Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Na film som sa dlho tešil. Trailer aj fakt, že je to od tvorcov apleseedu vo mne vyvolávalo veľké očakávania. K filmu. Zaznela kritika, že dej je ošúchaný, jednoduchý a slabý. Neviem či som taký neskúsený v sci fi, alebo anime, ktoré som začal pozerať len pomerne nedávno, ale dej mi prišiel zaujímavý, s nápadom škojúci. Nechýba akcia, napätie ani emócie. Grafika je výborná, hudba tiež na jednotku. Niektoré zábery vyrážajú chych. Napriek tomu priznávam, že film mohol byť lepší. Akcie mohlo byť o trochu viac. A aj v príbehu mohli byť niektoré prvky viac rozobrané. Niektoré veci si proste zaslúžili väčšiu pozornosť. Takto ale 4 a pol hviezdičky. A zaokrúhlim hore. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Animace podobná jako u Appleseedu. Tak trochu kyberpunkový snímek, který má i morální podtext na závěr. Není to klasické anime, ale má to své zajímavé postavení, nepříliš snadno specifikovatelné. Můj zájem a obdiv sklidila skvěle vybraná hudba a existence bytostí "Jagů". Sice to vypadalo jako píseční červy z Duny, ale nevidím v tom nic proti ničemu. Líbilo se. ()

Reklama

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Asi takto by to vyzeralo keby svoje skúsenosti spojili Isaac Asimoc, Mamoru Oshî, bratia Wachowski a Frank Herbert. Snáď sa tu nájde aj štipka Capcomu ale to je detail. Aj keď Vexille nepriniesol dokopy nič čo by sme doteraz nevideli nedá sa ani povedať že by filmu niečo chýbalo. Hádam len dialógy sú občas na zívanie a len slúžia ako vata medzi strhujúcou akciou. Vizuálne spracovanie je špičkové (čo pre japonské sci-fi považujem za samozrejmosť) a celkový robotický design je pre film veľké plus. ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná oddychovka. Co mě velice potěšilo, a to možná někoho překvapí, byla grafická stránka filmu. Grafici se tedy předvedli. Cartoonově laděné postavy oku nevadili a za pár minut jste si na ně zvykli. Co mě naprosto dostalo byla simulace látky a velice pěkná práce ze světly. Překvapilo mě i to, že autoři vytvořili velice uvěřitelné prostředí a nikde to tzv. "neodflákli". Celé "Tokio" bylo opravdu detailně zpracované, vytvořili žijící město třeba jen kvůli jednomu jedinému záběru. Bravo :)... Na druhé straně opomněli sem tam udělat detailnější texturu. Viditelné to bylo hlavně na obloze. Zase jednou velice nápaditá sci-fi myšlenka a k tomu skvělá japonština. No jako fanoušek Japonského anime a jako fanoušek sci-fi jsem velice spokojen, proto 4 * :) ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Oproti obsahově plytkému Appleseedu je Vexille 2077 skvostné dílo, ale i tak tu příběh není nic světobornýho. Je opravdu hodně jednoduchej, plnej klišé, plochých postav a nevěrohodných motivací. Navíc mi jako ostatním jedna postava připomínala Laru Croft, neoriginální vykrádačka Duny mě taky nepotěšila a tím výčet inspirací zdaleka nekončí. Tenhle film je jako puzzle. Tam kde byl Appleseed svižnej a zábavnej to tu pěkně drhne. Film postrádá pořádnou atmosféru. Tu mají jen akční scény a výsledek pak působí strašně nevyrovnaně a ve výsledku emočně prázdně. Akční scény (a animace vůbec) jsou ale jak z jiného světa a skvělá hudba tomu nasadila korunu. Digitální Appleseed se ještě držel prvků typických pro anime, Vexille 2077 se snaží vypadat hyperrealisticky a postavy působí, jako kdyby je hráli živí herci a pro zanimování byla použita rotoskopie. Co se opravdu povedlo byly kulisy, ve kterých se vše odehrává. Propracovaná vize budoucnosti i původní nápad si zaslouží hodně velkou pochvalu. Ve výsledku na mě film působil lépe než Appleseed, ze kterého jsem byl hodně rozčarovanej. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)
  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)

Reklama

Reklama