Reklama

Reklama

Nemilosrdný střelec

  • Japonsko Sukijaki Western Džango (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Snímek se odehrává v dobách válek Genpei v Japonsku konce 12. století. Mocné klany Minamoto a Taira se utkávají v městě Yuda. Obyvatelům přichází na pomoc tajemný ozbrojený muž. (Canal+ Action)

Recenze (170)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pre hrsť yenov. Totálne preštylizovaný ultrabrutálny čiernohumorný spaghetti-samurajsko-artovo-haluzný masaker, ktorý ma na rozdiel od podobne poňatej poľskej sračky Summer Love neskutočne bavil. Možno aj vďaka tomu, že u nás vyšiel 95-minútový zostrih, ktorý je pekne koncentrovaný a "tak akurát dlhý". V tej rozťahanejšej dvojhodinovej verzii už sa to môže pohybovať na hrane znesiteľnosti - ale posúdim, keď uvidím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,8miliónaTržby USA $50,659Tržby Celosvetovo $2,725,258║ V skutku zábavný akčný úlet, kde si svoj part vychutná aj Tarantino. A samozrejme že Takashi Miike nezanevrel na krvavú kúpeľ, v tom sa on vyžíva. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Cinematik 2012) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Stylom hyperbolizovana pocta spaghetti westernom a samurajskym filmom s kvapkou korenia od Shakespeara - t.j. zanrom, ktore sa v 50. a 60. rokoch minuleho storocia vzajomne vyznamne ovplyvnili. Miikeho rukopis sa nezaprie aj tu, hlavne v jeho potrhlo cynickom humore. Ovsem aj ked dialogy su len pastisovo vysperkovanim doverne znamych dialogov danych zanrov, metrazou dosiroka koncipovana revizia spominanych zanrov pokope vdaka nevvazenemu temorytmu nedrzi a divak si viac uziva niektore sekvencie ako celok. Ale citacie na Corbucciho najslavnejsi flak potesia (rovnym dielom truhla s rotacnym gulometom, ako i uplne samotny zaver). 70% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tvůrce, kterému mnozí nesmyslně přezdívají "japonský Tarantino" opět vytvořil dílo, jímž reflektuje svůj statut v zahraničí (viz Big Bang Love), a natočil svůj první "tarantinovský" film (do něhož pro zdůraznění obsadil přímo Tarantina). Stejně jako u filmů Tarantina tvoří i u Sukiyaki Western Django zásadní část diváckého prožitku odhalování odkazů na jiné filmy a vlastní tvorbu autora, ale také dekódování principů či konvencí žánrů a popkultury. Jinými slovy je to film pro znalé diváky, který reflektuje vztah westernu a japonské kinematografie, ale i popkulturní vztahy mezi Japonskem a Západem. ---- viz recenze na Rejže.cz ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice vylozene zklamanej, spis jsem cekal vic. Prvni pulka filmu se totiz topi v strasny hromade flashbacku, ktery furt vysvetlujou motivy postav, co se delo, legendu atd. az uz to pusobi trochu otravnym dojmem. V druhy polovine uz jich nastesti ubyde a jde tu spis o akci, ktery by ale urcite mohlo bejt daleko vic. Nicmene ta, co tu je, je natocena celkem cool. Jinak pribeh je extra jednoduchej, ze zacatku to zavani Posledni zustava, ale nastesti se to pak rozjede trochu jinym smerem, ale i tak je pribeh zbytecne jednoduchej a ta legenda nic moc. Co se tyce hercu, nektery sice vypadaj cool, ale to je tak vsechno, o nejaky charisma tu clovek nezavadi a vetsina jen tak saskuje, coz ostatne ale neni zadny velky prekvapeni. Co se tyce Quentina, ten je tu uplne zbytecnej, skoro mi pride, ze tu je spis jako takovej relamni trik. Takze celkove trochu roztahanej film, ale prestrelky povedeny, takze slusny 3*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No jednoduše asijskej Poslední zůstává. Přestřelek celkem dost, dobře zpracovaný, mrtvol hromada a do toho vsuvky s Quentinem Tarantinem, ale celkově mi to přišlo dost přeplácaný, postavy trošku nudný, včetně Quentina i dvou vedoucích gangů, který jsou spíš kašpaři než drsňáci a celkově sem se bavil daleko míň než sem očekával. Westernová střílečka to je solidní, ale moc nudně zpracovaná, aby nějak víc zaujala ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bláznivý japonský wannabe prequel DJANGA. Na jednu stranu nudný (stejně jako pro mne mnohé spaghetti westerny, kterým se obdivuje), na tu druhou plný zábavných vychytávek zahrnujících Quantinovo cameo. Proč ten člověk víc nehraje? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná westernová komédia od Takashi Miikeho. Má celkom dobrý príbeh o potulnom prvotriednom pištoľníkovi, ktorý prichádza do malého mestečka, kde spolu súperia dva mocné zločinecké klany, keďže tu má byť ukrytý poklad, no sú tu už dlho a kvôli ich krutostiam samozrejme najviac trpia tunajší nevinní. Pištoľník si tu zatiaľ nachádza nových priateľov a spolu musia urobiť všetko preto, aby to už konečne zastavili, ale stoja proti mnohonásobnej presile. Spracovanie sa mi páči, už od samotného dostatočne zaujímavého a netradičného úvodu je jasné, že toto bude slušná zábava a presne to sa aj stane. Síce prvá polovica mohla byť trochu dynamickejšia, keďže sa tu nájde aj pár slabších miest, ale zase aspoň ideálne zoznámi s celou situáciou a hlavne s mnohými veľmi zaujímavými postavami, ktoré majú svoj priestor, takže aj na toto sa pozerá celkom dobre. A následne sa to už naplno rozbehne, pribudne niekoľko výborných prvkov a tu už skutočne jedna zábavná situácia strieda druhú a tak tu si už v rámci možností ani nemôžem sťažovať. A samostatnú pochvalu si zaslúži tento zaujímavý štýl, nielen, že je tu množstvo výborných nápadov, ale oceňujem aj sympatický prístup k tradičným žánrovým prvkom a celú tú kombináciu západných a východných prvkov. Spokojný som aj po stránke akcie, nájde sa tu viacero vydarených prestreliek, ktoré sú veľmi dobre natočené, pomerne veľkolepé, slušne krvavé, pričom o zabitých tu rozhodne nie je núdza a hlavne nadmieru zábavné. Navyše tu nechýbajú explózie, katany a guľomet, takže tu sa je rozhodne na čo pozerať. Dobre je na tom aj humor, celé si to udržuje slušnú atmosféru a tých vydarených vtipných momentov je tu nespočet. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, charizmatický Hideaki Ito v hlavnej úlohe, dve výborné ženské postavy, viacero známych tvárí vo vedľajších úlohách, či už velitelia klanov alebo šerif a samozrejme poteší aj Quentin Tarantino. Réžia a technická stránka sú výborné, vydarená vizuálna stránka, zábavná atmosféra, ale aj celá štylizácia, Takashi Miike zvládol prvotriedne aj tento žáner. Takže stále sa z toho dalo získať ešte o trochu viac, hlavne dynamickejšou prvou polovicou, ale aj tak vo svojej kategórii patrí Nemilosrdný strelec bezpochyby medzi to najlepšie. 76% ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Film z pekla aneb moje první setkání s japonským démonem půlnočního filmu – mimochodem na torontském festivalu asi stejně kultovní postavou jako v případě Kim Ki-duka v Karlových Varech [přestože Miike letos do Toronta nedorazil, poslal místo sebe legrační video zdravici a dva milé herce]. Jak naznačuje název, film skládá hold spaghetti westernům; jak naznačuje metráž (121 minut), bere to pěkně zeširoka. Mám pocit, jako by Miike bilancoval vývoj celého subžánru od té doby, co se Sergio Leone inspiroval Kurosawovou inspirací americkým westernem a taky Shakespearem (na něhož vtipně odkazuje i Miike): vedle notoricky známého situačního východiska (vesnice, hrdina odnikud, dva znepřátelené gangy) film přímo odkazuje na Corbucciho DJANGA (vč. kulometu v rakvi) a taky možná reflektuje jak Jodorowského („koule“, kastrace a zenová filozofie), tak Raimiho (komiksová barokizace westernové akce), a přidává hravě bizarní smysl pro humor. Film zkrátka jako by se v sobě snažil strávit klasickou tragédii, westernový patos, násilí, cynizmus, nihilizmus, komiks a recesistickou afektovanost půlnočního filmu. I když pominu to, že japonští herci s výrazným akcentem „recitují“ anglické dialogy a že se ve filmu objevují odkazy na Japonsko (samurajské meče, architekturu) a na hercích piercing, film se s druhým výstupem Quentina Tarantina – jako prostetického starce – definitivně stává „campem“ [ve významu estetiky holdující ironickému přehánění a špatnému vkusu]. A pro mě ztrácí hodnotu mimo pobavený kontext půlnočního představení: nemyslím, že Miike natočil tento ironický pastiš s jiným záměrem než potěšit konkrétně naladěné, v podstatě „výběrové“ publikum. Sice chytlavě natočený a relativně zábavný, film je ale formálně nezajímavý, na významy chudý a bez jakékoliv expresivní hodnoty (tj. snahy filmaře vyjádřit názor na cokoliv, vč. vybraného referenčního světa spaghetti westernu). Ale jako půlnoční recese dobré... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Představte si nějakou japonskou videohru a mrdněte to na divoký západ... naprosto šílená ujetost, kde všichni japončíci mluví hodně špatnou angličtinou! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ha, tak tohle je fór. Japonci natočili "špageťák", ve kterém si přivlastňují, co jejich jest, tedy všechny základní stavební kameny podobných příběhů, jimiž svět inspiroval (hlavně) Akira Kurosawa, přimíchali do toho kdeco s kdečím, na smysluplný příběh se vykašlali... A ono jim to vyšlo. Bavil jsem se náramně. Skvělá barevná stylizace, choreografie přestřelek, vtipná krvavost (kříž), souboj samurajský meč versus kolt... Sranda za čtyři čisté hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl opravdu výborný, namixovat dohromady western se samurajskými filmy to zní opravdu dobře. Bohužel to zůstalo celé tak nějak v půlce cesty. Ono se tady totiž až moc kecá a i když to jsou někdy pocty westernům, tak to jsou řeči spíš nudné a zbytečné. Zvláště, když tempo filmu značně kolísá mi to přijde jako problém. Přitom své okamžiky to má. Akční sekvence jsou hodně fajn a humor se většinou taky neminul účinkem. Taky se mi hodně líbila ta vizuální stylizace, která je vypiplaná do posledního detailu od přestylizovaných cákanců krve po padající sníh. Škoda no, mohl z toho být dost dobrý mišmaš, který by se líbil milovníkům westernu a samurajů, takhle to ale moc nedrží pohromadě a spíš než celek zaujmou jen některé scény. ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Western namočený do Miikeho hadího vejce odehrávající se v bláznivém postpunkovém paralelním vesmíru, kde se kříží kolty a samurajské meče, Japonci mluví anglicky a zloduši čtou Shakespeara. Ač by se tak mohlo zdát, tak vizuální stránka rozhodně není samoúčelná, ale naopak velmi chytře prokomponovaná. Nejlépe je to vidět na žloutkovém filtru, který se na konci srazí do truhly plné zlata zasypané sněžnými závějemi. Film-vejce se tak uzavře, ale žánr se již jen tak nezacelí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už úvod s Tarantinom napovie akým smerom sa bude film uberať. Celý umelý ateliér okolo neho je neprirodzený a nesedeli mi ani tie reči a prestrelky, na ktoré sa musíte istým spôsobom naladiť. Najlepšie sa je naladiť vopred a tak trochu tú divočinu očakávať. Ja som ju očakával, no napriek tomu mi to príliš nesadlo. Divné a divoké je to asi tak akoby to točil sfetovaný R. Rodriguez. Akčný a krvavý balet si užijete, ale postavy a ich konanie je dosť nerealistické, až komiksové a tak nejak mi bolo jedno ako to skončí. Bez účasti Tarantina by film právom ostal bez povšimnutia. 40%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

To uz bol aky shit. Totalna amatercina bez vkusu a filmarskych schopnosti. Takto nejako si predstavujem pokus o postmoderny western od Trosku alebo Magnuska 2/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snad i bez poslední věty...odstěhoval se do Itálie...lze poznat, že režisér vzdává holt italským a španělským (které jsou poněkud krvavější, než italské, ale často s Italy či Němci v koprodukci) spaghetti westernům. Záhadný pistolník připomíná více Clinta Eastwooda, než Charlese Bronsona, přejímá však jejich gesta, mimiku i neupovídanost. Přestřelky jsou nádherně krvavé, rudá a bílá jsou nejen barvy dvou znepřátelených gangů. Především v pasážích, kdy se jakoby zastavil čas, je citován S.Leone. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Sukiyaki Western Django je přesně ten film, který je založen na své intermedialitě. Bez znalosti universa kulturních, žánrových a filmových kontextů nemůžete film nijak uchopit. Je to film točený pro specifické publikum a počítá tedy s divákovou obeznámeností, stejně jako třeba učebnicově točené filmy Tarantina (který si zde zahrál jednu z rolí). A mimo to je to ještě navíc docela jízda... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: pro mě jeden z nejočekávanějších filmů, který jsem si dlouho šetřil, originální a neokoukaný přístup, prostě japonský western se nevidí každý den, stylová akce, soundtrack, závěrečná pointa MÍNUS: občas méně přehledná akce i netypická motivace postav/// Shrnutí: Takašiho Miike zatím nemám moc nakoukaného a jeho Ichi The Killer se u mě tak trochu minul účinkem, nicméně tuším že se jedná o svérázného tvůrce a na jeho další filmy se rád podívám. Nemilosrdný střelec se tak trochu bere jako prequel k Džangovi, no budiž, vymyslet se dá cokoliv, podstatné je, že to má svůj styl a atmosféru a asi čím více máte nakoukáno, tím víc si tento kousek užijete./// Celkem 79%/// ()

Související novinky

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

16.02.2010

Už jsme si zvykli, že když se Quentin rozhoduje, do čeho se pustí příště, má... hm, jak říct slušně „plnou hubu keců“? Asi takhle: „mluví o mnoha různých projektech, které by rád natočil“. V… (více)

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Reklama

Reklama