Reklama

Reklama

Milovaný Joshua

Trailer

Cairnovi, kteří mají devítiletého synka Joshuu, jsou dokonalý pár, ale když se jim narodí malá Lily, začnou se dít podivné věci. Joshua totiž není jako jiné děti…  Americký hororový thriller v režii George Ratliffa vypráví o perfektním manželském páru z Manhattanu, jehož dokonalý život dostane trhliny po narození druhého dítěte. Brad a Abby Cairnovi mají devítiletého synka Joshuu, ale když se jim narodí malá Lily, začnou se dít podivné věci. Josua není jako jiné děti - je mimořádně inteligentní, talentovaný a předčasně zralý. Je andělsky zdvořilý, děsivě chladnokrevný a velice nešťastný, protože rodiče se točí jen kolem milované dcerky, zatímco on v koutku pokoje tiše hraje na klavír. Holčička však zakrátko začne nepřetržitě křičet, což její matku posléze dovede až k nervovému zhroucení. A zdá se, že Josua má prsty nejen v této situaci… V hlavních rolích Sam Rockwell, Vera Farmigová, Jakob Cogan ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, ktorý sa vďaka miestnym hodnoteniam nazaslúžene potáca pod hranicou 50 %. Aj keď téma neovplýva originalitou (tvorcovia vkusne vzdávajú hold najmä kultovke Rosemary´s Baby) darí sa budovať napätie aj atmosféru, nenájdeme tu nijaké prefláknuté rekvizity zapáchajúce ohňom a sírou a vôbec... Nebyť zbytočne naťahovanej stopáže, bol by to bez problémov šlapajúci štvorhiezdičkový psychothriller, akých sa nám nedostáva tak veľa, aby sme si ich mohli nevšimnúť. U mňa za 3 a pol. ()

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Jako divák bych žádala tvůrce o nějaký konec. Ne že musí všechno extra objasnit, na otevřené konče už je člověk zyvklý, ale co mělo být tohle? Jinak co se týká děje, je to trochu utažené za vlasy, ale chápu, přeci jen je to film a byl potřeba nějaký spád, nic to ale nemění to, že bych toho spratka střískala tak, že by si nesedl už dávno. ()

Reklama

Teardown 

všechny recenze uživatele

Filmů o dětech s duší černou jako Kladenský uhlí, pokoušící se rozbít a zničit všechno kolem sebe je spousta. Některé jsou zdařilé a ostatní, jako například tento je děs a bída. Nuda střídá nudu. Nápad žádnej a skutečnost, že chlapec sám ochčije všechny kolem sebe, včetně psycholožky a nakonec celýho Manhattanu, je pro mě jako čecháčka dosti absurdní. Kdyby v tom měl prsty sám rohatej nebo nějaká podobná vyšší moc, tak prosím. Ale tohle? Rádoby šokující pohled na zlo v podobě nevinného chlapce?To v tomto případě neberu. Maximálně co váš zarazí a šokuje,je ta americká mentalita a stupidita...a té je tu opravdu kupa. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je krapet přepísknuté, nicméně jako uctívač původního The Omen se mi to hodně líbilo i přes ten (ano, uznávám) trochu nudnější rozjezd. Nicméně, zhruba od poloviny filmu, tedy někdy před scénou v muzeu jsem začal být opravdu napjatý, co ten, slušně řečeno, malý zkurvysráč udělá. Ona vůbec druhá půle filmu je dosti nepříjemná a herec hrající Joshuu hraje hodně dobře. Zdatně mu sekunduje i Sam Rockwell, u kterého to mám tak, že ho nijak nevyhledávám, ale když už ho vidím ve filmu tak většinou nezklame (třeba jako Daniel Day Lewis (a vlastně spousta dalších)). Vera Faminga, ač výborná herečka, mi tady příjde docela hodně nevýrazná a když už je výrazná, tak je jednoduše na pěst. Nevím jestli jsem správně pochopil otevřený konec, respektive ne otevřený, ale přišlo mi spíš "diváku je na tobě co si domyslíš a film tak získá působivější zakončení", doufám že ano, protože film je docela dost předvídatelný, tak ať nejsem za blba. Kdyby bylo na mě, využiju trochu více druhé rozestavěné patro domu. Pro mě příjemně mrazivá zábava, pro někho nudný film, každopádně, když se prokoušete první polovinou, film vám musí poskytnout aspoň jemný atmosférický zážitek. PS: Omenu to samozřejmě nesahá ani po ztvrdlou kůži na patě. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pekelně roztahaná nuda. Drama o typické americké rodině, jejíž počáteční štěstí z novorozené dcery vystřídá totální disharmonie. Starší a těžce žárlivý synáček si totiž začne hrát na satanáše a spřádat ďábelský plán proti rodičům... Tečka. Nic víc v tom nehledejte. Po celou dobu totiž nic nenasvědčuje tomu, že sledujeme horor. Žádné výlety do temných koutů, napětí pramenící z podstaty zla, nebo snad mordy alá The Omen. Divák si tu musí vystačit s pouhým podezřením. Jednu ušmudlanou hvězdu tedy uděluju za ústřední manželský pár v podání Sama Rockwella a Very Farmigy (podobná role v Orphan jí teprve čekala), která navíc v druhé půlce filmu znenadání zmizí. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama