Reklama

Reklama

Pig

Krátkometrážní / Horor
USA, 1998, 23 min

Obsahy(1)

Mladý muž cestující pouští je unesen sadistickým cizincem v masce prasete, který jej pak krutě mučí. Mladík se tak propadá do stavu, v němž se fantazie kříží s realitou. (Mythago)

Recenze (19)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost s vůní brutality Ogroffu. Zvuková stopa je geniální (ruchy, temné ozvěny) opravdu zdeptá psychiku. Pohyb muže s hlavou prasete neuvěřitelně realistický. Rozz Williams měl talent, škoda že jsme se nedočkali celovečerního snímku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Christian Death, skupina, co stála u základů gothick rocku, patří mezi mé nejoblíbenější. Škoda brzkého odchodu zpěváka - R.Williamse, který se v 34 letech oběsil. Surreálné vize s minimalistickým a industriálním doprovodem jakoby vypadly z experimentálních 60.let (včetně postupů jako je několikrát opakovaná scéna za sebou apod.). Čekal jsem spíše něco ze světa goth, dostalo se mi BDSM (i když bývá i součástí goth). Milé je, že na místo efektů je vše natvrdo (řezání, propichování, šití). Současně musím přiznat, že jsem od Williamse čekal poněkud větší odvaz... ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Co by jste chtěli za Večerníček od maníka, který fungoval v kapelách PREMATURE EJACULATION a CHRISTIAN DEATH? Věru nepěkná exkurze chorou hlavou. Rest In Peace Rozzi. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Rozz Williams nebyl jen zpěvák death rockových Christian Death, ale natočil i tenhle zajímavej a výbornej krátkometrážní snímek. Je to hodně depresivní surrealistická vize o podnětech a navádění k násilí a zvrácenosti. S vhodně zvolenou symbolikou. Na rozhraní mezi experimentálním snímkem a filmy typu Jungfrau am Abgrund, tvorba Richarda Kerna či obecně Cinema Of Transgression. Kdo má tyhle tvůrce a filmy rád, ten rozhodně nebude zklamán. Já jsem více než nadšen ;-). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zvrácené, depresivní, přesto velice zajímavé dílo. Na to, že to natočil a režíroval zpěvák, to byla hodně slušná podívaná a opravdový „výlet“ do chorobné stvořitelovy mysli. Tu necelou půlhodinu jsem nestačil zírat, jaká z toho sálala ponurá atmosféra a přestože propichování bradavek a tahání „ptáka“ na provázku nepatří mezi moje vyhledávané „zpestření“ dlouhého večera, tak tento snímek jsem určitě neviděl naposledy. Opravdu divně vyjádřené „umění“. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nič hlbokého som v tom nehľadal. Na to nie som veľmi prívržencom takejto ´´romantiky´´ pričom som sa tešil aspoň na nejakú tú temnotu. Je jej tam dosť, ale nanešťastie pre mňa, je naozaj skutočná a depresívna a to ja nerád. Radšej špeciálny efekt, než vidieť ako niekto niekomu skutočne rieši cvernu cez penis...no poviem vám. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No dobře no-není to jen sestřih prvoplánových prasečinek a u tvorby někdo evidentně přemýšlel, takže fakt, že mě to moc nebavilo beru spíše jako moje mínus.... ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Neľudské svinstvo zabalené do poetického až surrealistického obalu, ktorý si dovoluje nazývať sa umenie! Depresívne peklo, ani nie tak kvoli obsahu, ale kvoli radoby amaterskému spracovaniu zvrateného viziónara. Hodnotenie je predbežné a zcela neobjektíve! ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

...třiadvacet minut černobílý, koncentrovaný nudy..., škoda, opět klasickej příklad toho, že velká natěšenost může někdy přinést velké zklamání..., fakt nee, sorry, ale takhle si ten "transgresivní splatter - kraťas" (jak jsem se taky někde venku dočetl) rozhodně nepředstavuju .-).-) Za zvukovou, resp. ruchovou složku (ta jediná za něco stála) dávám dneska za tři ***, za ten nudnej vizuál s přimhouřenym okem jednu *, celkem je to tedy jasný... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nič pre psychicky zdravých jedincov. My ostatný sa môžeme tešiť na bielo-čiernu avant-gardu ktorá svojim obrazom trocha pripomína legendárny Begotten. Ale celú slušnú atmosféru zabíja prílišný amatérsky vzhľad. Aj fantastické zvukové sample tam boli nasekané neadekvátne. Jediné čo tu fakt stálo zato bolo realistické mučenie.. Nešlo o žiaden fake snuff. Tomu chlapíkovi v maske skutočne prepichli bradavky a na hruď mu vyrezali s britvou slovo pig. Drsné. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Už vím kde bere inspiraci György Pálfi. Ano, deprese a taky brutalita a taky perverze, tohle není můj oblíbený díl večerníčku. ()

Copcorn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo mimo mě....... 23 minut mučení bez náznaku děje. Chápu, že někoho to může zaujmout, ale mě se to popravdě hnusí. Odpad si to nezaslouží, ale už nikdy víc. ()

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Kratas,od ktoreho som ocakaval podla komentarov,ze to bude brutalne mucenie a samozrejme tam dokopy bolo ho*no,ciernobiela groteska,ktora nestoji ani za tych 23 minut,odpad...:-) ()

Zorlac 

všechny recenze uživatele

zajímavá ukázka z tvorby, která mi není zrovna blízká. kromě Lynchova rukopisu. každopádně jsem viděl lepší kousky tohoto rázu a Rozz dostává sotva 2* ()

Reklama

Reklama