Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kang Han-na je tlustá a ošklivá dívka, která zpívá schovaná v zákulisí za populární a krásnou zpěvačku Ammy. Sice není atraktivní, ale za to umí krásně zpívat, což právě Ammy chybí. Han-na je bezhlavě zamilovaná do Sang-juna, slavného manažera, který si nevšímá její ošklivosti a je na ní milý. Když Han-na uslyší jak o ní Sang-jun nehezky mluví, nemá další důvod proč déle žít tlustá a ošklivá tak zajde za plastických chirurgem aby jí od od hlavy po palce u nohou předělal v krásnou dívku. Chirurg po přinucení souhlasí a provádí na jejím těle spoustu operací. Han-na je nezvěstná po dlouhou dobu. Když jsou všechny operace hotové, vidá se na konkurz zpěvačky, která je hledána právě místo jí samotné. Han-na z novou vizáží, se představí jako Jenny a manažer Sang-jun jí hned příjme a vytvoří jí velkou kariéru a popularitu... Zjistí někdo pravou totožnost Janny? Povede se jí její vysněná velká kariéra? Nebo snad skončí v náručí jejího milovaného Sang-juna? (Káronoš)

(více)

Recenze (47)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný, co v Jížní Korei dovedou za věci. Nejdřív vidím film, jak partička studentíků zastaví desetitisícovou armádu Severní Koree. A pak následuje příběh o holce, která umí božsky zpívat, jen má asi 350 kilo navrch. Proto se rozhodne pro plastiku, která jí změní tak, že kdyby to tak fungovalo, existujou na světě jen krásní lidi a všichni si jedou pro plastiku do Korei. Na druhou stranu bylo vidět, že Korejci nemají problém s tím, udělat si ze sebe legraci, a pouštěj si hubu na špacír nejlíp jak to jde. Do tlustých, do hubených, do hudebníků, do hudební branže, do plastických chirurgů. Vlastně do všeho a ve výsledku to není zase až tak špatný. Ono není vůbec, člověk jenom není zvyklej na tak otevřený rozhovor o věcech, které se ve filmu zase tak často neřeší. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jížní Korea mi opět připomněla, proč miluji jejich filmy. Hlavní představitelka mě hned několikrát rozbrečela..a dvakrát dokonce zpěvem. Dokázala mě ale také mnohokrát rozesmát... nebála se udělat cvoka sama ze sebe. Příběh je sice jedno velké klišé, ale oni do toho skočili naplno a já mám pocit, že tohle je originál. Jsem maximálně spokojená a nemám co vytknout, proto 5*. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Skoro jako by mě tvůrci znali - všeho moc škodí a minulost nesmažeš. Tím chci říct následující: hrdinka je sice nešikovná a v určitých chvílích jí to moc nemyslí, ale není blbá; na to, jaká byla, když byla o pár kilo těžší, nezapomněla, hezky to v ní hnilo dál ( viz kamarádka je víc než nějaká šou). *Může obsáhnout menší spoiler!* Zpívalo jí to dobře. Konec je na půl Hollywoodský - no a co, že jsi měla asi tisíc plastických operací... přesto to není úplně ten konec, který byste mohli očekávat a které některé romantické dušičky budou vyžadovat (ačkoliv kdo ví). *Endo* Ona byla sympatická, on taky. Sladké 4* :-) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem se nenarodil v Jižní Koreji, to bych měl facelifting už dávno za sebou... Ale kam se hrabou všechny plastické operace světa na zkrášlení naši hrdinky otylky. Zlato v hrdle, k tomu vizáž anděla a zamilované davy jí rázem budou líbat nožky. A co na to její vyvolený frajer? Není divu, že 200 Pounds Beauty slaví ve své domovině velký úspěch. Má víceméně vše, co má správná jihokorejská romantická komedie mít, včetně pomalých sladkobolných songů, vygradovaného finále a fungující chemie mezi ústřední dvojicí. Navrch přidává perfektně zrežírované pódiové divadlo a několik chytlavých vypalovaček (Kingova klasika u mě jasně vede). A hrdinka je elegance a krása sama... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec se o žádnou třeskutou komedii nejedná, jak sem si myslel, sice jsou tam občas úsměvný situace a to zejména v první části, vlastně, jak tak nad tim přemýšlim, tak by se dalo říct jenom v první části, ale abych se opravdu zasmál, to se mi nestalo ani v ní. Asiati prostě nemaj takovej odbourávací humor jako například američani a všechno to hrajou spíš na takovou příjemnou zábavnou podívanou. Navíc tohle se ke konci zvvrhne k takovýmu ubrečenýmu drama, který toho s komedií nemá moc společnýho. Ale zase se musí nechat, že ty dvě hodinky utekly bez nudy a celkem rychle, což se mnou dokáže provést snad jedině asijská kinematografie. 3,5* ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Byl bych dal i 5 hvězdiček, ale zkazila to ta přehnaná plastická operace, při které se ze sympatické tlusté ošklivky stala za rok sex bomba a lhářka. Přesto příjemná korejská romantika s výbornou hudbou... No, spíše s jednou písničkou, ale dobře nazpívanou. 75 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická komédia. Má dosť dobrý príbeh o speváčke so skvelým hlasom, ktorá je zamilovaná do manažéra, ale má jeden zásadný problém, je príliš tučná a preto na koncerte spieva v zákulisí, zatiaľ čo žena s postavou ideálnej speváčky na pódiu predstiera spev. Takto to funguje dlhý čas a dúfa, že aj manažér ju má rád, ale ked´ si náhodou vypočuje pravdu, rozhodne sa odísť a radikálne zmeniť svoj život. A tak chce pomocou operácie získať postavu modelky a stať sa plnohodnotnou speváčkou. Spracovanie sa mi celkom páči, ale dalo sa to podať aj lepšie. Prvá polovica je úplne ideálna, hlavná hrdinka si ma získala hneď, je zaujímavé sledovať tento jej pomerne originálny spôsob života a bavilo ma aj zoznamovanie sa s novými možnosťami po schudnutí, ale druhá polovica je už trochu slabšia, síce ako celok ide všetko približne tak, ako aj má a to aj s očakávanými situáciami a celkovo sa na to stále celkom dobre pozerá, ale vadila mi príliš pasívna povaha hlavnej hrdinky, dúfal som, že po zmene už nebude tak tolerantná a každému vráti, čo si zaslúži, čo sa ale nestane, alebo aspoň nie tak, ako by som chcel, ale zase úplný záver sa mi celkom páči. Chválim aj samotné hudobné čísla, nie je ich až tak moc, ale páčia sa mi. Samotné žánre síce nie sú až tak výrazné, ako by som očakával, humoru je menej a aj romantika začne výraznejšie fungovať až neskôr, ale ako celok mi to sadlo a tvoria ideálnu kombináciu. Herecké obsadenie je na tom dobre, príjemná Kim Ah-Joong v hlavnej úlohe, sadol mi aj Joo Jin-Mo v úlohe manažéra a plno výborných vedľajších postáv, ako priateľka hlavnej hrdinky, zastupujúca speváčka a viacero iných. Réžia a technická stránka sú výborné, skvelá kamera, z filmu väčšinou cítiť tú príjemnú pozitívnu náladu, v rámci žánru viac než ideálne. Som spokojný, síce v tej druhej polovici by sa pár prvkov dalo vylepšiť, ale inak zaujímavý príbeh, výborné postavy, skvelý vizuál, páčilo sa mi to. 76% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, vtipná, dojemná, barevná, živá, hravá a vůbec po všech stránkách povedná zábava made in Korea. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Plastické operácie sú v kurze a Kórejci opäť dokázali, že dokážu spracovať akúkoľvek tému a akýkoľvek žáner. Tentoraz navyše i veľmi vtipne. Tlustá, špekačkami ovešaná speváčka má hlas, ale nie slávu a sebavedomie. Operácia to všetko napraví! Zmena je to totálne zásadná, nepozná ju absolútne nikto. K typickej love story to má trochu ďaleko, no humor sa vydaril. Len občas sa nájdu malé momenty, keď sa to trochu prepísklo, napr. prepadnutie pódia. Sú to však iba mini vady na kráse. Dobre som sa bavil a ani ma nenapadlo pozrieť na hodinky. Výbornú atmosféru zdobia i známe pesničky z 80-tych rokov spievané v angličtine. Trochu mi vadilo tradične uplakané finále na koncerte, ale celkovo hodnotím veľmi pozitívne. Skvelá práca a americkému remaku by som sa nedivil. 80%. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně oslava přirozené krásy, na druhé pokřivené poselství od hlavní postavy. Jestli mám věřit nekomu, že chce být jiný a krásnější a opravdu proto něco vytrpí, tak volím raději hrdiny z Love on a diet. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Okolo tohoto filmu sa vytvoril akýsi pre mňa nepochopiteľný hype. Stačí len pozrieť komentáre na IMDB, kde je vychvalovaný až do nebies. A ja tápem. Šablonovité, klišoidné, naivné, nevtipné, občas až protivné a ku koncu už takmer k nevydržaniu (2 hodiny na prihlúplu komédiu je aj pre mňa moc). Ba čo viac, film vnútorne nedrží po kope a sám si protirečí. Urputne sa snaží predať akési posolstvo v zmysle "plastická operácia v živote nič nerieši" a zároveň sa hlavnej vysilikónovanej hrdinke po menších útrapach nakoniec splní všetko, po čom kedy túžila. Pokiaľ chcete fakt niečo vtipného, siahnite po Beast and the Beauty. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná komedie, kterak ošklivka ke kráse přišla. Několikrát jsem si musel zakrývat oči když se odehrávala nějaká ne trapná - ztrapňující scéna, často jsem se smál a celkově to bylo laděno velice živě. Sice to nevidím na plný počet, leč pěkná korejská zábava. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Korejské komedie jsou většinou hodně dobré, ale i Korejci se můžou někdy seknout. 200 Pounds Beauty nebyla sice úplně špatná komedie, našlo se i pár hodně vtipných scén, ale jako celek to zkrátka nefungovalo. Několik zasádních chyb: natahanost celého děje, přehnaná dojemnost závěru a hlavně celková neopravdovost. Postavy byly špatně vykreslené, hlavní postavě bych zkrátka její rozhodnutí a jednání neuvěřila ani za mák. ~(2,0)~ ()

taira 

všechny recenze uživatele

Nebylo už Popelek dost? Nebylo! Popelek nikdy není dost, ženy potřebují žít v iluzi, že se jednoho krásného dne vzbudí a budou úchvatné a všemi milované, jenže přece jen pokud už dopředu víme, že z ošklivky bude krásná labuť a princ na bílém koni je odhalen v úvodní scéně, tak se prostě nemáme na co těšit a čím být překvapeni. V každém případě je to hezká oddychovka a pokud na ni člověk má správně romantickou a naivní náladu, tak si ji lze i užít. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když jsem 200 Pounds Beauty viděl poprvé u May na bazaru, dal jsem to do seznamu věcí, co chci. Pak jsem seznam redukoval a zredukoval zrovna o toto DVD. Napodruhé jsem si film zařadil do interního seznamu, co se mi asi nebude líbit. Při třetí objednávce jsem si od May nechal poradit a doporučit. Super! Děkuju! Film o tlusté a ošklivé dívce s krásným hlasem, která podstoupí plastickou operaci, aby se po roce objevila jako někdo jiný, a přihlásila se na konkurz na místo "jí samé", totiž nedisponuje jen super hereckými výkony a technickým provedením, ale hlavně nestupidním a ne zrovna předvídatelným příběhem. Nenapadá mě žánrově porovnatelný počin, který by se mi líbil víc. Slzy mě netekly, ale ruku na čele a lehce pootevřená ústa jsem v jednu chvíli měl :). ■ Ave Maria! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až zbytečně dlouhá a bohužel v druhé půlce minimálně zábavná romance o tlusté dívce s hudebním talentem, která se rozhodne pro radikální operaci, díky které se z ní stane kráska, které nemůže nikdo odolat. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Wow, som nadšená. Moja romantická duša je nadmieru spokojná s tým, čo videla. Milý humor, krásni a sympatickí herci, dojímavé aj veselé scény a bombastický záver. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednoduché ale podarené. Obyčajný príbeh škaredého káčatka, premeneného na peknú princeznú, kde okrem vtipných situácií funguje aj nejaké to morálne posolstvo o tom, že to aký sme stačí k tomu aby sme boli šťastný, len sa na veci treba pozrieť s iného uhla. Nie je to ani patetické ani hlúpe, len sto krát videné. A aj keď je Ah-jung Kim dychberúca vidno že je skôr speváčka ako herečka a utiahnuť dvojhodinový film je predsa len fuška. Film funguje dobre práve kvôli tomu, že sa neberie vážne. Čo je jedno z veľkých plusov väčšiny filmov s Južnej Kórei. Film je možno jednoduchý, ale nenudí a postavy sú sympatické. A tie ich slzy mi hádam nikdy neprídu samoúčelné. Je to znesiteľný priemer, ktorý nemôže uraziť hádam nikoho, kto má v sebe aspoň trocha toho láskavého humoru. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Viac dráma ako komédia o jednej tučnej speváčke, ktorá sa rozhodne schudnúť a absolvovať mnoho plastík až ju nikto nespoznáva. Aj tie občasné vtipné epizódky sú dosť smutné, keďže sú na účet nešťastnej postavy. V druhej polovici síce hlavná hrdinka skrásnie navonok, ale zase sa sama sebe mentálne spreneverí, takže je oveľa menej sympatická a príliš som jej palce nedržal. Najviac ma bavil Jin-mo Joo ako producent do ktorého je zamilovaná a aj keď na začiatku povie niečo čo ju raní a donúti ísť na všetky tie plastiky, tak sa mi páčilo, že ani vtedy nebol za parchanta, ktorý by sa následne zázračne zmenil. Od začiatku bol takou normálnou uveriteľnou postavou. Sklamali ma hudobné výstupy v ktorých sa spievali prevzaté pesničky. Niečo vlastné mohli vymyslieť. Takže celkovo to je taká smutná komédia o nepríjemnej téme plastík a zmene vyzáže kvôli sláve a šťastiu. 7/10. ()

Reklama

Reklama