Reklama

Reklama

Příběhy kocoura Modroočka

(seriál)
  • Československo Z deníku kocoura Modroočka (více)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný
Československo, (1974–1976), 57 min (Minutáž: 10–14 min)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Modroočko má jemný kožíšek, velikánské modré oči, dlouhé vlasy a hebký čumáček. Je to vzdělaný kocourek, který si píše deník a bydlí u svého pána, spisovatele. Objevuje svět kolem sebe a vypráví o všech svých dvounohých a čtyřnohých přátelích. Z díry v plotu ho zachrání nový přítel - kocour Bělovous, na dovolené získá další přátele - ježka Šramotu, loveckého psa Fouska a králíka Bílé Pírko. Také se seznámí s kočičkou Kiki a popere se kvůli ní s obrovským zlomyslným kocourem Žluťákem. Modroočko pozná, že už je dospělý, a nakonec mají s Kiki čtyři krásná koťátka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

xxlch 

všechny recenze uživatele

Jedinečné a kouzelné zpracování paní Týrlové,která si dokázala, pro děti, pohrát i s uzlem na kapesníku.Ze zcela obyčejných věcí kolem nás, vyčarovávala nádherné příběhy. Dnes se dokáže( za moc peněz )vyrobit akorát "kozí něco"! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle je skutečně nebude moje oblíbená pohádková záležitost. Znám lepší Večerníčky, což je většina. Seriál byl sice vytvořen zvláštní metodou, patrně vlnou či co, ale to je asi to nejzajímavější na pohádce. Samotné příběhy jsou nudné a postrádají zajímavost. Napravuje to až poslední díl. Ovšem ta šíleně protivná hudba. O oblíbenosti svědčí především to, že bylo natočeno jen pět dílů a dosud jsem o tomhle nikdy neslyšel, takže moc často reprízovaný nebyl, nepamatuji si jej ani z dětství. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Kocourek Modroočko se mi nikdy moc nelíbil jako večerníček,ale věřím,že jiným se líbil. I když existují další pěknější a koukatelnější. ()

Reklama

Reklama