Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Drom 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl pošuk s buginou, který ve dvoustovce uletí kola a stane se z ní raketový vznášedlo a kdybych s oblibou lítal (nejlépe tunelem z videohry) pronásledován parodií na písečný červy z Duny, možná bych dal i hvězdičky tři. Ale protože mi už není 12 a jsem zatížen láskou ke kvalitnějším "kreslenkám", zbyla z toho jen ucházejíci animace, kterou stejně z větší části dělal komp. Zklamání. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Japonci si umí vyhrát a dělají to sakra dobře. Jak už jsem psal u Appleseed, podobných filmů moc nemáme, tento byl také dobře zpracovaný se zajímavým příběhem a rozhodně stojí za shlédnutí. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá vize postapokalyptického světa. Do kolen jí bohužel sráží nenápaditý, chaotický a nezajímavý scénář, stejně tak jako unylá režie. Pozornost to drží proto, že je do dobře animované. Celé to nevzbuzuje žádné emoce. Bylo mi bohužel úplně jedno, co se stane s hlavními hrdiny a jestli se to rozšíří i do USA. Takže slabší průměr. ()

bednyo 

všechny recenze uživatele

Varenie prevarenej vody...Prostoduché, nudné, neoriginálne, videné x krát, na y spôsobov. Korunované krčovitým motion capturingom a zabalené do nepodareného cellshadingu. Dramatickým scénam vyprchali bublinky a samotné jednanie postáv je absurdné aj na anime. 1 * za zopár podarených dizajnov hračičiek (ale iba 1* - zopár z nich sme už tiež videli) ()

Bezmenny 

všechny recenze uživatele

Áno, veľmi kvalitné grafické spracovanie. Ale možno by som radšej prial menej kvality v obraze a viac v príbehu. Niektoré veci by chcelo vysvetlit. Niektoré opraviť. Príklad : SWORD išli do Japonska s tým, že nemajú žiadnu podporu zo strany vlády. A po čase volá prezident veliteľovi SWORD-u a ruší misiu. Akú? A kam zmizli kopce, vody? Zvieratá? Proste, zostal som plný rozporov... Každopádne - tá grafika za to stojí.. A hudba tiež -veľmi príjemné prekvapenie. Presne sedí do deja... Celkovo - taká oddychovka... ()

BuchtiCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle anime postrádá logiku, originalitu i propracovanější scénář, ale s vypnutým mozkem je to vcelku zábavné a Oakenfold tam má pár dobrých tracků. ()

Zadri 

všechny recenze uživatele

Přes všechnu dokonalost zpracování a hudby mi děj přišel trochu šablonovitý a 100x viděný. Nic však nemění skvělou a strhující atmosféru akčních scén. Je to prostě jízda. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Neskutečně reálná a v konečném důsledku reálná vize toho, jak to bude v budoucnosti.. Šílený.. nanoboti, kteří přestaví lidské tělo zevnitř.. něco jako spoluprace adenoviru a nanobotů. Hustý a moc moc se mi to líbilo! Především kvůli tomu vizionářství.. Třeba to, že Japonsko zablokovalo satelity, aby mohly nahlížet na jeho území! To je předsi věc, kterou už je dnešní technika schopna! ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mne dle mého nízké hodnocení tady. Pro mě jasný plný počet. Super animace, dobrá myšlenka, jen MIDO Film mě hodně naštvalo, když tvrdilo na obalu, že JAP zvuk je 5.1 a byl pouze stereo. Ale za to nemůže film, že ano. Jo a hudba Paula Oakenfolda kvalitu dotváří téměř k dokonalosti. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Futuristická sci-fi s dobrou grafikou se inspiruje anime, ale způsobem vyprávění a nakonec i animací má blíže k neasijské produkci. Vcelku zajímavá zápletka dokazuje, že úspěšný CGI film nemusí mít v hlavní roli zeleného zlobra. (Kristýna Pleskotová, Ci 08/2008) ()

Oiolaire 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s Appleseedem, neboť se v mnohém podobají. Bohužel, to co tam fungovalo, tady trochu skřípe. V konečném důsledku by filmu prospělo sestříhat dohromady akční scény a udělat z Vexille třicetiminutový videoklip, vše ostatní je jaksi navíc. Rád bych nicméně vyzdvihnul hudbu, která duši skomírajícího diváka občas dopřála spočinutí. ()

Kenshin 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí musím projevit nemalé zklamání. Od tohoto filmu jsem očekával 3-D orgie a audiovizuální akční jízdu od začátku až do konce. Podobně jako tomu bylo při sledování Appleseed (2004). Nakonec se film již po prvních asi 15 minutách změnil spíše ve špionážní drama. Nevadí. Nápad a celá skladba příběhu je velmi zajímavá a znovu ukazuje jistým originálním způsobem na sílící hrozbu moderních technologií. Bohužel se celý film skládá ze série na sebe navazujících filmových "déjà vu". Tady na vás vyskočí Skála, támhle zase Duna a prakticky celou druhou polovinu na vás z polostínu pomrkává Casablanca. A jistě by šlo pokračovat. Největším mínusem filmu je bohužel nevyužitý potenciál ve zpracování a rozhodně zbytečně překombinovaný závěr na plošině. Jednoduše řečeno je Vexille nádherným 3-D filmem s vynikajícím nápadem, podaným však víceméně klišovitě a někdy značně kostrbatě. Škoda... (7/10) ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět,skvělé provedení...ale jinak se mi to narozdíl od jiných japonských snímků moc nelíbí. je to až moc komerční. hezká podívaná,to ano, ale mohlo to být mnohem lepší. škoda. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

5/10... Zaujímavá story, fajn animácia a akcia, dobre zvolený štýl hudby... No a to sú asi všetky klady. Dokonca aj tá hudba, napriek tomu, že bola z dobrého súdka lovená, bola to výsledku až na Dead Can Dance tragicky nevhodne použitá... A k patetickosti, emočnej plochosti a príšernému nevyužitiu potenciálu sa mi ani nechce nejak vyjadrovať aby som si to hodnotenie nakoniec nestrhol na 2*... ()

Juri-Sai. 

všechny recenze uživatele

Tohle anime se opravdu povedlo. Už jen ta myšlenka, která se v něm odráží a neustálá akce. Párkrát mi u něj spadla čelist když jsem viděl jak se odehrává děj. ()

Reklama

Reklama