Reklama

Reklama

VOD (1)

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Recenze (268)

novoten 

všechny recenze uživatele

Arnold sedí, tváří se zatrpkle a do omrzení opakuje věty typu "Já tě tam viděl, byl jsi tam, tys to udělal" nebo skáče po džungli a podobné vylomeniny. Jenže zatímco dřív tohle vcelku fungovalo, tady jsem jenom ztrápeně seděl před obrazovkou a zoufal si nad zničením akční ikony. Rozlučkový trapas, který naštěstí o rok později napravil Mostow třetím Terminátorem. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že "normální" scénáristé pomalu vymírají (ty závěrečný scény podobných filmů si začínají být dost podobný). Na druhou stranu jsem se ale - poměrně nečekaně - moc nenudil. Dokonce se Arnold pokusil i hrát ! :) Je to průměr a když čekáte průměr, jde to skousnout. Tady by sedělo tak 50%. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že podobně dementní akční film stejného ražení už jsem dlouho neviděl, možná tím, že jsem stejně jinak na cestě mezi Brnem a Prahou neměl co dělat, ale docela jsem se bavil a nuda mě dostihla jen párkrát. Ten film je průměrný snad ve všech oblastech, co se dají najít, ale podprůměrný jen čas od času... A možná právě proto, že mi zpříjemnil cestu, se nakonec jazýček vah mého hodnocení přiklonil ke třem hvězdičkám. I když by nejspíš neměl. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Arnie, dám ti radu. Už se na to prostě vybodni a zaměř své síly na to, stát se třeba tím prezidentem USA. Vždyť ty nemáš za potřebí pořád někomu dokazovat, že jsi byl největším akčním hrdinou. Takovým v naších srdcích zůstaneš, pokud se ale vyvaruješ svých minel z posledních let. V opačném případě zůstaneš zapsán jako funící akční stařík, který se pokoušel o herectví. A to by byla vážně velká škoda. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ohraná písnička amerického vlastence, otce rodiny (náhodou usmrcené) a on jako meč boží se pomstí .... Fakt ne díky. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná blbina z dob Komanda apod. Docela to ubíhá, ale je třeba absolutně vypnout mozek. Arnie se stále tváří zarputile, ale už pomalu začíná být chvílema vidět, že je to starý pán. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na Schwarzeneggera nezvykle "promyšlený", skoro politický akční thriller. Avšak toho avizovaného herectví jsem se tedy nedočkal, možná bych za to měl být i vděčný. Dokonce si Arnie dovolil i ne úplně okoukanou variaci na téma obvyklého klišé - drsného chlapíka, kterému pomáhá přece jen o trochu slabší kráska. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nudná sračka která navíc naprosto nedává smysl. Postavy se chovají nereálně zvlášť ten malej kluk. Absolutně "nešvarcikovský" film bez nějaké zajímavější akce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Century City Bombing [4:25] ,2. Remembering [0:47] ,3. The CIA [2:01] ,4. Journey to Columbia [4:28] ,5. The Roadblock [3:35] ,6. Journey Up-River [3:11] ,7. The Lone Wolf [2:11] ,8. Selena's Story [1:32] ,9. Village Massacre [2:57] ,10. On the Trail [2:06] ,11. Going Down [2:26] ,12. Subterranean Chase [1:19] ,13. End Game [2:33] ,14. 'It's Over' [1:48], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Útok teroristov nebol osobný. Jeho pomsta bude.“ Keď sa na scéne nachádza robustný titan Schwarzenegger, je i ČERVENÁ SONJA zrazu o čosi znesiteľnejšia. Treba povedať, že Veľký Arnold sa pod režijným vedením zručného Andrewa Davisa (UTEČENEC, DOKONALÁ VRAŽDA, NICO, PREPADNUTIE V PACIFIKU) cíti dobre. Hoci od Rakúskeho dubu scenár vyžaduje zopár grimás (to je to, čo začne používať, keď má v niektorej scéne hrať, možno najúžasnejšie v celej svojej filmografii to predviedol v scéne z T3, keď musel zahrať „zlyhanie systému“), takmer vôbec nie je nechcene smiešny. Čo sa týka scenára, je to horšie. O dosť. A to aj v prípade, že necháme bokom fakt, že sa americký rodinne založený požiarnik prediera drogovou džungľou Kolumbie (smutná spomienka na PREDÁTORA?) a vybavuje si účty s teroristami (vedených čajovým Cliffom Curtisom). Proste to nefunguje. Dlho sa to rozbieha a ani potom sa nejedná o žiadnu strhujúcu jazdu (už úvodný výbuch mohol byť pôsobivejší). Nezachraňuje to ani „háklivý“ scenár, kvôli ktorému musela byť snímka kvôli útoku na "Dvojičky" v septembri 2001 nejaký čas držaná v trezore štúdia Warner Bros. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co tohle sakra melo bejt? Arnold uz pekne prestarlej se tu opet snazi o svuj klasickej pribeh - neco mu udelali, sebere se a vsechny vymlati, ale narozdil treba od takoveho komanda kde se clovek, kdyz uz nic jineho, aspon bavi, je tohle desna nuda. Arnold se tu snazi o radoby drsne hlasky, z kterych si pet minut po konci filmu nevzpomenete ani na jednu. Pochybuju, ze kdyby v tom nehral Arnold, ktery tu je spis jako lakadlo, by tohle nekoho zajimalo. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Není to žádná pecka, ale aspoň je to jeden z lepších filmů, který Arne poslední dobou točí. Ne, to takhle není. Patří do skupiny těch lepších filmů z poslední doby, který Arnie natočil. Ani Terminátor 3 nebyl kdovíco, ale byl lepší. I šestý den a Konec světa byly lepší. Takže se dá říct, že tohle je nejhorší Arnoldův film, ve kterém za posledních pět let hrál hlavní roli. Možná kdyby to nebylo akční, ale spíš trochu psychologičtější, kdyby se Arnold se ztrátou vyrovnával pomocí třeba sebedestrukce a deprese a opíjení se. Kdyby se z ukázkovýho hrdinnýho požárníka stal opilec a feťák, který se neštítí ničeho, aby se napil a zfetoval. A mohlo by to pak končit jeho smrtí někde v Central parku na lavičce, když by kolem něho procházela nějaká malá holka a sledovala ho takovým tím zpomaleným pohledem. Takhle by to bylo lepší, ale ne. On se se smrtí svý rodiny vypořádává pomocí bomb a zabíjení teroristů. Škoda. Mohl to být nejhlubší film, jakej natočil. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Slušná akční jízda s hasičem Arniem mstícím smrt manželky a syna rukou kolumbijského kokainového bosse. Možná zůstanu osamocen v nadprůměrném hodnocení, ale mi to napodruhé přišlo jako lepší film než slavný a lépe hodnocený Schwarzeneggerův superakční hit Komando. Protiúder je sice méně akční, ale taky méně stupidní. Trailery: http://www.csfd.cz/film/2300-protiuder-collateral-damage/videa/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovou blbost jsem už dlouho neviděl a k tomu v bonusech na DVD ještě komentáře arnolda jak je ten film dobrej, to bylo něco strašnýho ()

choze 

všechny recenze uživatele

Primitivní scénář, televizní režie, nezajímavá akce. Blbé jako z 80. let, ale ani zdaleka tak zábavné. Šedivý akční kastrát a zasloužený propadák s kvalitními herci rychle se střídajícími ve vedlejších rolích. ()

Reklama

Reklama