Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento debut vzbudil velký rozruch na filmových festivalech nejen vzhledem k mládí hlavního protagonisty a režiséra v jedné osobě, ale především proto, že nabídl hluboce intimní pohled do neobvyklého typu rodiny. Charlie Conrad je trošku šprt, který se připravuje na univerzitní studium. Jeho matka bohužel náhle zemře – Charliemu se zhroutí všechny plány a upne se na vychovávání svého devítiletého bratra Bena. Charlie se vědomě izoluje od okolního světa a snaží se Benovi nahradit jak otce, tak matku. Ale je jasné, že ve skrytu duše touží po svobodě, lásce a možnosti studovat. Naštěstí se objeví atraktivní tulák Jordan a Charlie si může naplno uvědomit svou potlačovanou sexualitu. O Bena se navíc začne zajímat jeho biologický otec. (FEBIOFEST 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Adolf47 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně civilní film. Skládám poctu pouze devatenáct let starému režisérovi, který ve filmu hraje hlavní roli. Doufám, že se režii bude i nadále věnovat, a to i v jiných tématech. Na tomto filmu mě nejvíc fascinuje, že vztah mezi dvěma kluky a nutnost starat se o mladšího bratra, je zde podávána bez jakékoliv politické agitky. Prostě kluk se musí starat o svého mladšího bratra a ještě k tomu o nezodpovědného přítele. A do toho příběh otce, snažícího se nalézt cestu ke svým dětem. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé dílo, jen co je pravda. A platí to dvojnásob, jelikož jde o debutový snímek (což je fakt, který bych skutečně nehádal). Příběh je bohužel dosti naivní, což od jisté chvíle brání divákovi sžít se dostatečně s postavami, přičemž něco podobného platí i o jejich chování, které sice není přímo naivní, ale za vlasy přitažené určitě. Herci ovšem v rámci možností splnili své úlohy na jedničku a na film se tedy příjemně dívá. A navíc ta hudba (!) - není jí sice tolik, kolik by tomuto snímku slušelo, ale když ji slyšíte... tak je to něco. ()

Reklama

bugsbunny378 

všechny recenze uživatele

Toto je film, který je jeden z mnoha na gay tématiku. Toto téma je velice zajímavé, jelikož ukazuje, že mezi námi jsou lidé, kteří nemusí mít sexuální orientaci shodnou jako většina. Přiznání si této orientace je pro každého dotyčného více než těžké. Zde bylo toto téma velice hezky zpracované, ukázka, že gayové jsou i odpovědní, citlivý a lidé myslící na okolí. Režizér Justin Lo v tomto debutu ukázal, že má nakročeno k velice dobrým filmům, které jdou vyrobit i za menší peníze, než klasické trháky. Navíc téma coming outu je neprozkoumaná oblast kinematografie. V této oblasti je potřeba aby se angažovali mladí režizéři a u kázali, jak to ve společnosti je. Tento film každopádně doporučuji, pro lidi kteří netrpí společenskými předsudky a chtějí poznat i soukromí lidí, kteří nejsou mezi námi vidět a neřídí se "klasickými" konvencemi. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Na to, že si to mladý chlapec točil sám, je to velice slušný počin. Absolutně netuším, jestli se jedná o autobiografii nebo ne, ale na tom vůbec nesejde. Osobně se spíš přikláním k tomu, že to, co hlavní hrdina prožil, byla i část Loova života. Ony autobiografie vůbec jsou nejvíce uvěřitelné, vycházejí z reality, nikdo si na nic nehraje a nic si nevymýšlí. Naproti všem útrapám se však objeví sympatický kluk, který ovšem není takový správňák, za jakého se vydává. Zkrátka je to taková sobotněodpolední oddychovka, ovšem ne každý se ztotožní s náplní filmu. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Skvělé, na to, že jde o debut 24letého režiséra a hlavního hrdiny. Je dobře zachycené, jak se jeho devítiletý bratr vyrovnává se ztrátou matky, trpí nočními můrami o tom, jak se jeho blízcí proměňují v upíry a staví si ve svém pokoji stále větší a větší pevnost… Ale i sám Charlie se vyrovnává s dětstvím s alkoholickým otcem a výzvou umožnit bratrovi, který takto otce nezažil, vytvořit si s ním nyní lepší vztah. A dát i sobě a otci novou šanci a vedle traumat z dětství nepopřít na druhou stranu ty dobré vzpomínky… ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama