Reklama

Reklama

Na návštěvě u Spejbla a Hurvínka

(seriál)
Loutkový / Pohádka / Rodinný / Komedie
Československo, 1972, 1 h 44 min (Minutáž: 8 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Příběhy Spejbla a Hurvínka znají děti skoro na celém světě. Veselé příběhy taťuldy Spejbla, který všechno zná a umí, ale nikdy jeho počínání nekončí bez komplikací. Jeho "vzorného" synka Hurvínka, kamarádky Máničky a její bábinky - paní Kateřiny a chlupatého psa Žeryka. Černobílý seriál.

Názvy jednotlivých epizod :
1. Skok do neznáma
2. Žerykovo cvičení
3. Zlatý dřevák
4. Žerykovi k narozeninám
5. Mikuláš
6. Příliš Štědrý večer
7. Co je to halekačka
8. Zemětřesení
9. Si pořádně zařádit aneb není nad duet
10. Udobření
11. Spejblovi k narozeninám
12. Hurvínek zas jednou šaškuje
13. Vysvědčení (Karlos80)

(více)

Recenze (45)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tyto nejstarší scénky Spejbla a Hurvínka jsou asi nejlepší. Díval jsem se na to teď po letech s dětmi a přiznávám, že jsem se nejednou trhal smíchy, např. když Hurvínek "vaří" na klavír v díle "Pořádně si zařádit". Taky se přiznám, že mne fascinuje, když Hurvínek ve vhodnou chvíli zahýbe vypoulenýma očima... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* nechci snižovat kvality těchto seriálů natož světoznámého divadla Spejbla a Hurvínka, ale je fakt, že v dětství mi černobílý ani barevný večerníček s nimi nijak neuchvátil. Stejný pocit jsem měl i při krátké repríze 2 dílů. Vzpomínám si, že na gramofonových deskách mě jejich příběhy asi bavili o něco víc, takže toto zpracování víc než tři hvězdičky ode mě nedostane, ale věřím že má dostatek svých fanoušků. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ten plný počet je silně nostalgický, poněvadž v případě eskapád páně Spejbla a Hurvínka bych potřeboval oči Hurvínka. Tedy ne kvůli jejich báječnému točivému momentu, ale abych byl schopen plně docenit duši dřevěných dětí páně Skupy. Ve věku Spejbla už je trochu těžší se ladit na tóny typicky dětské povídačky, ale přesto jsem se bavil.  První černobílá řada je velká klasika a úvodní díl s lyžováním či poslední s vysvědčením jsou pak doslova ikonické. Netuším, jak si dnes vede DSH, ale počítám, že to v té dnešní 3D konkurenci asi nemají lehké. Tady  prostě nelze hodnotit jinak. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem je miloval, ovšem současné sledování tohoto večerníčku mě trochu zklamalo. Děj je totiž dosti statický, a kvalita humoru proměnlivá. Samozřejmě, že pointy dílů "Vysvědčení" nebo "Spejblovi k narozeninám" jsou výborné, ovšem některé jiné díly, třeba "Zemětřesení" nebo "Žerykovy narozeniny" zase tak dobré nejsou. Celkový dojem: 70% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Díky dětem, které dostaly dřevěné loutky, u nás v rodině zažívá Hurvínek se Spejblem renesanci. :-) Hrají si s nimi, poslouchají jejich namluvené pohádky, byly na divadle a občas jsme se mrkli společně na večerníček. Díval jsem se i jako malý. Nebyl to sice můj úplně nejoblíbenější večerníček, ale bavilo mě to. Ideální kombinace loutek, vtipu a výborného hlasu Miloše Kirschnera stvořila tohle nesmrtelné dílo. Pokud něco vydrží desítky let, baví to děti i dospělé a taky to baví několik generací po sobě, nelze dát nízké hodnocení. Viděl jsem asi více různých řad a sérií, nicméně nechám hodnocení všech dohromady u téhle série z roku 1972. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Zásluhou M. Kirschnera promluvili Spejbl s Hurvínkem osmnácti světovými jazky ve třiceti zemích čtyř světových kontinentů. (Arrietty)
  • Spejbl se křestním jménem jmenuje Josef. (M.B)
  • Postava Hurvínka vznikla v roce 1926. (M.B)

Reklama

Reklama