Reklama

Reklama

Nemilosrdný střelec

  • Japonsko Sukijaki Western Džango (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Snímek se odehrává v dobách válek Genpei v Japonsku konce 12. století. Mocné klany Minamoto a Taira se utkávají v městě Yuda. Obyvatelům přichází na pomoc tajemný ozbrojený muž. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Podle mě byl tohle geniální nápad. Western v Japonsku. Dokonalý. Město jako vystřižený z filmu s Eastwoodem a do toho japonský budovy a obchody, kde se vedle dřevěných žabek prodávají kožené klobouky. Barevně vyvedené dokonale. Červení a Bílí a jejich oblečení bylo naprosto dokonalé. Chvílema to bylo cekem úchylný, ale na to jsem si od japonců zvyknul. Navíc jsem slyšel, že Miike je ještě větší pošuk, než Tarantino, takže mě ty perverznosti moc nepřekvapily. Moc jsem si neužil bitek, přestřelek ani ničeho takového, ale ke konci se to celkem rozjelo, takže můj celkový dojem je příjemný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisera Takasi Miikeho /Ichi the Killer, Zmeskany Hovor/ nemam rad a povazujem ho za japonsku verziu talianskej uchylnej osipanej, ktora sa volala Joe D´Amato. Chlivak Miike sa nezaprie, krvavy kupel tu je zas, a nepaci sa mi kombinacia spaghetti westernov- samurajskych filmov a artu. Pribeh vsak nie je najhorsi a da sa zniest : 44 % ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Miike je génius i pěkně ujetý magor a to obojí v porci dávkované jedna ku jedné. Jeho westernový filmeček je rozpolcený úplně stejnou měrou. První polovina filmu není špatná, ale otřesně se vleče, za to posledních čtyřicet minut je filmové nebe pro mne. Miike má nehorázně vybroušenou vizuální stránku, nad kterou jsem se rozplýval už v jeho Imprintu a díky tomu jsem se těšil i na Djanga, výsledek je ale ještě lepší. Škoda že Miike dal takový prostor zaobírání se příběhem a motivy hrdinů, mne by stačila jen akce, humor, krátce nastíněná zápletka, kratší stopáž a byl bych maximálně spokojen (maximálně jako ve smyslu osobních top 10 filmů klidně). Sukiyaki Western Django není film pro každého, ale pro mne je to něco zcela nového a japonsko-indiánští kovbojové mluvící anglicky s japonským akcentem, používající pistole a katany jsou neskutečný nátěr. Před Miikem smekám, ačkoliv k dokonalosti filmu chybí dost dávám za solidní čtyři. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmek je vážně nářez, strašně mi připomíná filmy Tarantina, i si zde zahrál, ale má spousty míst, kdy jsem i kroutil hlavou co je to za blbost. Když dám dohromady maximální hodnocení za spoustu úžasných a silných scén s těmy co se mi naopak nelíbily, dávám průměr... Ikdyž filmek na mě zapůsobil dost silným dojmem, to musím uznat ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Přestylizované westernové divadlo, které klasické motivy žánru roubuje na asijskou kulturu. Nápad to není špatný a ani samotné provedení neukazuje na žádný amatérský počin, ale především ze začátku je to nesnesitelně táhlé a chvílemi i nechtěně směšné. Nicméně, pár scén je hodné zapamatování (pouštění kulek podle větrnostních podmínek, sezoomovaný skok na koně z prvního patra nebo maximálně zábavná scénka s mečem zaseknutým do hlavy) a ke konci to má prostě žádaný spád. Ale zase ty závěrečné plky a dovětky už mohly být vynechány. 55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

16.02.2010

Už jsme si zvykli, že když se Quentin rozhoduje, do čeho se pustí příště, má... hm, jak říct slušně „plnou hubu keců“? Asi takhle: „mluví o mnoha různých projektech, které by rád natočil“. V… (více)

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Reklama

Reklama