Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každú zimu veľké televízne spoločnosti čítajú stovky scenárov k pilotným dielom seriálu. Každú jar je malé percento týchto scenárov natočené. Približne jedna štvrtina z nich je „vybraná“ do jesenného programu. Zvyšok nikdy neuvidí svetlo sveta. Toto je príbeh jedného takého „pilota“.

Mike Klein (David Duchovny) pracuje už niekoľko rokov v televíznej spoločnosti a zdá sa, že sa konečne aj naňho usmialo šťastie. Napísal pilotný diel k seriálu Wexler Chronicles. Lenže problémy nenechajú na seba dlho čakať. Pri konkurze vyberú Zacha miesto ním preferovaného TJ. Navyše programová riaditeľka Lenny (Sigourney Weaver) má stále nejaké výhrady ohľadom scenára a dokonca aj samotného názvu. A k tomu má ešte aj bolesti chrbtice a jeho žena čaká druhé dieťa. Nový vedúci hlavného vysielacieho času Richard McCallister (Ioan Gruffudd) sa snaží, aby bol spokojný každý, ale jeho osobný život sa mu začína rúcať. Za prácou v Amerike sa presťahoval z Anglicka, lenže ani jeho žena ani syn si nevedia zvyknúť na nový domov. (pivo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

David Duchovny si prakticky vybírá jenom originální náměty a tenhle na tom není jinak. Film se drží zajímavého faktu, že v Americe ročně vzniká tuna zajímavých námětů na seriály, ale jenom pár jich skutečně vznikne. No a z tý kopy krmení pro diváka je jenom pár zrníček, které například dokážou zaujmout zrovna mě. Tenhle film měl ale problém v tom, že moc nenarážel na dění mezi lidmi v seriálové branži. Tím pádem nebyl ani moc vtipný. Celý se zaobíral jenom skutečností, že vytvořit seriál není žádná prdel. A proč... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

My, pohodlní televizní diváci se dennodenně usazujeme před obrazovky k našim nejoblíbenějším, a také k těm nejpopulárnějším seriálům současnosti. House, Pravá krev, Útěk z vězení a desítky dalších, na něž nedáme dopustit a hltáme každou nadcházející epizodu, charaktery či scénář. Televizní hrátky jsou excelentní, podnětnou a zároveň zábavně podanou exkurzí do zákulisí výroby pilotního dílu jednoho takového seriálu. A konzumní divák si nejspíš nedokáže ani představit, co všechno jeho vznik a výrobu provází a jakým všem problémům, manipulacím, nátlakům a konfliktům musí členové "výrobního" týmu čelit. Ta průmyslová mašinérie cíleně, neukojitelně útočící na diváky zkrátka byla, je a bude stále velkou mocností a my jí budeme i nadále "vděčně sloužit." Společnostem zběsile se hrnoucími za zisky, penězi a sledovaností. A ony zase naopak nám. Není sledovanost, nebude seriál, nebudou zisky, přijde konkurence. Co diváci chtějí a jak to chtějí? Kdy se originalita a inovace v tvorbě vyplatí a může se stát zlatým důlem a kolik třeba vlastně do připravovaného seriálu investovat, aby se to vyplatilo? Boj, konkurence, podrážení nohám jeden druhému. Je to tvrdá branže, a po tomto snímku si možná řeknete, že budete rádi a spokojeni jako diváci, než abyste třeba v takovém prostředí pracovali. Což si často jistě spousta fanoušků přeje, aby mohli být jedním z těch, kteří se budou pohybovat na place, budou pobíhat od jednoho ke druhému a především uvidí své "hvězdy.":) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ode dneška budu asi opatrnější při kritice scénářů u některých filmů. Docela uvěřitelné šachy ze zákulisí tvorby seriálů, od hereckého obsazení počínaje až po daný název. Zřejmě na to, aby se někdo prosadil v dnešní době mezi těmi mraky seriálů, kde je tím pádem obrovská konkurence, musí být hodně silný žaludek. V každém případě by se Mike Klein téhle komedii moc nesmál. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film z prostredia výroby televíznych seriálov. Pre ľudí, ktorí sa chcú niečo dozvedieť o výrobe takýchto seriálov je to povinnosť, hoci to určite nie je podané presne tak ako sa to naozaj robí. Je to však príjemný film, našťastie nie dlhý a našťastie aj dosť vtipný. Hercom ich roly sadnú, hrajú uvoľnene, hlavne David Duchovny je fajn a poteší aj výkon Gruffudda. Malý ale milý odpočinkový film. 70% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Uteklo to jako voda, bylo to zábavné a já si to užila. Věřím, že se jedná o poměrně realistický pohled do zákulisí televize a možná je lepší nevědět. Sigourney opět v roli, kterou zná jak svý boty a kde jí to sekne nejlíp (drsná šéfka komandující všechny kolem, která ví, co chce a jak je to nejlíp - alespoň podle ní). Taky se mi líbily po dlouhé době dialogy, takové ty "akurátní" - jak co kulantně říct a zaobalit, aby pravda nevypadala tak drsně a tolik nebolela. Jo jo, tyhle hrátky mi fakt sedly. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 28. dubna 2006 ma filmovém festivalu Tribeca. (Terva)
  • Postavu Lennyho měl hrát Ben Stiller, role byla totiž původně napsána pro muže. (Terva)
  • Snímek se do kin dostal až po jednom roce promítání na různých filmových festivalech. (Terva)

Reklama

Reklama