Reklama

Reklama

Kekkon dekinai otoko

(seriál)
  • Japonsko 結婚できない男 (více)

Série(1)

Obsahy(1)

Shinsuke Kuwano je úspěšný architekt, kterému nechybí peníze ani dobrý vzhled. Přestože je tedy na první pohled ideální pro roli manžela, i ve svých čtyřiceti letech je stále svobodný. Nadevše totiž miluje vlastní klid a rutinu, přičemž nesnáší, když ho někdo z jeho samoty vytrhuje. I proto je vůči okolním lidem na velmi kritický a nenechá si ujít jedinou příležitost ke štiplavému komentáři. Jeho pohled na okolní svět a lidi kolem něj se ovšem začne pozvolna měnit poté, co mu do života vstoupí mladá sousedka, doktorka v jeho věku. (Sykon)

(více)

Recenze (6)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jestliže to ještě nevíte, Abe Hiroši je opravdu dobrý herec. Má za sebou spoustu filmů a seriálů, ale abych se přiznala, byla to právě jeho role Kuwana, která mi utkvěla v paměti nejvíce. Jeho gesta, tón hlasu, pohledy. Všechno mi to utkvělo v paměti, a tak bych řekla, že opravdu stojí za to ho vidět. Je to komedie, měla by být romantická, ale víte, jak to chodí v Japonsku s romantikou - trochu jinak než třeba v Koreji či v Americe, žádná velká gesta, ani litry prolitých slz. Obzvlášť chlapy tu vyjadřují svoji náklonnost jinak. Ale to nevadí, protože i tak je zábava na to koukat. Je to vztahovka na všech možných úrovních. Po Abem je největší génius ten hnusný pes, který mi nakonec tak hnusný nepřišel. Lepší 3*. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem z japonských hraných seriálů sledovala spíše ty s mladšími populárními herci, většinou ze školního prostředí a jiné podobné. Seriál Kekkon Dekinai Otoko tak pro mě byl docela změna, avšak rozhodně ne k horšímu. I se staršími herci jde totiž očividně vytvořit skvělý, zajímavý a zábavný seriál, kde nechybí dobrý scénář a pěkně se rozvíjející příběh. Líbila se mi prokreslenost charakterů, samozřejmě hlavně postava zapšklého čtyřicátníka - architekta Kuwana, který nemá rád lidi, zato miluje své zaběhané rutiny, kdy každý den chodí nakoupit do jednoho a toho samého obchodu, jde si půjčit DVD do videopůjčovny, pak si sám doma udělá večeři a poté poslouchá klasickou hudbu a hraje si u toho na dirigenta. Jeho poklidný osamocený život, který má tak rád, mu však nabourá několik nových lidí, kteří mu do života vstoupí. A to se stane velkou zkouškou pro jeho charakter. Myslím, že tenhle seriál rozhodně stojí za pozornost. ~(4,3)~ ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Tsuki jsem před Kekkon dekinai otoko viděla z japonských seriálů jen ty s mladými lidmi, protože jsou očividně známější a oblíbenější, avšak neznamená to, že jsou také lepší. U tohoto seriálu jsem se hodně pobavila a zajímalo mě to, jak se bude příběh dál vyvíjet, těch několik hodin s ním určitě nebylo promarněných, naopak. Nejvýraznější postavy tam jsou celkově čtyři, čtyřicetiletý architekt, který se vyhýbá společnosti a ze všeho nejraději má samotu, svou práci a denní rutinu, dále jeho krásná mladá sousedka, mladý kolega a doktorka stejného věku jako on a stejně jako on je také osamělá, ale na rozdíl od něj se to snaží změnit. Vyskytuje se tam romantika, ale naprosto jiná a tedy originální, herecké obsazení je skvělé, celkový seriál je velmi příjemný. Nezařadím si ho mezi oblíbené seriály, avšak skutečně jsem si ho užila a jsem ráda, že jsem si zvolila právě jej. ()

elea 

všechny recenze uživatele

12-ti dílný seriál o úspěšném architektovi Kuwano Shinsuke, který nemá rád lidi, miluje jídlo a klasickou hudbu. Postupně se však jeho názory na lidi okolo něj začnou měnit pod vlivem různých skutečností... Kekkon Dekinai Otoko (The Man Who Can't Get Married) je skvělý seriál s nápaditým scénářem a plný výborných herců, u kterého se zaručeně nebudete nudit. :) ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu se mi velice líbilo to nenásilné pojetí. Romantika je tu spíše nenásilně naznačena, než že by to byl vysloveně romantický seriál, a i vtípky vycházejí z uvěřitelných situací a ne z pera evidentně zoufalého scénáristy. Popravdě řečeno se celých dvanáct dílů nic moc neděje, ale přesto seriál nenudí. A na scénky se psem budu ještě chvíli vzpomínat. ()

Reklama

Reklama