Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaný film, podle italské předlohy od Marcella Argilla a Gabriella Parca, vypráví příběh o věcdci Pillucovi. Tomu se podaří vytvořit panáčka Šroubka a zničit zlého kapitalistu. (Karlos80)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kreslený film pro děti podle italské předlohy od Marcella Argilla a Gabriella Parca. Pohádka která se zaobírá zdůrazněnou sociální tendencí-chudý vědec prof. Pilluca si sestrojil ze šrotu svého adoptivního synáčka Šroubka, s jeho pomocí se jim podaří zvítězit nad bezohledným kapitalistou. Typicky socialistické téma a dobový pokus o modernizaci pohádkového žánru. Těch 30. minutek uteklo jako voda a mě se filmeček moc líbil i díky kvalitnímu komentáři od Jiřího Brdečky a herce Bohumila Švarce. Teprve druhý film po úspěšném čárkovitém filmu O místo na slunci který jsem teprve od tohoto polozapomenutého animovaného režiséra viděl. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tvrzení, že vše, co je předlistopadové, voní buď zločinem nebo v lepším případě nekvalitou, zvoní chudozubou jednostranností nejen poučenému pamětníkovi, ale také každému nepředpojatě myslícímu a s nejednostrannými informacemi soustavně pracujícímu jedinci. Zdánlivě prostý a neokázalý animovaný film pro děti i dospělé dokazuje, že kvalita a okázalost jsou pojmy, které se potkávají jen náhodně a nahodile. Zážitek, který si z tohoto zhlédnutí odneseme, je však až překvapivě hluboký a nezapomenutelný. Právě proto, že není marný. A prázdný. ()

Reklama

Reklama