Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ted (Michael Keaton) je úspěšný obchodník, který pracuje pro společnost Bindview a trochu proti své vůli musí do zákulisí obchodu zasvětit nezkušeného nováčka Jamieho (Brendan Fraser). Jamie je z nového prostředí zprvu nadšen a neodradí ho ani Tedova cynická a výbušná povaha. První rozčarování přichází až s několika nepovedenými obchody. Když pak Jamie seznamuje Teda se svou snoubenku Belisou (Amber Valletta), rázný obchodník propadá jejímu kouzlu a poté, co se spolu začnou tajně scházet, objevuje i své pravé já. Jenže změny v Tedově chování přinášejí i nepříjemnosti v práci, protože právě jeho drsné vystupování ho dělalo tak vynikajícím obchodníkem. Ani Jamiemu se v obchodě nedaří, a protože Teda trápí výčitky svědomí, pomáhá svému mladému kolegovi tajně plnit tržby ze svého. Zisky společnosti Bindview však klesají a Tedovy výsledky jsou pořád horší. Jeho zájem o Belisu ale naopak neustále roste. Teprve násilné převzetí společnosti konkurentem celou důmyslnou lež odhaluje… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Luqi 

všechny recenze uživatele

Už som si myslel, že B. Fraser je vhodný akurát tak do naivného divadla, no až ten záver odhalil že vlastné hrá hrájúceho neherca. Problém je v tom, že to divák netuší a popri charizmatickom M. Keatonovi to vyzerá kôr ako zlý vtip. Naviac tomu ešte pridáva podivné spojenie Dráma - Komédia - Romantický - Thriller, teda z každého trošku, ale nič poriadne........ ()

marlon 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa usiloval hrať na niečo, na čo nebol stvorený. Zaujímavá sonda do sveta tvrdého businessu, v ktorom jediným pravidlom na prežitie je pravidlo ignorácie a neosobnej pretvárky, mohla ale vyznieť ďaleko lepšie. Nepresvedčivý scenár, plný klišé a naivity, presiaknutý totálnou absenciou akejkoľvek dramatičnosti, takto nemohol zachrániť ani sám vojak v poli Keaton. ()

Reklama

ic odpad!

všechny recenze uživatele

Je až z podivem jak na jedné navíc už dávno ne originální myšlence může vzniknout celý film, ten je navíc tak nudný, že člověk musí mít obrovskou trpělivost nebo nadlidskou lenost, která mu zabrání přepnou na něco lepšího. Pokud ale vytrvá do konce dozví se ono rozuzlení, které je jediné poselství filmu, v konečném důsledku ale nestačí ani na jednu hvězdičku. Navíc film je doplněn spoustou rádoby odborných keců, aby vypadal jakože pro, ale fakt nevím jaké individuum by tomu mohlo uvěřit. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +snad jen dialogy mezi ústřední dvojici dokázali zaujmout a strhnout na sebe pozornost -téměř zbytečný film, celkově prázdný/// Vidíte, komentář píší s týdením odstupem a už si ani nepamatuji o čem ten film byl. Sice vyloženě nenudil. Keaton a Fraser na sebe dokázali strhnout moji pozornost, ale je to taky film, který určitě nemusíte vidět dvakrát. Na konci filmu se dočkáme nějakého zvratu (nebudu prozrazovat jakého), jen řeknu, že mě do kolen nijak nedostal. Možná proto, že je mi tento film lhostejný./// Celkem 51%/// ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Divák není blbec a tak už tuší nějakou levotu ve chvíli, kdy se příběh pořádně rozjede. Podivný slepenec komedie, dramatu, situační komiky a karikaturních hereckých výkonů (Brandon Fraser vždycky vypadal jak mimozemšťan a navíc tak i "hraje"), který přeskakuje z žánru do žánru s kadencí kulometu. Jediné, co vznik tohoto filmu ospravedlňuje, je poskytnutí důkazu o skutečnosti, že Michael Keaton má na stará kolena ještě větší charisma než míval v dobách, kdy poletoval v batmanovské pláštěnce. Jeho výkon je z řady těch, kterými na sebe strhává herec veškerou pozornost a zachraňuje celý film. Jeho vrásky mu do obličeje vryly nejenom zkušenost, ale především daly vyniknout jeho hereckému mistrovství ... Aneb jak se z komika stal výborný tahoun. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • S rozpočtem 4 000 000 amerických dolarů vydělal snímek rok po uvedení na DVD pouhých 620 000. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech New Orleans a New York. (Terva)

Reklama

Reklama