Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V hlubokém vesmíru je dopraven nový vězeň Saint Georges do výzkumného jednotky Dante 01. Vězňové jsou zde na planetě s vysoce toxickým prostředím využívání k různým experimentům. Saint Georges vnáší do komunity vzbouřeneckého ducha a jeho spoluvězňové jsou jím podněcováni ke vzpouře, která má proměnit tento děsivý svět vzhůru nohama... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oficiálně je Dante 01 strašná, ale strašná sračka, která v sobě skrývá jistý druh příběhu, který my, obyčejní smrtelníci, v životě nepochopíme, a možná ani naše děti a děti našich dětí to nepochopí, tenhle film totiž bude těžko nedoceněný a jestli ho možná někdo pochopí, tak až tak za tisíc let, až si o našich filmech budou vyprávět že ty trapný Titaniky a Batmanové stáli za vyliž prdel. Kdy jedinej příběhovej smysl měl tenhle film, který v tý době byl absolutně nepochopitelný a 21. září 2009 měl na Čsfd 35 procent. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Marc Caro a jeho nový film ode mě s jedničkou a mou úctou. Šílená myšlenka, velmi těžko čitelná, velmi těžko pochopitelná a popravdě i pro film naprosto nesmyslná. Marc Caro tentokrát sám, bez svého velkého kamaráda a spolurežiséra několika filmů, J-P Jeuneta, totálně vyhořel. triky i prostředí je vcelku fajn, ale myšlenka, filozofie, psotavy, vše je pochybného rázu a číst si někde na internetu manuál pro pochopení a "co tím Caro vlastně myslel" nemá s filmem nic společného. Vizuálně je cítit podobnost s filmy, na kterých Caro spolupracoval s Jeunetem,o čemž by mohl například Dominique Pinon říkat své, ale nezachrání to Danteho ani, kdyby prošel natřikrát Očistcem... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zmenšenina Fontány s pomerne jednoduchou symbolikou, šikovne mlženou nedoslovnosťou. Caro dokazuje, že s pojmom vizionár sa kamarátia maximálne jeho oči a je veľká škoda, že z tak aktraktívneho postredia (opakovaním v podstate jednej schémy) žmýka len tak málo atmosféry a príbehu. Viac stopáže, viac odvahy a mohla to byť grandiózna space opera. Škoda. 50% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Originánly, experimentálny sci-fi film ?. Ale prd. Skor mi to pripadá akoby si režisér povedal: "Natočme dementný film s nulovým rozpočtom, mizernými efektami a nejakou tou "pointou", hoďme to do distribúcie a tvárme sa že ide o nečo výnimočné". Je až komické ako sa (kvalitní)francúzki herci púštajú do každej kraviny, ktorú francúzi doma vymyslia. (1/10) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Šestákové metafory, holohlavci s převážně mytologickými jmény, extrémně tmavé záběry a nulové stopy po geniálním vedení kamery a vypiplané mizanscéně vydávají jasnou zprávu o tom, kdo z režisérské dvojky Jeunet - Caro měl opravdové zásluhy na vynikajících Delikatesách a slušném Městě ztracených dětí. Ale aspoň už teď vím, jakou barvu má peklo - žluto-fialovou. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

I řekl Bůh (nebo Marc Caro): "Hle, dal jsem vám v celém vesmírném blázinci dostatek volnosti a navíc přivezl jednu sexy asiatku, která z vás pomocí nanobotů udělá pokusné králíčky. Tudíž tyto její dary nitrožilně přijímejte s láskou a nijak se nevzpouzejte. Jen na toho pomateného nováčka si dávejte bacha, je nějakej divnej." A stalo se tak. Bůh viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré. Byl večer a bylo jitro, den šestý. Sedmého dne dokončil Bůh své nepochopitelné dílo, které tak pracně konal a dal mu jméno Dante 01 .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem nedospěla do fáze tohle sci-fi plně pochopit. Nebo jo? Nic neřešit, nekecat (být němý se hodí), žít podle daných možností a hlavně se nepouštět do žádných náročných experimentů, jinak se může stát že tihle psychouši zažijí poměrně horký chvíle. I sám velký Dante Alighieri by byl z toho poněkud na rozpacích. Nebo ne? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Občas dostanu chuť na nějakou sci-fi podivnost, nejlépe říznutou mystikou či horrorem. Jistě, hodně podivné, o čemž svědčí i hodnocení uživatelů pohybující se tak říkajíc od zdi ke zdi. Prapodivný vězeňský svět připomene spousty dalších filmů, nabídne však spíše náznaky, obrazy, metafory. A nakonec, proč by mělo být zřejmé, co tím chtěl básník, tedy režisér říci? Znám spoustu jiných opravdových blábolů, které mě ani na chvilku neoslovily. Mě tenhle film zkrátka zaujal... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Fracouzský Sci-fi úlet. Když jsem to viděl v ranním fofru na stánku jako DVD za sedm pětek, zběžně jsem koukl na to o čem to je, na titulním coveru Malkowich, řekl jsem si proč ne. Nebyl čas, někde to lustrovat, zaujalo mně to. Ani doma jsem to nijak zvlášť nestudoval a rovnou pustil. První rozčarování se dostavilo, když očekávaný Malkowich stále nikde :-)) Pak jsem pochopil i omyl ohledně celé koupi dývka. Příběh je fakt prapodivný a každý si v tom může hledat co chce. Metafora za metaforou... Já se na konci upřímně moc nechytal, - vlastně od půlky, - vlastně od začátku... .Sci-fi mám rád, ale asi pro mně více polopatické. Za to prostředí lodi v atmosféře vzdálené planety Dante 01 dávám jednu hvězdu. A sobě za nákup odpad .-) * ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Pseudointelektuální blábol odehrávající se ve vesmírném blázinci poblíž rozžhavené planetky Dante. Jednoho krásného dne tam přivezou podivného němého Jirku našlapaného podivnými jedy, které do něj valí podivná asijská felčarka. Chudák Jirka zbaští pár svítících halucinací co vylézají z taktéž nadopovaných spoluvězňů, obleče si skafandr, chvilku bliká, pak vybouchne a z rozpálené planetky Dante tím vytvoří jakýsi klon naší Země. Připadal jsem si jako ufon. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Představuju si to nějak takhle: Marc zavolá Pierremu, že objevil skvělé počítačové studio a že by bylo tedy dobré natočit nějaký film, kde se to využije. Pierre: "No jo, ale co scénář? Bez toho to nepůjde." Marc: "To je otázka pár minut, námět mě už napadl - bude se to odehrávat ve vesmíru, postavy budou mít jména z všemožné mytologie, nacpeme tam trochu symboliky pekla, pojmenujeme to Dante 01 a budeme tam triky lít tak často, aby divák na nějaký scénář ani nepomyslel." Pierre: "A co tam budou všichni dělat?" Marc: "Potácet se po zajímavě nasvícených chodbách, plazit se po zemi a slintat a sem tam pronesou nějakou pseudofilosofickou blbost..jo, a hlavní hrdina bude po většinu filmu mlčet. Hm, mohla by to vlastně být nějaká trestanecká kolonie, to vždycky zabírá." Pierre: "Tohle nemůže dopadnout dobře." A taky že to dobře nedopadlo, milé děti. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak hloupé, až je to roztomilé. Chudák Pinon klesl hodně hluboko, že hrál v něčem takovém. Nebo je neskutečně hamižný. (Viděno během Challenge tour Speciál 2015: Filmový lov.) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Béčko, ktoré dopláca na svoju ambicióznosť. Problémy vyplývajú z kontrastu medzi lacnou produkciou, ktorá akoby nedovoľovala prepracovať dobrý nápad a tak náboženské symboly a odkazy pôsobia trochu prázdne. Je to škoda, nápad bol pekný, nanotechnológie, implantované do väzňov: pokusných králikov, zaujímavá pointa. Pekné subjektívne zábery, ktoré však taktiež doplácajú na nízkorozpočtovosť a je trochu škoda, že sa na príbeh potom nepozeráme iba z pozície hlavného hrdinu. Zase sledovať komplot nejakej organizácie na zemi, ktorá klame svojich zamestnancov a prichádza znova z nejakým šialeným plánom, je dlhé desaťročia klišé. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakrakdyž jsem viděl herce a jméno režiséra tak jsem myslel že 35% je kec a film si užiju. Ale bohužel, nevím co Caro dělal že natočil takový úberblábol ke kterýmu bych nechtěl převyprávět děj, protože jsem ho vůbec nepobíral. Od půlky filmu jsem čekal zlepšení které se ale nedostavilo a tak jsem jen nevěřícně zíral jestli se něco stane aspoň na konci. Ono nic. Zklamání, nuda a Pinon kterýho jsem měl celkově rád mi tu lezl na nervy, a LAzaro kterýho si každej pamatuje díky Dellamorte Dellamorte jako "toho tlustého co poblil pěknou paní" ten tu byl nevýslovně odpornej. Caro promin ale příště už ti šanci nedám, Delikatesy, Ostrov ztracenýchc dětí, dokonalost. Tak proč sakra tohle? ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Francouzská sci-fi z dílny dlouholetého spolupracovníka Jeana-Pierra Jeuneta, Marca Cara, doplácí na zahlcenost vnějšími efekty. Příběh samotný není až tak objevný - na kosmické lodi u jakési pekelné planety názvem Dante je převýchovné středisko vězňů. Brzy však zjistíme, že tito zločinci jsou vychováváni poněkud svérázně - nanoboty v těle. Pak se však současně na palubě objeví nová, mladá doktorka, a nový vězeň, tajuplný Svatý Jiří, který má podivné schopnosti, jež by si lidstvo zasloužilo využít, jen kdyby se ten vězeň dal vykuchat. Celý film je tak protknut náboženskými motivy, až už je to příliš. Zvláště neuvěřitelně stupidní poslední scéna, sestříhaná snad v deliriu a stupidní i svým vyzněním (kdo chce vědět, pro něho je tu BACHA SPOILER!!!!!!! - hlavní hrdina ostatní zachrání tak, že pluje v kosmickém obleku vesmírem, uhasí (!) planetu!). V této scéně už bez okolků přirovná režisér do té doby Svatého Jiřího k Ježíši, přičemž křížem není nic jiného, než kosmická loď v pozadí. Docela chápu, co asi autor chtěl říci. Ale zabalil to neuvěřitelných přeplácaností obrazových i trikových, vyžívaje se v násilnostech, takže nakonec i popírá sám sebe. Nehledě na skutečně nelogických posledních 15 minut... A vlastně nejen 15 minut, když třeba hned v úvodu starší doktorka tvrdí, že vězně nemonitorují kamerami kvůli pocitu osobní svobody, a hned v následující scéně vidíme, že je mají na kameře. To je skutečně rozpor. Škoda, nemuselo to být až tak špatné. Disk načne protipirát, reklama, ale jinak žádné bonusy nenajdeme. ()

Reklama

Reklama