Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Myles Clarkson (Alan Alda) žije se svou ženou Paulou a devítiletou dcerou Abby spokojeným, leč skromným životem. Myles, který se kdysi neúspěšně pokoušel prorazit jako koncertní klavírista, se teď živí jako hudební novinář. Jednoho dne dostane nečekanou, ale o to senzačnější nabídku. Duncan Ely, největší světový klavírista, mu udělí interview. Navíc se on i jeho dcera s Clarksonovými velmi rychle spřátelí. Do té doby spokojený život rodiny se však začne dramaticky měnit, když Myles a Paula zjistí, že Duncan Ely a jeho dcera jsou Satanisté... (Allan)

(více)

Recenze (22)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Mimořádně divný film s mimořádně mrtvolným projevem Alana Aldy. Má to být satanský horror, ale víc než tuctovým příběhem děsí závratnými nájezdy kamery a vážně podivnými artefakty, jako je např. pes s ženskou hlavou. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Byť se jedná o satanskou tematiku, asi bych raději zvolil žánr mysteriozní drama... a komorní k tomu. Film sám o sobě příliš strašidelný není (což je přece podstata horroru - děs a hrůza) a z horroru si vypůjčuje jen určité motivy (vraždící pekelný pes či satanský rituál). Pro diváky současných přímých horrorů to bude možná hůře stravitelná nuda, mně se ale tenhle snímek líbil. Lehce halucinogenní s několika snovými scénami, z nichž je asi nejpůsobivější ta, kdy se Paula prochází proměněným domem a potkává zemřelého Duncana, který jde zabít její dceru. Nejen v tomto snu sleduje kamera dění jako odraz v zrcadlech. Místy experimentální obraz a hudba jsou připomínkou 60.let minulého století - hippies, LSD, underground. Když nic jiného, tak za pozornost stojí J.Bissetová - krásná kočka! V některých hollywoodských záběrech (jemně rozostřený obraz) má okolo sebe až božskou auru. Důležité místo má i barva - tradičně pro tyto snímky červená (zejména Duncanova pracovna je skvostná), ale i modrá (pro tentokrát barva Ďábla). Obchod s těly však originální není... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokud od tohoto filmu nečekáte druhé Rosemary's Baby, tak můžete být překvapeni vcelku dobrou satanistickou podívanou. Koncert pro Satana se může pyšnit nejen skvělou hudbou Jerryho Goldsmithe, ale i zajímavým obsazením Alana Aldy a Jacqueline Bisset. Postavy sice nejsou kdovíjak skvěle napsané, ale já se celkem bavil, atmosféru to jistě má a jediným větším nedostatkem bych viděl zbytečně přestřelenou délku. Zasloužilo by si to slušnější hodnocení. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Koncert pro satana je neuvěřitelně nudná báchorka která jako horor zas tak moc není spíše jako drama a mysteriozní. Je to naprosto zbytečně dlouhý, a nezajímavý. Alda se nějak moc nesnaží a Bissetová je nevýrazná. Celý film se děsně táhne až do nicneříkajícího konce. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Typický príklad atmosferického hororu z uvoľneného obdobia na prelome 60s/70s, ktoré si pamätáme z polnočných vysielaní na Nove v polovici 90s. Viac ako toporný výkon Hawkeyho Piercea mi prekážalo, že dej v druhej polovici negraduje, ale zamotáva sa až k zazdenému finále. Dojem zachraňujú interesantné kamerové set-upy, satanské rituály, pes s ľudskou hlavou, démonický Jurgens, prsatá Bissetka a Goldsmith v plnej sile. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Ono to tak hrozné zase není, je to prostě horor starého střihu, kde se na první místo klade pomalé budování atmosféry a hrátky s realitou (poněkud přehnané, asi jak, když si Fonda s Hopperem dali v Easy Rider papíra na hřbitově). Je jasné, že dnešní milovníky gore a zběsilého střihu to nemůže plně uspokojit, ale to je spíše problém jich, než filmu samotného. Není to Rosemary, není to veledílo, ale je to rozhodně celkem zajímavý a koukatelný příspěvek k tehdejší satanistické módičce ostře kontrastující s náladou dětí květin. Mephisto Walz je mimochodem kromě Lisztova opusu také poměrně úspěšná us gotická kapela. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,DIABOL EXISTUJE A BOH JE JEHO VICEPREZIDENT." __ O existencii Koncertu pre Satana viem už dobrých 20 rokov a to najmä pre trocha prekvapivú účasť Alana Aldu, ktorého všetci poznáme prevažne z komediálnych úloh.  Aj preto je možné jeho herecký výkon považovať za nanajvýš vlažný a  to isté možno povedať aj o zvyšku ansáblu, azda z výnimkou Curda Jurgensa.  Problémom filmu - ktorý má svojim námetom ozaj najbližšie k Rosemary má dieťatko - je, že sa jednak vlečie, vyznieva nelogicky v momentoch, kedy by sa akoby veciam neprikladala vážnosť (vie sa, že Duncanov spolok sú satanisti, ale nikto s tým nič nerobí) a záver vyznieva nejednoznačne, bez výraznejšej dramatizácie.  Tým málom dobrým, čím film disponuje sú obrazové kompozičné finesy, snové a halucinačné scény a hoci je v strede pozornosti klavír, Goldsmithov soundtrack obsahuje krásne jednoduchý disharmonický husľový motív. Spomínaný pes s ľudskou hlavou sa tu mihne sotva na sekundu, takže tiež veľa nepridá. (225. hodnotenie, 20. komentár k filmu) ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Opravdu podivný film a ani ne moc horor... Nicméně Jerry se zase krásně vyřádil a složil naprosto neposlouchatelnou hudbu a dále zajímavě natočené snové sekvence z pohledu kamery. Pomalé tempo mi nevadí ;-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Koncertu pro Satana“ chybí to důležité, co by z něj udělalo skutečně dobrý horor. Je to atmosféra, která by do dění přidala pořádnou dávku napětí, kdy budete napružení očekávat, co se ještě stane. Tenhle efekt zde chybí, protože budete schopni předvídat jednotlivé kroky, k nimž v ději dojde. Je to škoda, protože v takovém případě by pro mně byl snímek „Koncert pro Satana“ skvělým hororem. Takhle je jen velmi lehce nad průměrem. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Aj napriek kvalitnému obsadeniu,tento horror nedosahuje ani len bežný priemer.Skoro hodinu sa tam takmer nič nedeje,až potom to začína mať aký taký spád,ale na záchranu filmu to nestačí.Povedal by som,že to ani moc horror nieje,možno taký okultný thriller.Ale ani herci,aj keď známy,sa moc nepredviedli.Najlepšie z celého filmu hral asi ten čierny pes.Najlepšie momenty vo filme sú keď žena spí a má desivé sny.A ešte útok čierneho psa na ženu,keď kradne tú modrú tekutinu.Škoda filmu,námet priam faustovský,ale je to bieda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Do satanizmu sa praveze vyznam a v ramci satanistickych hororov je toto vyslovena nuda. Malo to nejaku atmosferu, reziser Wendkos chcel natocit noieco a la Rosemary ma detatko, no jaxi nevydalo. Satanisti beru Satana ako - nieco s gramatikou, tusim ze ako metaforu, sloveso, citoslovce zameno, pridavne meno - neviem presne, ale nieco z toho urcite  - izmov je  160 tak mi to jaxi vypadlo, to bude tym. A este satanisti tvrdia, ze Satana beru ako volajaky hybny fakto r len zas neviem v com - hybny faktor spolocensko - - ekonomicch procesov, hybny faktor priemyslu, vedecko technickeho rozvoja ci v prirode ? Sam neviem, ele nieco z toho to urcite bude. Jo a satanizmus je samozrejme len dalsi - izmus   : 40 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Opět se mě potvrdilo pravidlo, že tyhle letitý horory už nemají to kouzlo jako dřív. A v dnešní době prostě nefungují. Klavírista co dostane dar, že hraje jak o život a se začně měnit. K tomu je tu satanismus, který se tu moc nepovedl. Je to celé moc dlouhé a nezáživné.Sice konec je slušný, ale celek už to nezachrání. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Spis bych to popsal jako psychologicko-halucinogenni drama s televiznim vizualem. Klasicky horor to rozhodne neni. Ale jsou tam pekny holky a cele to ma takovou zvlastni, snovou atmosferu. Pokud vam to sedne, muzete to lehce prezit. Ale pripominam, neni to horor. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina a to jsem nevěřil že film s Aldou a Bissetovou bude blbost. Leč... režisér si uvzal že natočí něco jako Rosemary a protože neměl nápad, příběh ani scénář, udělal film natolik mysteriózním, že ještě půl hodiny před koncem jsem netušil o co vlastně jde. Po skončení jsem pro změnu nemohl uvěřit jak blbý a jednoduchý ten příběh vlastně je. K tomu debilní dialogy, podivné WTF psychedelické scény, modrý sliz?!, ani jediná strašidelná scéna a překvapivě špatné výkony obou představitelů. A jako třešnička na zkaženém dortu to trvá skoro dvě hodiny. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Satanskému žánru v 70-tych rokoch išla karta, avšak konkrétne tento film by som hororom príliš nenazýval, skôr takým mystifikačným čímsi s príchuťou LSD. Samozrejme ma prekvapilo že tu hrá Alan Alda, ktorého asi všetci poznáme takmer výhradne zo seriálu M.A.S.H. Tu hrá klaviristu čo zdedí prachy po nejakom patrónovi a k tomu aj jeho dušu ktorá ho ovládne. Strááášne sa to vléééčie a trvá nekonečne dlho než sa k niečomu konkrétnemu dokope. Na nejakú hrôzu treba zabudnúť, snáď len ak vás na smrť vydesí čierny pes so satanskými úmyslami. Nefalšovane desivá je len hudba zložená z rôzneho kozmického škrípania, bublania, dunenia a funenia, tá by teoreticky mohla vyvolať nejaké to požadované žalúdočné vlnobitie, prípadne krvácanie z uší. Každopádne v druhej polovici filmu zmizne Alda z obrazu a objaví sa až v poslednej scéne. Finále je svojim spôsobom originálne, lebo hrdinova žena sa rozhodne bojovať s okultistami ich vlastnými zbraňami a zapredá dušu diablovi výmenou za pár nekresťanských trikov. Tak či tak, na takmer dve hodiny je to únavne nemohúce, s pár decentne rozmazanými kvázi haluškami o izbe plnej pavučín. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, u kterého se vlastně ani nebojíte. Proměna Alana Aldy nic moc, 34C Jacqueline Bisset lepší. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Alan Alda v hororovém snímku na satanské téma vcelku překvapil. Kdo by ho tu po úspěšném sitcomu M.A.S.H. čekal? Nečekal jsem však takovou ponurou nudnost vyprávěného počinu. Tvůrci se zřejmě chtěli zařadit mezi podobné snímky ve své době vzniklé. Satanské téma bylo velmi populární. Tempo je velmi pomalé a když se tomu přidá táhnoucí hudba na satanské téma, nejeden divák se může uzívat. Těžko říct, jestli je to zubem času, ale rozhodně je natočeno několik daleko lepších snímků. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Chudák Hawkey Pierce! Ani po pečlivém sledování filmu jsem nepochopil, z jakého důvodu vzal Alda tuto, jemně řečeno, zvláštní roli. On se ani nedokázal herecky vyjádřit; v jeho obličeji nelze poznat, zda hraje pro peníze, či pro mimořádně hluboký odkaz ve filmu, nebo jen proto, že jinak nebylo tou dobou do čeho píchnout. Z toho usuzuji, že celý film natočil pod vlivem silné drogy, která mu zabránila vnést do charakteru postavy jakoukoliv emoci. A pod vlivem byl jistě i celý štáb, protože tento kousek nelze ani žánrově zařadit, natož kloudně zhodnotit jeho jednotlivé elementy. Hrůza, která by si zasloužila výmaz z Aldovy filmografie. ()

Reklama

Reklama