, čo predtým urobil. Ešte raz - naozaj pekne vykreslený typ človeka, ktorý to prekombinuje a celkovo si nereálne nahovorí, aký je originálny a hlavne všetko vlastne robí, len preto aby si tak pripadal. Na druhej strane sen o živote v súlade s prírodou máme mnohí, tu sa ho len pokúsil zrealizovať dement. ()

TeeToTaller 

všechny recenze uživatele

"Rather than love, than money, than faith, than fame, than fairness... give me truth." Něco neuvěřitelného, co se může člověku stát po zhlédnutí dvouhodinového filmu. První dojem nebyl až takový... po třech dnech musím konstatovat, že Into the Wild působí na lidské mozkové závity asi tak, jako by mezi ně někdo nakladl vajíčka a jak se z nich líhnou larvy - vy musíte čím dál víc přemýšlet, přemýšlet nad příjemnými věcmi dnem i nocí a třeba částečně přehodnotíte své životní priority. Ten pocit svobody, který na vás z obrazovky srší, je zkrátka okouzlující. ()

lubosss 

všechny recenze uživatele

Život je krásny aj keď sa nám občas takým nezdá. Či budeme v živote bojovať alebo ním kráčať vpred je na nás. V boji vždy niekto prehrá, cesta sa raz iba pokojne skončí. Christopher McCandless si vybral boj, ktorý prehral. ()

Mr.bongo 

všechny recenze uživatele

Jedinečné road movie, která se drží poměrně přesně knižní předlohy od Jona Krakauera, který nejprve napsal o Chrisovi článek do časopisu, ale tak ho to zaujalo, že zapátral do hloubky a napsal knihu (vřele doporučuji si přečíst). Příběh umí zabrnkat na velmi jemnou strunu v každém citlivě svět vímajícím jedinci a možná rozeznít velké změny. U mne inspirativní až příliš a s dlohohrajícím efektem. Byl to poslední impuls, který mne přivedl na 9 měsícu dlouhou cestu po souši z Prahy až do Indie a Nepálu. První shlédnutí bylo jako vrátit se v čase o deset let, jenže tenkrát jsem neměl vůbec koule na to něco takového uskutečnit a vyrazit cestovat, i když jsem po nečem takovém toužil... Skvělá hudba od Eddieho Veddera a nádherné panorama amerických hor a krajiny, některé momenty až příliš plné patosu, ale to nic nemění na síle a kvalitě celého díla. ()

Kubi 

všechny recenze uživatele

Film, jak se patří. Celý film jsem očekával, kdy se Supertremp dostane domů a všichni budeou šťastný. No...trošu jsem se zpletl. Po dlouhé době jsem narazil na film s ne zrovna happy endem. Nezbývá mi nic, než obdivovat, jak film, tak Christophera McCandlesse. ()

Mr.Daviss 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Tohle jediné slovo vystihuje tenhle film. Dokola se ve mě střídali všemožné emoce, až se mi z toho začalo v žaludku dělat mdlo. Nevěděl jsem jestli mám být dřív udivený, brečet jako malá holka, nebo se radovat ze štěstí které prožívá. Mám rád filmy které mi něco dají, když z nich mám pocit že ty 2 hodiny času za to fakt stály a to v tomto případě můžu říct sto procentně. Zajímavost: Herec hlavní postavy byl do filmu tolik zapálen, že zhubl, zhubl tolik že záběry u konce jeho života (postavy) nejsou upravovány. 100% ()

eyeskiller 

všechny recenze uživatele

Niekedy proste film vyjadrí všetky vaše skryté myšlienky za vás... Toto je ten prípad. Myšlienka, ktorá Vám nedá spať... hodiny hodiny premýšľania... ()

Christissimo 

všechny recenze uživatele

Film, který mě dostal. Tím víc, že to skutečný příběh. Útěk do přírody, absolutní svoboda, útěk z města, ze svazjící rutiny, z uspěchaného života, z anonymní společnosti, spoléhání jen sám na sebe, otevřené možnosti, očekávání, co mě vlastně čeká zítra, cestování bez plánů, navazování náhodných a o to ryzejších přátelství. Věci, které mě lákají a hned od začátku jsem Christopherovi fandila, toho skutečného nesmírně obdivuji, jeho odvahu a odhodlání a jsem velmi ráda, že byl jeho příběh zfilmován. Nejradši bych se také sebrala a toulala se, ale přeci jen v dnešní době už je to zase něco jiného a složitějšího.. Ale film mě přiměl alespon k malé změně, zbavit se facebooku, už se držím přes čtyři měsíce a vůbec mi nechybí, celkově se snažím techniku omezovat a doufám, že časem celá společnost pochopí, jak se věci mají a od robotizace všeho možného se ustoupí.. Snímek, který vás nemůže nepoznamenat. ()

Unn 

všechny recenze uživatele

I přes to, že mi moc nepasuje Emile Hirch do této role, je příběh Christophera úžasný. A Eddie Vedder je třešnička na dortu. Silný film. ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama