Reklama

Reklama

VOD (1)

Tvůrčí duo bratrů McHenryových představuje animovanou satirickou taškařici, ve které skotská armáda vyžene během druhé světové války Němce z Anglie. (Morien)

Recenze (28)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Jackboots on Whitehall bych k Team America tolik nepřirovnával. Není to tolik napěchované drsným a vulgárním humorem jako dílo tvůrců South Parku, spíše můžete očekávat typicky britský suchý humor. Jako téma slouží alternativní historie druhé světové války ve značně zjednodušený a oddychový verzi. Rozhodně si autoři nelámali moc hlavu nad invazí jednotek eSeS do Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, když se dá vlastně do Londýna prokopat. Zaujala mě orchestrální hudba, jenž dodává řečnickým momentům určitou vážnost, ačkoliv v této satiře potřeba vůbec není. Jackboots zobrazuje nejrůznější předsudky, které se na Angličany a Skoty ve světě tradují, a tím jen dokazují, že si umí dělat legraci sami ze sebe. Toho si vážím asi nejvíce. Určitě vás může zaujmout stylizace, satira a jistý nadhled. Varování pro citlivky: film obsahuje loutkové násilí! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako sa na to mohli nahovoriť Ewan McGregor či Rosamund Pike čoby dabéri tejto bláznivej "plastelínovej" snímky. Ani zďaleka to nemá na fantastické Team America: World Police ale tu je to zase pre zmenu z lákavého prostredia 2.svetovej vojny. V snímke uvidíme dokonca opilca Winstona Churchilla či Williama Wallacea zo Statočného srdca. K záveru snímky sa dočkáme podareného príchodu na scénu sexi nacistiek, ktorý sa len tak z hlavy nedostane no a škótsky záver je tiež podarený. V snímke sa aj sem tam na niečom pousmejte, to je fakt, ale inak to nedosahuje ani slušivý priemer. Škoda. Ale práce si na tom dali určite veľa. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Britský snímek který měl potenciál být britskou vkusnější variací na Team America. Bohužel, dopadl poměrně neslaně a nemastně. Pojetí války po svém sice může fungovat ale vtipu je zde až příliš málo. Ano, Goebbels je parádní a narážky na Mala Gibsona míří přímo do černého, nicméně to nezachrání jinak jen průměrný film. ()

WillyMarks 

všechny recenze uživatele

Krásný, bohatý o nic ochuzený animáček, kterému opravdu nic nechybí. Britský humor nezná meze, stejně tak jako parodování některých velkofilmů. Spolier : "we need your lethal weapons!" emmm "Do you want Lethal weapon one , two, three or four?" :D ...Prostě loutkový epos z druhé války trochu jinak. Mimochodem nacisti jsou moc hezké postavičky, opravdu netradiční. Místy je trošku těžké pochopit ten pravý smysl humoru, ale jakmile se člověk chytne, tak zírá s úsměvem na tváři...proč taky ne? Britové jsou schopni zesměšňovat sami sebe opravdu hezky, ale samozřejmně nezapomeňme na Poláky, Indy, Amíky, Frantíky a pochopitelně Němce. Mimochodem, víte jak vypadá Hitler v šatech anglické královny? Dále je důležité si všimnout, jak je vše zpracováno do detailů - zbraně, vozidla, prostě všecko, skvělá práce! a ještě si dovolím dodat Spoiler : řežba Skotů s nacisty je prostě šílená :D shiiiiiiiiiiit skvělý -- 78% ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Politicky značně nekorektní karikaturistická přehlídka plastových figurek, která proti tomu, co naznačoval trailer, netěží ani tak z přemíry vtipných situací jako spíš z nesmírné sympatičnosti všech zúčastněných. A Mel se konečně dočká! PS: Spallova hlasová variace na Churchilla si zaslouží místo v síni slávy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Hudbu k filmu nahrál Pražský filharmonický orchestr. (WillyMarks)
  • Postavu Winstona Churchilla namluvil Timothy Spall, který si Churchilla zahrál i ve snímku Králova řeč. (rhead)

Reklama

Reklama