Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zpustlých periferiích Chicaga zuří válka, ve které proti sobě stojí rodina Comachů, organizace Luna a policie. Při sledování zastřelí jeden z detektivů nevinného mladíka a tvrdí, že šlo o sebeobranu. Jeho kolega, nováček, který je u něj na zácviku, je postaven před rozhodnutí, jestli má vypovídat pravdu a postavit se tak ostatním policistům a osudovému "Zákonu mlčení". Cusack, poctivý policista, objeví, co se stalo a rozhodně nemlčí. Když dojde k rozhodující poslední přestřelce, zjistí, že zůstal naprosto sám. Cusack je ale armáda o jednom muži… (TV Prima)

(více)

Recenze (42)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční Norrisova kriminálka. Ničím nevyniká, jak je u Norrise zvykem, ale ani ničím vyloženě nepropadá. Dá se to v pohodě skouknout i dnes. Herecké výkony nejsou ani nijak výrazně špatné, Norris je docela řádnej tvrďák a frajer. Výborná je hlavní závěrečná přestřelka Norris vs stovka gangsterů. Kdyby se v tomto duchu film nesl od začátku, byl by to i docela nářez. Pohodové akční béčko 80. let. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších norrisovek jako Osamělý vlk McQuade, přesto jen průměrný akčňák v režii pozdějšího akčního áčkaře Andrewa Davise (Uprchlík, Přepadení v Pacifiku). Je tu zajímavé policajtské dilema, zda krýt parťáka, co zabil dítě a zatušoval to, a klasické přístavně-skladištní finále pamětihodné tím, že je v něm Chuckovým parťákem dálkově ovládaný policejní robot (dva roky před Robocopem). Po karate akčňácích je to pro Chucka vybočení do městské kriminálky a la Drsný Harry (taky byl scénář původně nabídnutý Eastwoodovi) a Chuck tu tak předvede všeho všudy jednu výraznější bitku. Osmdesátkové Chicago je fajn, Silva je spolehlivý záporácký xicht a Molly Hagan hezká holčina, ale chtělo by to výživnější akci, třeba to pošťuchování na střeše jednokolejky bylo docela trapné (evidentně se všichni snažili hlavně nespadnout) a dojem zachránila jen ta šipka z ní do řeky. A - jak je zvykem - líp než Chuck hraje i ten robot. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris si medzi svojimi skutočne akčnými filmami typu Nezvestní v boji alebo Invázia do USA, ktoré si teda na nedostatok jeho obetí, prestreliek a explózií nemohli sťažovať strihol úlohu v takom pokojnejšom akčnom krimi pod taktovkou neskoršieho áčkara Andrewa Davisa, tvorcu takých slávnych filmov ako Prepadnutie v pacifiku alebo Utečenec a síce to nie je žiadny zázrak, ale nedopadlo to najhoršie. Skôr pripomína iný film so Seagalom, jeho debutový Nico-viac, než zákon, ktorý Davis natočil o tri roky neskôr a má s ním veľmi podobné prostredie, hudbu, čiastočne atmosféru a dokonca aj obsadenie viacerých vedľajších postáv, ale aj ten bol určite lepší. V tomto filme hlavne zamrzí trochu horšie prevedenie zápletky. Celkovo určite musím pochváliť, že je to také normálnejšie a v rámci možností uveriteľné akčné krimi, jednoducho taká serióznejšia prestávka medzi zvyšnou Norrisovou tvorbou v tomto období, ktorá bola síce zábavná, ale predsa len trochu jednotvárna, ale tá zápletka o vojne dvoch vplyvných mafiánskych skupín, uprostred ktorej stojí nekompromisný a nepodplatiteľný policajt, ktorý sa navyše rozhodne chrániť nevinné dievča z jednej z nich mala podstatne väčší potenciál, toto bolo také nevýrazné, s minimom zábavnejších scén. Skôr sa mi páčila línia s policajtom, ktorého aj napriek jeho hrubej chybe všetci kolegovia s výnimkou hlavného hrdinu podržali, čím sa ale práve sám dostal do ich nevôle, ale toto nemá moc priestoru. A tak je z toho vlastne len taká mierne nadpriemerná žánrovka s dynamickým úvodom a záverom, ale vlažnejším zvyškom filmu, na ktorý sa dobre pozerá obzvlášť kvôli hlavnému hrdinovi. Takže čo sa týka obsadenia, Chuck Norris ma tu bavil, drsný policajt mu sedí, možno ešte viac, ako všetci tí členovia špeciálnych jednotiek a potešia aj vedľajšie postavy, ako nevinné dievča, alebo priatelia hlavného hrdinu. Sklamaním sú skôr záporáci, síce ich vedie Henry Silva, ale celkovo moc nevynikajú. Po akčnej stránke určite sklame kvantita, ale vôbec nie kvalita. Celú prvú hodinu sa s výnimkou úvodnej policajnej akcie takmer nič akčného neudeje, všetko sú to len také maličkosti, ako nejaký ten úder alebo výstrel. Ale v záverečnej tretine film predsa len poteší aj po tejto stránke, prinesie jednu dobrú hromadnú, bitku, vlastne jedinú situáciu, v ktorej má Norris možnosť sa trochu predviesť, slušnú automobilovú naháňačku a hlavne finále, v ktorom Norris pomocou brokovnice a policajného robota zlikviduje celú mafiu. Všetka táto akcia z poslednej tretiny ma bavila a tak škoda, že trochu akčnejší nebol aj ten zvyšok. A režijne film v rámci svojho typu tiež nesklame, Andrew Davis sa vo svojich nasledujúcich projektoch samozrejme predviedol omnoho lepšie, ale ani toto nebolo zlé. Takže Norris má na svojom konte určite mnoho akčnejších a zábavnejších filmov, ale ani Zákon mlčania nie je žiadna strata času, keďže samotný Norris a akcia ma tu bavili. 64% ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Náznaky svěží režie tu spolehlivě zabíjí Norrisův comicsový herecký projev, neúčelně excesivní násilí a akční "do-it-yourself" poetika 80. let dovedená do legračního extrému (hrdina se sám s pomocí pancerfaustu a policejního robota postaví kolumbijskému gangu). Někteří herci si prostě teleshoppingový konec zaslouží... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chuckovo nejvýraznější filmové období. Mezi klasiky Nezvěstní v boji 2 a Invaze USA, které natočil pro Cannon se vlezla téměř áčková produkce pro Orion. Režii si vzal na svědomí Andrew Davis, který se později proslavil Nicem, ještě více Přepadením v Pacifiku, ale hlavně Uprchlíkem. V roce 1985 se ovšem teprve motal s mnohem menšími ambicemi Chicagem, ve kterém neúplatný Chuck zápasil s drogovým gangem. Nejedná se o bůhvíjak skvostnou záležitost, ale Chuck rozhodně nezklamal. 50% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris je zde ostrý jako břitva, drsný jako šmirgl (brusný) papír a diamant je proti jeho pěstem plastelína! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Tým seržanta Eddieho Cusacka (Chuck Norris) je na tajné protidrogové akci, ale vše nejde podle plánu, protože setkání s muži Luise Camacho (Henry Silva) přeruší druhý gang, který vede Tony Luna a ke všemu je policistou zastřelen nevinný mladík a rozjíždí se vyšetřování. Lunova dcera Diana se kvůli svému otci, který vzal drogy a peníze ocitá v nebezpečí a je na Cusackovi, aby ji zachránil s pomocí policejního robota Prowlera... Chybu neměla scéna, kdy do baru plného policistů naběhnou dva zloději a čeká je nemilé překvapení. Chuckův syn Mike dělal na filmu jako kaskadér a bratr Aaron jako koordinátor kaskadérů. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Sice kromě závěru ve filmu tu není akce moc, ale i přesto mě film bavil. Norris zde předvádí skvělý herecký výkon, má dobrý hlášky, svoje charisma, postavy ve filmu jsou dobrý. Pochválit můžu i klasickou hudbu Davida M.Franka, který složil podobné soundtracky třeba ve filmech Nico, těžko ho zabít nebo Nejlepší z nejlepších 2. Film nebyl nějak extra nápaditej, dopředu se dalo jasně uhodnout co se bude dít, ale přesto to na mě působilo dobře. Staré klasické béčko se vším všudy. 77% = **** ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zatímco Osamělý vlk McQuade byl nepřehlédnutelně stylizován do moderního westernu, Zákon mlčení je učebnicovou ukázkou (velko)městské krimi, v níž sledujeme boj policie s nelítostnými pašeráckými gangy. Oba snímky jsou plné (podobných) klasických žánrových klišé (Norris jako drsňácký solitér, jenž proti své vůli dostane nezkušeného mladého parťáka, musí ochraňovat nevinné děvče atd.). Kromě celkem seriózní podzápletky s křiváckým kolegou je na teprve druhém větším filmu Andrew Davise (Přepadení v Pacifiku, Uprchlík) tím nejzajímavějším jeho velké akční finále, v němž si Chuck na pomoc proti značné přesile kolumbijských gangsterů přiveze speciálního bojového policejního robota...! 60 % ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trošku vice akce a svět by byl hned krásnější a barevnější. Norris verzus komančové..sledovačky, drsný xichty, pátráníčko a na konci konečně Norris tasí broksnu, kliku nepouživa on si otevírá dveře raketometem a ani nemusí mířit.. střílí bokem a nemine. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Taková prvotní verze Nica, jen bez Seagala. Zato s celou řadou stejných vedlejších postav a prkenným Norrisem. Slabý, po právu zapomenutý akčňák. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Nic extra to není, ale kdyby v tom nehrál Norris, určitě by to tu mělo lepší hodnocení. Taková průměrná osmdesátková akční krimi o válce gangů, se skvělým béčkovým koncem, kde si Chuck vypomůže robotickým tankem. Poměrně dobře natočeno, ani Chuck tu v mezích svých možností i v mezích role nehraje nijak špatně, dějově to rozhodně není tak strašidelné jako jiné jeho filmy, byť ani tak zábavné jako třeba Invaze USA. Kvůli přemrštěně nízkému hodnocení bych tomu klidně dal i čtyři hvězdičky. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Davis v té době uměl točit solidní béčka a umí držet otěže. Norris tak vynikl jako Seagal v Nicovi a podobnost v obou snímcích je vidět. Určitě je to jeden z těch nejlepších Norrisových filmů a je to docela zábava. Scénář je rozdělen zbytečně na dvě dějové linky a spíše by pomohla větší přímočarost. Akce je slušná, škoda, že chybí dobrý záporák a více Norrisových otoček......6/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chucka som nikdy nezral a dodnes som vela jeho filmov nevidel. V mladosti som mal rad iba dva jeho filmy. Delta Force 2 a Mistr kickboxu. Ked som si po rokoch pozrel Delta Force 2, tak som bol zhrozeny natolko, ze som si uz nechcel pokazit aj spomienky na Mistra kickboxu. Po dlhej dobe som dostal chut ne nejaky jeho majstrstyk. Vybral som si tento film vdaka reziserovi, ktoreho pokladam za solidneho rutinera. Tentokrat si vybral slabsiu chvilku pretoze vysledok ma vobec neuchvatil. Sice ma nicim nenastval, ale ani nenadchol. Po cely cas je to mierne podpriemerna nuda. Zapletka ma nezaujala (dokonca mi pripadal trochu otravny kontrast medzi seriozne pojatou podzapletkou ohladom neschopneho policajta, ktory podstrci pistol nevinemu mladikovi, ktoreho omylom zastreli a nerealne nadnesenymi akcnymi scenami) a akcnych scen je tiez pomenej. Po slusnom uvode sa skoro nic nedeje az do zaverecneho akcneho desat minutoveho inferna. Lenze ani to nestoji za to, aby ste si kvôli nemu pozreli tento film. Samotny Norris sa tiez nepredvedie a vacsinu filmu posobi nevyrazne. Jeho charizma na mna proste nezabera. Takisto v bitkach za vela nestoji. Obcas sa mu sice podari nejaka ta slusna otocka, ale zaroven v niektorych zaberoch je uplne mimo a ocividne kope do vzduchoprazdna dvadsiatky centimetrov od superov. Takze vysledkom je fadne becko s ktorym nema zmysel stracat cas. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris v úlohe drsného, ale spravodlivého policajta. Teda niečo, čo od neho po pár rokoch prevezme ako štafetu Steven Seagal a niektoré scény sa dosť aj niektoré seagalovky podobajú ( scéna v bare ) a majú takmer identický koncept. Priemer, ktorý poteší hlavne ako nostalgická spomienka a má jeden z najlepších akčných záverov polovičky osemdesiatych rokov. ()

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama