Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubokém vesmíru je dopraven nový vězeň Saint Georges do výzkumného jednotky Dante 01. Vězňové jsou zde na planetě s vysoce toxickým prostředím využívání k různým experimentům. Saint Georges vnáší do komunity vzbouřeneckého ducha a jeho spoluvězňové jsou jím podněcováni ke vzpouře, která má proměnit tento děsivý svět vzhůru nohama... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Představuju si to nějak takhle: Marc zavolá Pierremu, že objevil skvělé počítačové studio a že by bylo tedy dobré natočit nějaký film, kde se to využije. Pierre: "No jo, ale co scénář? Bez toho to nepůjde." Marc: "To je otázka pár minut, námět mě už napadl - bude se to odehrávat ve vesmíru, postavy budou mít jména z všemožné mytologie, nacpeme tam trochu symboliky pekla, pojmenujeme to Dante 01 a budeme tam triky lít tak často, aby divák na nějaký scénář ani nepomyslel." Pierre: "A co tam budou všichni dělat?" Marc: "Potácet se po zajímavě nasvícených chodbách, plazit se po zemi a slintat a sem tam pronesou nějakou pseudofilosofickou blbost..jo, a hlavní hrdina bude po většinu filmu mlčet. Hm, mohla by to vlastně být nějaká trestanecká kolonie, to vždycky zabírá." Pierre: "Tohle nemůže dopadnout dobře." A taky že to dobře nedopadlo, milé děti. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zmenšenina Fontány s pomerne jednoduchou symbolikou, šikovne mlženou nedoslovnosťou. Caro dokazuje, že s pojmom vizionár sa kamarátia maximálne jeho oči a je veľká škoda, že z tak aktraktívneho postredia (opakovaním v podstate jednej schémy) žmýka len tak málo atmosféry a príbehu. Viac stopáže, viac odvahy a mohla to byť grandiózna space opera. Škoda. 50% ()

Reklama

kwoky 

všechny recenze uživatele

Ten konec! CHA CHA CHA! :D Kdyby to šlo, tak se teď směju na celé kolo. Něco tak debilního jsem jaktěživ neviděl :D Divák čeká, co bude a ono tohle :D Kromě toho se nedá sžít s postavami (není jasné proč dělají to, co dělají), film je plný logických nesmyslů (nouzová místnost za chlaďákem?, vězni jsou vždy hodinu v bezvědomí, ale na konci se všichni probudí za pár minut?) a ani po skončení jsem nebyl schopný odpovědět na jednoduchou otázku: Co to k***a mělo znamenat?! Řekl bych, že minimálně scénárista jel na drogách a na závěr si schoval minimálně trojitou dávku. Jinak film je technicky na vysoké úrovni a atmosféra se tu taky najde (a velmi dobrá). Škoda, že uvnitř tohoto obalu je jen kýbl zvratků (mimochodem hojně využívaný při "psycho" scénách, kterých je tu opravdu požehnaně). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Béčko, ktoré dopláca na svoju ambicióznosť. Problémy vyplývajú z kontrastu medzi lacnou produkciou, ktorá akoby nedovoľovala prepracovať dobrý nápad a tak náboženské symboly a odkazy pôsobia trochu prázdne. Je to škoda, nápad bol pekný, nanotechnológie, implantované do väzňov: pokusných králikov, zaujímavá pointa. Pekné subjektívne zábery, ktoré však taktiež doplácajú na nízkorozpočtovosť a je trochu škoda, že sa na príbeh potom nepozeráme iba z pozície hlavného hrdinu. Zase sledovať komplot nejakej organizácie na zemi, ktorá klame svojich zamestnancov a prichádza znova z nejakým šialeným plánom, je dlhé desaťročia klišé. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Myšlienka? Pointa? Je to vôbec film? Dá sa tomu vlastne porozumieť? Nie, nedá. Caro sa asi načisto zbláznil, že divákovi ponúkol film, ktorý nemá hlavu ani pätu. Prostredie je v skutku seriózne, ale zvyšok je totálna sračka. Neviem ako sa mi podarilo celý film dopozerať, ale dopozeral som ho až do konca. Po skončení som bol mierne šokovaný, že sa mi nedostavilo nič, čo by mi pripadalo (okrem prostredia) normálne. Všetko bolo od veci, herci, scenár, proste všetko. Som znechutení a dlhú dobu ešte budem... 15% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Marc Caro si představoval jiné zakončení filmu, ale kvůli zkrácení rozpočtu z 8 milionů Euro na 4 miliony jej nemohl realizovat. (Cheeker)

Reklama

Reklama