Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pepička je vyhlášená pekařka (V. Žilková) a na jejích koláčích si pochutnává celá královská rodina. Všechno by bylo v pořádku, kdyby se ovšem Pepička nezamilovala do prince. A ten princ (A. Navrátil) není zrovna kavalír, vzkáže krásné pekařce, že se s ní ožení, až bude mít svatební šaty z marcipánu. Nebýt víly Marcipánky (N. Konvalinková), kdo ví, jak by to s Pepiččinou svatbou dopadlo. Nejdřív se ovšem princ a paní královna musí poučit, že koláče nepadají samy z nebe a že práce šlechtí i panovníky! (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ještě že je to tak krátké. Naprosto tuctová a nezajímavá nanynka z pekárny, nerozhodný a namyšlený princ, který není rád, když se umaže, královna, jejímž negativem má být to, že neumí upéct koláč, král, který si tu bžundu užívá po svém, a pak jedna trhlá víla a bláznivý čaroděj, kteří zpunktují věci, aby se děly podle nich. A v tom mi přijde pohádka divná a málo výchovná. Ok, princátko bylo třeba napravit, aby nemělo nos moc vysoko, ale jinak to celé skřípe, lidé jsou nuceni dělat něco, co nechtějí a možná je proti jejich povaze, takže fakt netuším, jestli princ s pekařkou budou šťastni jen proto, že holka občas upeče koláč - jako pro vztah by to asi nemělo být až tak podstatné, a přitom se holka jinak jeví jako pěkná nána, které kdyby víla nepomohla, tak je nánou pořád. Jenže tu nikdo neměl potřebu napravovat. Takže nakonec je v pohádce nejlepší, jak si s nadhledem užívá svou roli krále Vladimír Ráž. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler. Princ Lucián nebyl ještě dítě, jak ho stákle viděla sama královna, ale rozmyzlený a namyšlený hajzlík, který potřeboval klepnout přes své princovské prstíky. Do takové osoby se zamilovala pekařka Pepinka, která pro samou lásku k princovi neměla čas na pečení. Proto jí musela přijít na pomoc moudrá víla Marcipánka v podání Nadi Konvalinkové. Ta měla plné ruce práce, aby všechno dala do pořádku a samozřejmě pomohla Pepince v jejím vytouženém cíly. Milena Dvorská byla jako stvořená pro role královen. Veroniku Žilkovou zrovna moc dvakrát nemusím, ale tady mi přišla docela roztomila a ty její rozpustilé culíky mi připadaly šílené. Ladislav Pešek co by dědek Krajcvajc neměl chyby a stejně na tom byl Vladimír ráž. Nápad s marcipánovými šaty považuju za originální. To myslím ještě v žádné pohádce nebylo a nebo bylo? ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Otřesná televizní pohádka na nedělení odpoledne, která sama neví, zda chce být pohádkou či muzikálem. Princ se chová jako sobecký namyšlený gay, navíc je to pořádnej nekňuba. Toho miluje chudá dívka z pekařství. A aby si ji vzal, tak si musí mít svatební šaty z marcipánu. Kolem toho se točí celá pohádka. Občas tam vystoupí Ladislav Pešek coby hodnej dědeček vypadající jako Albert Einstein bez domova a plyšový drak, který nemá daleko do toho příšerného z BALONOVÉ POHÁDKY. [347. hodnocení, 14. komentář, 50%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní melodie nás vtáhne do docela příjemné pohádky přesto, že se jedná o další z celá řady desítek studiových pohádek. Tahle má ale několik trumfů. Kromě zpěvné hudby také mladou a tehdy ještě krásnou a sympatickou V. Žilkovou, Ladislava Peška a Vladimíra Ráže jako docela sympatického krále. Abych se ještě vrátil k hudbě, na té lze ještě ocenit, kromě toho, že přinutí milovníky pohádek a děti podupávat si do rytmu, hlavně to, že je rýmovaná a vtipná a to i pro dospělé. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zkuste si reálně představit být oblečen do marcipánu. Marcipán miluju, ale tohle ... no fuj. Přišlo mi to odporné už jako dítěti. A to mi v dětství nevadily věci, jako že do doby objevení víly vcelku racionálně se chovající pekařka (nakolik je rozdávání pečiva racionální, protože, pokud jste si všimli, v pekařství nikdo neplatil) se najednou začala chovat jako naprostý trotl, nebo postup královny při pečení koláče. O tom, jak král pekařku jmenoval královnou za účelem upečení koláče už ani meditovat nebudu. Vlastně jediné dobré na tom je to, jak si roli kouzelného dědka užíval pan Pešek, že král Ráž si evidentně pochutnával na koláčích a pak tedy předpokládám koláče samotné. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama