Reklama

Reklama

Jiří Suchý: Malé kotě

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební / Animovaný
Československo, 1962, 3 min

Obsahy(1)

Jiří Suchý zpívá píseň Malé kotě z pásma Zuzana je zase sama doma. Krom kvarteta tanečnic mu sekundují animovaná koťata. (Snorlax)

Recenze (17)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Malé kotě, spalo v botě. Nehas, co tě nepá, nepálí. A my jsme kotě spáti v botě po robotě necha, nechali. To, co kotě poví ti jedním pohledem, to my ani slovy povědět nesvedem. Věř, že ko-tě, co spí v bo-tě, to tě po-tě, to tě po-tě-ší. Hoši a děvčata, pěstujte koťata. Země je kulatá, místa je tu dost. Kotě je solidní, nervy nám uklidní, nebudem nevlídní a hned nás přejde zlost. Á, malé kotě, spalo v botě, nehas, co tě nepá, nepálí. A my jsme kotě spáti v botě po robotě nechali. Hoši a děvčata, pěstujte koťata. Země je kulatá, místa je tu dost. Kotě je solidní, nervy vám uklidní. Nebuďte nevlídní, hned vás přejde zlost. **** ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Raritka. A zároveň snad jeden s prvních klipů. Klip sám o sobě je černobílý, v popředí stojí Jiří Suchý s nějakými tančícími dívkami a zpívá a v pozadí jsou kreslená koťata která chvílemi úžasně také zpívají. Podle známé písničky z divadla Semafor "Malé kotě". Výtvarník: Miroslav Štěpánek, animace: Boris Masník. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Od dětství mne bavilo, když malé kotě, haf haf, spalo v botě, haf haf a já nemusel hasit ani to, co mne pálilo, natož to, co mě nepálilo. Klip jsem viděl až mnohem později a musím konstatovat, že animovaná koťata byla skvělá, že zařazení tanečnic do klipu jsem nepochopil (nicméně nic proti nim) a že Jiří Suchý byl za mlada zábavný chlapík. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Malé kotě, mňau mňau, spalo v botě, mňau mňau... Totálně nejlepší písnička dua Suchý & Šlitr + povedený klip = 100%. (A tím důvodem není jen to, že mám úchylku na kočičí citoslovce:) ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Známá píseň a její méně známý videoklip. Rok 1962 a počátky Semaforu. Opravdu? 1962 a hudební klip? Úžasné. Líbí se mi to Suchého klaunovství. Ačkoli ho také nemusím všude, k těm písničkám se hodí. Buďme rádi za Semafor, který nám udělal ta léta komunismu o něco snesitelnější. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotila pouze hudební část klipu, tak bych musela udělit pět hvězd. Krásné animované kočičky mě dost pobavily a okouzlily mě, ale pan Suchý je rozhodně lepší naživo, než takhle v klipu(mohu potvrdit z vlastní návštěvy divadla Semafor). ()

sator 

všechny recenze uživatele

Do scény kdy koťata zírají na televizi jako přimrazená je bylo nutno strčit na chvíli do lednice, autorem nápadu, který by byl dnes jen těžko realizovatelný, byl režisér Svitáček. ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Dokonalé! A ještě, když si uvědomíme, jak staré to je. Animované, hrané, taneční kreace, dokonalý text... ten klip má prostě všechno. ()

e-pilot 

všechny recenze uživatele

Slavný televizní klip, který Československá televize musela na přání diváků neustále opakovat. Zpívá autor textu Jiří Suchý, hudba Jiří Šlitr, 1962. Online k vidění zde ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Docela sranda, hlavně, když přijde na přetřes rok výroby. Na svou dobo kreativní a především zábavná záležitost. Vůbec se nedivím té vysoké oblibě. ()

Reklama

Reklama