Reklama

Reklama

Ten čas

  • angličtina The Time (festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1966, 14 min

Obsahy(1)

Člověk ráno vstává, ledabyle si zacvičí a uhání do práce. Pronásledován neustálým zvoněním budíku prosviští dnem: diktuje, telefonuje a razítkuje... Krátká hraná groteska. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Matty 

všechny recenze uživatele

Život věčně vystresovaného (protože nestíhajícího a na telefonu stále visícího) městského člověka jako surreálná groteska, ve které veškerou komunikaci obstarává výrazný pohyb (Radim Cvrček projevuje neobyčejnou tělesnou flexibilitu). V každé minutě nesmírně nápadité, moderní a nadčasové (neměl bych problém uvěřit, že jde o současný film se záměrně retro stylizací), perfektně rytmizované (v podstatě jako muzikál) a mimo všechny kategorie (vyjma citace z Chaplinovy Moderní doby a velké animované ruky, která mi připomněla Monty Pythony). Stačí, abyste jednou za čas narazili na podobný, vlastně velmi obskurní klenot a uvědomíte si, jak je pošetilé domnívat se, že už jste všechno (dobré) viděli a nic vás nezaskočí. ()

narenta 

všechny recenze uživatele

Mno, přátelé, vlastním 8mm kopii z KF Praha, v dobré kvalitě. Jak sem zkoukl titulky, hned jsem šel sem hledat, a potěšilo mně, že CSFD má o filmu záznam. Tenhle film mi jen připoměl, jací fachmani zde žili a pracovali v 60. letech, obecně za bolševika. Jestli se ptáte, zda se dá skouknout čb film z roku 1966 jedních dechem, tak dá. Množství zvětšených maket hodin. psacích streojů, bakelitových telefonů, dobové reálie, scenář, který někdo vymyslel ... Milá groteska, o jejíž existenci jsem neměl dodnes ponětí. ()

Reklama

Reklama